Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rūsiņš pamanāms, "Flames" zaudējums ar 0:24

Rūsiņš pamanāms, "Flames" zaudējums ar 0:24
Ralfs Rūsiņš (Nr.99)
Foto: liberty.edu

Latvijas amerikāņu futbolists Ralfs Rūsiņš šonakt aizvadīja savu pirmo 2019. gada Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) sezonas spēli un nodemonstrēja pamanāmu sniegumu, taču viņa Libertī "Flames" piekāpās Sirakjūsas "Orange" a 0:24.

Augusta pēdējā nedēļa ir tas laiks, kad tiek dots starts NCAA futbola turnīram un, kā jau pēdējos gados ierasts, arī šogad tajā piedalās Latvijas pārstāvis Ralfs Rūsiņš, kurš pārstāv spēcīgākās konferences, FBS, komandu Libertī "Flames". Pirmajā spēlē "Flames" pretinieki bija Sirakjūsas "Orange" komanda, kas sezonu sāka kā TOP-25 ranžētā komanfa, ieņemot 22. vietu.

Jāsaka, ka, lai arī Libertī komandai mača ievads padevās gana veiksmīgs, jo viņi ātri atņēma bumbu saviem pretiniekiem, pie punktiem viņiem neizdevās tikt nedz pirmajā uzbrukumā, jo no brīvsitiena pozīcijas bumba lidoja garām vārtiem, nedz visā atlikušajā spēlē, kas bija kļūdu pārpilna, tiesa, abu komandu izpildījumā. Tāpat arī jāpiebilst, ka "Flames" šo maču aizvadīja bez sava galvenā trenera Hjūza Frīza, kurš vēl aizvien atlabst no augusta vidū veiktās muguras operācijas.

Tikmēr Ralfs Rūsiņš šajā spēlē izcēlās ar deviņiem tvērieniem, kas bija otrais labākais rādītājs komandā un trešais visā spēlē. Tāpat viņa kontā viens seks, t.i., aizsargs apturēja pretinieku saspēles vadītāju Tomiju Devito pirms viņš paspēja atbrīvoties no bumbas.

Runājot par pārējām labāko komandu spēlēm, tad jāpiebilst, ka aizvadītās sezonas čempioni, Klemsona, ar 53:14 pārspēja Džordžijas tehnisko universitāti, Alabama ar 42:3 tika galā ar Djūku, bet Džordžija ar 30:6 pārspēja Vanderbiltu. Jāatzīmē, ka nevienā pirmās nedēļas spēlē, kurā TOP-25 komanda tikās ar "neizsēto" vienību, netika fiksēti pārsteigumi, t.i., visās šajās spēlēs uzvarēja favorīti.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/


Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.
Kalvins Ridlijs. Foto: AFP/Scanpix

Par spēlēšanu totalizatorā sodītais Ridlijs tiek pie 92 miljoniem dolāru

Nacionālajā futbola līgā (NFL) turpinās brīvās aģentūras darījumi. Pie pamatīgas peļņas dienas ticis malējais uzbrucējs Kalvins Ridlijs, kurš aizpērno sezonu bija spiests pilnībā izlaist diskvalifikācijas dēļ, kas tika piešķirta par likmes veikšanu totalizatorā.