Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

ZAHL finālā līdz spēles beigām noraida vārtsargu

Latvijas Krājbankas ledus hallē Jelgavā aizvadītas ZAHL augstākās un 1. līgas kausa izcīņas otrās finālspēles, kurās noskaidrojās līgas kausa ieguvēji. Par tiem kļuva «Igates» un «Karāta» hokejisti. Par rupjību līdz spēles beigām tika noraidīts Karāta vārtsargs, bet viņa vietu ieņēmušo spēletāju tā arī pretiniekam pārspēt neizdevās.

Augstākā līga.

Pirmajā finālspēlē «B-Tehno» bez ierunām kapitulēja «Karāta» spēlētājiem un lai uzspodrinātu savu reputāciju, viņiem, kā minimums, otro finālspēli vajadzēja aizvadīt godam. Pirmā finālspēle arī parādīja, ka statistika ir un paliek vienīgi statistika, bet spēles likteni izšķir tas, kas ir labāk sagatavojies un noskaņojies spēlei. To, ka «B-Tehno» hokejistiem būs grūti ko pretstatīt saviem pretiniekiem, bija skaidrs jau pirms spēles sākuma, jo uz spēli nebija ieradies tās līderis G. Ritums.

Pirmais spēles puslaiks pilnībā atgādināja abu komandu pirmo finālspēli, jo beidzoties pirmajām divdesmit minūtēm, rezultāts bija jau 3:0 «Karāta» labā. Sākoties spēles astotajai minūtei, vairākumu realizēja K. Zuševics, bet turpinājumā vēl divus vārtus guva A. Berkolds. Kad spēles otrajā puslaikā bija spēlētas trīsdesmit divas sekundes, «Karāta» hokejistam A. Pļaveniekam izdevās realizēt vairākumu un rezultāts kļuva jau 4:0. Kļuva skaidrs, ka «B-Tehno» vairs neizdosies atspēlēties, atlika vien noskaidrot, kāds būs beigu rezultāts. Līdz spēles trīsdesmit piektajai minūtei komandas vēl apmainījās ar vārtu guvumiem. Savus otros vārtus spēlē guva A. Pļavenieks, bet vienīgais precīzais raidījums «B-Tehno» rindās padevās D. Lazebņikam.

Interesantākie notikumi norisinājās pēdējās divās minūtēs, jo par rupjību, līdz spēles beigām tika noraidīts «Karāta» vārtsargs un viņa vietu vārtos ieņēma laukuma spēlētājs. Nekas tāds līdz šim vismaz ZAHL netika piedzīvots. Lai kā arī centās «B-Tehno» hokejisti, pārspēt spēlētāju- vārtsargu viņiem tā arī neizdevās.

«B-Tehno» un «Karāts» – 1:5. Vārtus guva 07.02 K. Zuševics (H. Dežurovs, D. Novikovs) 0:1; 08.00 A. Berkolds (K. Zuševics, H. Dežurovs) 0:2; 18.20 A. Berkolds (H. Dežurovs, K. Zuševics) 0:3; 20.32 A. Pļavenieks 0:4; 31.18 A. Pļavenieks (K. Olte) 0:5; 34.37 D. Lazebņiks (A. Ločmelis) 1:5.

1.līga

Pirmajā finālspēlē «Ledusvīriem» bija jāpiedzīvo sāpīgs zaudējums ar 2:4. Lielākā vaina komandas zaudējumā jāuzņemas «Ledusvīru» vārtsargam, bet zinot, cik labi viņš sargāja vārtus pusfinālā, varēja cerēt, ka tas bija tikai mirkļa vājums, un otrajā spēlē viss būs kārtībā. Turklāt dobelniekiem lielāka uzmanība būtu jāpievērš «Igates» pirmās maiņas neitralizēšanai, jo visas nedienas nāca tieši no šīs maiņas.

Spēle sākās visai piesardzīgi un nevienai komandai pie pretinieku vārtiem neizdevās izveidot kaut cik bīstamus momentus. Pirmie ar satraukumu tika galā dobelnieki. Sākoties pirmā puslaika vienpadsmitajai minūtei, viņiem izdevās atklāt spēles rezultātu. Precīzs raidījums padevās L. Sniķeram. Vēl pēc trim minūtēm, «Igates» hokejisti pasniedza saviem pretiniekiem lielisku izdevību palielināt rezultātu, jo laukumā palika trīs vīru sastāvā. Taču tā vietā «Ledusvīri» zaudēja vārtus. «Igates» labākais uzbrucējs A. Šteins izrāvās vienatnē pret dobelnieku vārtsargu un savu iespēju garām nepalaida - neizšķirts. Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās un uzvarētāja noskaidrošana tika atlikta uz spēles otro daļu. Tā iesākās ar noraidījumu «Ledusvīru» rindās un šāda izšķērdība nepalika nesodīta. Precīzs, izvirzot «Igati» vadībā, bija V. Sprukts, kura ne visai bīstamo metienu nespēja tvert «Ledusvīru» vārtsargs. Taču jau pēc divdesmit sekundēm noraidījumu nopelnīja arī «igatieši» un «Ledusvīri» nepalika parādā. Septiņdesmit sekundes pēc zaudētajiem vārtiem, Viesturs Cimmermanis atkal līdzsvaroja rezultātu.

Otrā puslaika sākums bija padevies visai rezultatīvs, ko nevar teikt par atlikušo spēles laiku, kurā vārti vairs netika gūti, kaut arī abām komandām bija vairākas lieliskas iespējas padarīt rezultātu sev labvēlīgu. Beidzoties spēles laikam, uzvarētāju noskaidrošanai, katra komanda izpildīja pa pieciem bullīšiem un šajā spēles elementā labāki izrādījās «Igates» hokejisti, kas realizēja četrus no pieciem soda metieniem, bet viņu oponenti bija precīzi tikai divas reizes. «Igates» komanda, savam iepriekš izcīnītajam čempionu titulam, tagad pievienoja arī ZAHL 1. līgas kausu.

«Ledusvīri» un «Igate» - 2:3. Vārtus guva 10.17 L. Sniķers (R. Krūze, A. Meiers) 1:0; 14.15 A. Šteins 1:1; 21.45 V. Sprukts (N.Vanags, A .Zundurs) 1:2; 22.55 V. Cimmermanis (E. Meija) 2:2; pēcspēles soda metienos uzvarēja «Igate».

Līdz ar to «Igate» tāpat kā «Karāta» augstākajā līgā, izcīnīja abas ZAHL šīs sezonas trofejas.

Izmantotie resursi: jelgavniekiem.lv

     [+] [-]

, 2009-02-24 13:25, pirms 15 gadiem
Nesaprotu , kāds te sakars ar jelgavniekiem.lv . Pirmkārt viņi saucas jelgavnieki . lv.
Otrkārt par notiekošo Jelgavas Ledushallē viņi vispār neraksta,jo ir tāds uzdevums no vadības...