Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

NFL komandas paziņo sastāvus, latvietis Zuševics paliek

NFL komandas paziņo sastāvus, latvietis Zuševics paliek
Markuss Zuševics
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Nacionālās futbola līgas (NFL) komandām bija jāizšķiras par galīgo sastāva ar kādu tās sāks sezonu, proti, jāsamazina komandas sastāvs līdz 53 spēlētājiem. Atlaisti tika vairāki zināmi futbolisti, taču latviešu izcelsmes uzbrukuma līnijas spēlētājs Markuss Zuševics tika atstāts Jaunanglijas "Patriots" sastāvā.

31. augusts bija pēdējā diena, lai NFL komandas atbrīvotos no liekajiem spēlētājiem un samazinātu vienības spēlētāju skaitu no 75 līdz 53 atlētiem. Tas nozīmē, ka īsi pirms sezonas sākuma vairāk nekā 700 futbolistu paliek bez darba. Kā jau katru gadu, arī šoreiz vairākiem pieredzējušiem futbolistiem, īsi pirms sezonas sākuma, nācās uzzināt, ka viņi īsti nav vajadzīgi saviem iepriekšējiem darba devējiem. Šogad (gan vakardien, gan pāris dienas iepriekš) šādu ziņu saņēma gan Tims Haitauers no Vašingtonas, gan Ošimogo Atogve un Maiks Kafka no Filadelfijas, gan pieredzējušais malējo uzbrucēju trio no Jaunanglijas – Donte Stalvorts Džabars Gafnijs un Deions Brančs, gan viņu amata brālis Terels Ovens no Sietlas, saspēles vadītājs Seneka Voless no Klīvlendas, Vernons Golstons un Kelens Klemenss no Sentluisas un daudzi citi.

Protams, amerikāņu futbola līdzjutējus Latvijā vairāk interesēja vienīgā latviešu izcelsmes futbolista Markusa Zuševica liktenis. Atlēts, kurš pavasarī guva krūšu muskuļa plīsumu, kura dēļ piedalīšanās 2012. gada sezonā bija zem jautājuma zīmes, taču neskatoties uz to vienalga noslēdza līgumu ar Jaunanglijas "Patriots". Vakardien kļuva zināms, ka uzbrukuma līnijas bloķētājs paliek "Patriots" komandā, lai arī pagaidām ir savainoto spēlētāju sarakstā (šonedēļ viņš no "Ne futbola savainojumu" saraksta tika pārcelts uz "Fiziski spēlēt nevarošo" sarakstu). Tas nozīmē, ka ātrāk par NFL regulārās sezonas otro pusi Markusu laukumā mēs neredzēsim, taču, ja vien ar veselību viss būs kārtībā, sezonas otrajā pusē šāda iespēja var pavērties. Interesanti, ka Jaunanglijas komandas savainoto spēlētāju sarakstā vakardien tika iekļauts arī Olimpisko spēļu medaļnieks sprinta stafetē ASV izlases sastāvā Džefs Dempss.

Interesanti, ka pašlaik Zuševics tiek izcelts kā komandas otrais uzbrukuma līnijas labās malas bloķētais, aiz vācieša Sabestjana Volmera.

Atgriežoties pie "Patriots" pirmssezonas sasniegumiem, jāsaka, ka tikai vienā spēlē no četrām komanda izcīnīja uzvaru, t.i., pirmajā nedēļā ar 7:6 pieveicot "Saints" no Ņūorleānas, pārējās cīņās Masačūsetas štata komandai bija jāatzīst pretinieku pārākums, tai skaitā arī Ņujorkas "Giants" pārākums 4. nedēļā, kas bija aizvadītās sezonas finālspēles dalībnieku pirmā atkalredzēšanās, pēdējā spēles ceturtdaļā, kad līdz finālsvilpei palika mazliet vairāk kā minūte, Lorenss Tainss realizēja tiešo brīvsitienu.

Regulāro sezonu Jaunanglijas "Patriots" sāks 9. septembrī izbraukumā tiekoties ar Tenesī "Titans" komandu, bet jau nedēļu vēlāk, 16. septembrī, vārtus vaļā vērs "Gillete Stadium" un Jaunanglijas komanda uzņems Arizonas "Cardinals".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2012-09-01 13:20, pirms 12 gadiem
veel viens izcelsmes latvietis, kurs par Latviju zina vien tik daudz ka taa ir Eiropaa?
, 2012-09-01 13:33, pirms 12 gadiem
nopirktais suns rakstīja: veel viens izcelsmes latvietis, kurs par Latviju zina vien tik daudz ka taa ir Eiropaa?
Nē. Markuss runā latviski, ir bijis Latvijā arī pats.
, 2012-09-01 14:16, pirms 12 gadiem
Uz Latvijas izlasi!!
, 2012-09-01 14:17, pirms 12 gadiem
hewlet rakstīja: Uz Latvijas izlasi!!
Kad Latvijā būs vairāk par 2 amfutbola komandām un sava federācija, tad var domāt arī par izlasi.
, 2012-09-01 14:26, pirms 12 gadiem
Diezvai šosezon Zuševics dabūs uzspelēt. Liekas, ka Pats viņu paņēma tīri dēļ ādas krāsas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-01 14:43, pirms 12 gadiem
tas tik parāda cik novērtēs viņš ir komandas iekšienē, ja īsti neaizvadot training campu komanda izlēma paturēt. lieliskas ziņas!
, 2012-09-01 14:54, pirms 12 gadiem
ffwrd rakstīja: tas tik parāda cik novērtēs viņš ir komandas iekšienē, ja īsti neaizvadot training campu komanda izlēma paturēt. lieliskas ziņas!
jaunie priekšējā rindā spēlē ļoti reti, jo nav netuvu tik nobrieduši kā pieredzējušie spēlētāji. Dabūsim vēl pagaidīt kādus 2-3 gadus līdz redzēsim darbībā Zuševicu
, 2012-09-01 15:00, pirms 12 gadiem
hewlet rakstīja: jaunie priekšējā rindā spēlē ļoti reti, jo nav netuvu tik nobrieduši kā pieredzējušie spēlētāji. Dabūsim vēl pagaidīt kādus 2-3 gadus līdz redzēsim darbībā Zuševicu
ou bet protams, ka nav nekādu ilūziju šajā ziņā. prieks par to, ka vienkārši ir ticis komandā. piedevām vēl ne tajā sliktākajā, hehe
, 2012-09-01 16:15, pirms 12 gadiem
ar beisbolu man nebija nekadu problemu, bet AF es vienkarsi nesaprotu...
, 2012-09-01 16:20, pirms 12 gadiem
zeķturs rakstīja: Diezvai šosezon Zuševics dabūs uzspelēt. Liekas, ka Pats viņu paņēma tīri dēļ ādas krāsas
Paturpinot tēmu - "Patriots" ir tāda ļoti internacionāla komanda, kurā ir gan jamaikietis, gan vācietis, gan rumānis, (tie, kas šajās valstīs ir dzimuši), gan Anglijā dzimis libērietis + tagad ir jaunietis ar ļoti stiprām Latvijas saknēm (tāpat arī horvāts un ebrejs).

Bet ja nopietni, tad Zuševics ir laba līmeņe OL spēlētājs, kurš, lai arī nez vai būs superstārs (nemaz nerunājot, ka OL spēlētāji reti kad tādi ir), stabilu vietu līgā varēs dabūt. Un faktiski, ja ne Markusa trauma, tad (ja šams tiktu Pats sistēmā) Volmeram būtu vēl diezgan jāiespringst, lai noturētu vietu sastāvā.
, 2012-09-01 21:17, pirms 12 gadiem
HoF OL " jaunajā ērā" ir vairāk kā QB, vairāk kā jebkuras citas pozīcijas spēlētāju. nav slikti .
Pati ir diezgan nežēlīga komanda, vienīgie , kas var justies droši ir Toms un Bils. bet nu varbūt tāpēc arī ir labi visu laiku.
patu lapā gan viņš vēl nav izņemts no tā saraksta. viņš ir ielikts. kas zin, varbūt tāpēc arī netika atlaists. Rookie free agent OL Markus Zusevics placed on the Reserve/Non Football Injury List.
bet lai ārstējas. būs interesantāk.
olimpieti gan viņi iebāza traumēto rezervē.
vēl biku un sāksies. trešdien sāks sisties pa īstam. bišku dīvaina tā ievadsezona. visi taupijās, bet tāpat traumu jūra. bija gan , kas rādīja tādus brīnumus , lai paliktu 53 niekā.
, 2012-09-01 21:28, pirms 12 gadiem
steelers rakstīja: HoF OL " jaunajā ērā" ir vairāk kā QB, vairāk kā jebkuras citas pozīcijas spēlētāju. nav slikti .
Pati ir diezgan nežēlīga komanda, vienīgie , kas var justies droši ir Toms un Bils. bet nu varbūt tāpēc arī ir labi visu laiku.
patu lapā gan viņš vēl nav izņemts no tā saraksta. viņš ir ielikts. kas zin, varbūt tāpēc arī netika atlaists. Rookie free agent OL Markus Zusevics placed on the Reserve/Non Football Injury List.
bet lai ārstējas. būs interesantāk.
olimpieti gan viņi iebāza traumēto rezervē.
vēl biku un sāksies. trešdien sāks sisties pa īstam. bišku dīvaina tā ievadsezona. visi taupijās, bet tāpat traumu jūra. bija gan , kas rādīja tādus brīnumus , lai paliktu 53 niekā.
HoF ir HoF, jo tur, tomēr, spēlētājus iebalso speciālisti par nopelniem. Līdzjutēju vidē OL ir nenovērtēts. Pareizāk sakot, pārāk lielu uzmanību pievērš QB un RB, taču bez OL ne vieni ne otri "atvērties" nevar.

Par Zuševicu - šamo no NFI saraksta pārcēla uz PUP. Bet nu jebkurā gadījumā - komanda šamo parakstīja jau tad, kad viņam bija savainojums un bija jau zināms, ka nekāds dižais spēlētājs šajā sezonā viņš nebūs, tāpēc īstenībā būtu visai stulbi viņu arī atlaist.
, 2012-09-01 22:25, pirms 12 gadiem
Es pat Am. f. noteikumus, knapi saprotu, bet tik patīkami palasīt, kā kompetenti cilvēki spriež par lietām, ko viņi saprot - jaunā ēra, PUP utt. Iespaidīgi =)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-01 23:40, pirms 12 gadiem
nepiekritīšu. līdzjutēji novērtē. Steeleru sakarā - kādi bija komentāri pērn , kad Starks tika atpakaļ, par ši gada draftu - De Castro un Adamsu. un kā vēl novērtē.
Patrioti noteikti nav mana mīļākā komanda, bet viemēr patīkami noskatīties, kā viņi sagādā iespējas T.B. tāpac kā NO savu D.B.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.