Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Pēc kautiņa amatieru hokeja spēles laikā uzsākts kriminālprocess

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Pēc kautiņa amatieru hokeja spēles laikā uzsākts kriminālprocess
Spēlēs laikā notikušā kautiņa epizode
Foto: J.Spigovskis, www.bbhl.lv

Pēc amatieru hokeja spēles BBHL ietvaros, kuras laikā starp spēlētājiem izcēlās kautiņš, policijā saņemts iesniegums un uzsākts kriminālprocess par miesas bojājumu nodarīšanu.

Kārtējais izņēmums?

eSports.lv jau analizēja kautiņu un dažādu asumu amatieru hokejā cēloņus un sekas, secinājām, ka izņemot īpašus gadījumus, tas pieder pie lietas un tā nav liela problēma. Šoreiz, acīmredzot noticis kārtējais izņēmuma gadījums un hokeja spēles tiesāšana atstājusi laukuma robežas un nodota tiesībsargājošo iestāžu rokās, jo, kā ziņo apollo.lv un arī eSports.lv apliecināja Latvijas Policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš, pēc saņemtā iesnieguma uzsākts kriminālprocess par miesas bojājumu nodarīšanu.

Spēles tiesnesis- cietušais izprovocēja pretinieku, bet sišana bija par traku

Incidents notika 7. maijā Inbox.lv ledus hallē spēlē starp BBHL A grupas komandām Latvijas Pasts un Big Team. Lai noskaidrotu, kas tad īsti licis cietušajam vērsties policijā ( eSports.lv versija, policija izmeklēšanas gaitā personu datus neizpauž un iespējams, policijā vērsušies mediķi, ja trauma bijusi smagāka), eSports.lv sazinājās ar vienu no spēles tiesnešiem Āriju Gedrovicu, kurš pastāstīja,ka kautiņā iesaistītās personas neatceras, bet varot pateikt, ka spēle bija diezgan nervoza, otrā perioda laikā pēc netīra grūdiena apmalē līdz spēles beigām tika noraidīts Big Team spēlētājs, bet šis pārkāpums nav tieši saistīts ar kautiņu, kurš notika vēlāk, kad pēc Latvijas Pasta spēlētāja, teiksim, diezgan parupja pārkāpuma, Big Team spēlētājs uzsāka kautiņu, nometot cimdus. Spēku samēri, acīmredzot nebija līdzīgi, jo tikai tiesnešu iejaukšanās apturējusi tālāku Latvijas Pasta spēlētāja piekaušanu.

Rezultātā uz ledus bijusi paliela asins peļķe, iespējams, pārsistā deguna dēļ. Abi spēlētāji saņēmuši noraidījumus- viens 2+2 minūtes par rupju pārkāpumu, otrs līdz spēles beigām par kautiņa izraisīšanu. Tiesnesis atzina, ka šoreiz kautiņu nevarētu nosaukt par parastu hokejistu plūkšanos cīņas karstumā, bijis mazliet par traku, kaut, protams cietušais incidentu izprovocēja ar parupju noteikumu pārkāpumu.

Cīņa par uzvaru sērijā rada pārāk lielus asumus

Kā liecina informācija oficiālajā līgas mājas lapā bbhl.lv, divi Big Team spēlētāji , vispirms Andrejs Apončiks un vēlāk Renārs Rutkis tika noraidīti līdz spēles beigām, bet Latvijas Pasta spēlētājs Guntis Pastors saņēma 2+2 minūšu noraidījumu par rupjību. Kā redzam fotoattēlos no spēles, kautiņā iesaistīti pēdējie divi , pie kam Latvijas Pasta spēlētājs redzams jau guļam uz ledus.

Par šo komandu savstarpēju cīņu spraigumu liecina arī daudzie noraidījumi iepriekšējās spēlēs, tai skaitā iepriekš minētajiem spēlētājiem. Piemēram, Renārs Rutkis play off spēlēs kopā nopelnījis 76 soda minūtes, tai skaitā noraidījumi par rupjību.

Medaļas otra puse

Grūti spriest, cik nopietns bijis kautiņš, nav informācijas par miesas bojājumu smagumu, bet ir fakts, ka tikušas iesaistītas tiesībasargājošās institucijas, kas negadās bieži. Grūti spriest, kā notikums un pieņemtie lēmumi iespaidos incidentā iesaistītos, bet skaidrs, ka šī kautiņa uzvarētājs šoreiz finālā laikam tāds nebūs un gribas cerēt, ka gan abi iesaistītie, gan pārējie hokejisti turpinās piedalīties hokeja spēlēs jau ar zināmu mācību un pieredzi, ko katrs ieguvis no šī negadījuma.

44 pēcspēles soda metieni!

Lai amatieru hokejs neliktos tik krimināls, nobeigumā gribētos atzīmēt kādu diezgan unikālu faktu no šo pašu komandu pirmās play-off sērijas spēles. Spēles pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 2:2 un, lai noskaidrotu uzvarētāju, katra komanda izpildīja pa 22 pēcspēles metieniem un tikai 44. pēcspēles metienā Latvijas Pasta komanda pierādīja pārākumu gan šajā spēlē, gan vēlāk arī sērijā.

Izmantotie resursi: bbhl.lv
apollo.lv



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 14:58, pirms 15 gadiem
pēc izlsasītā liekas,ka piekautais vnk grib atmaksāt par negodu,ka tika piekauts,kaut arī pats bijis vainīgs !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-05-14 15:26, pirms 15 gadiem
Jau jau tiešām bija operācijas, tad mediķiem vajadzēja par to ziņot policijai.

 +12 [+] [-]

, 2009-05-14 15:26, pirms 15 gadiem
22 bulishi ...aarrrrprac !!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 15:28, pirms 15 gadiem
vucins#91 rakstīja: 22 bulishi ...aarrrrprac !!!!!!
To spēli es redzēju - katra komanda pa 22 pēcspēles metieniem, divas reizes vieni iemeta, otri atbildēja. Pastam visus trīs metienus iemeta viens spēlētājs.

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 15:29, pirms 15 gadiem
Bišķi palabošu sava komentāra kļūdas
Sekas kautiņam bijušas diezgan smagas. Precīzi nepateikšu, bet Latvijas Pasta spēlētājam vajdzīgas bijušas divas operācijas.
Un cik dzirdēts no spēlētājiem Rutkis tiešām varētu tikt pieskaitīts brutal_force minēto cilvēku tipam...
Amatieru hoķītī kautiņus vajadzētu aizliegt!

jipii rakstīja: kā gan kautiņus var aizliegt, ja tie nemaz nav atļauti?
Un kautiņi nav aizliegti. Tie tiek sodīti, bet vajadzētu tiesnešiem iejaukties jau kautiņa sākuma stadījā. Nav te nekāds profesionālais hokejs.

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 15:45, pirms 15 gadiem
"Big team" spēlētāji (protams ne visi) vienmēr izcēlušies ar rupju, pretīgu spēli, it sevišķi minētais A.Apončiks(pilnīgs ""atsaldētais") un V.Durnovs (tam džekam sen jau bruģēts ceļš uz "psiheni")! Visu cieņu komandai, bet šie spēlētāji ir jāizolē (vismaz no hokeja)!!!

  -3 [+] [-]

, 2009-05-14 15:46, pirms 15 gadiem
es to speli redzeju un " latvijas pasta" speletajs pirmais uzsaka kautinu, jo ar nuju brutali iesita " big team" speletajam pa kajam uz ko logiski, ka big team speletajs atbildeja aizstavoties, laikam tikai latvijas pasta speletajs neaprekinaja savus spekus un dabuja pa zobiem..
uzskatu, ka big team speletajs pareizi darija - ko tad ja iesi pa ielu un tev kads iesitis, stavesi un skatisies vai dosi preti...nav dumu bez uguns...nav pasta speletajs tik nevainigs par kadu grib pataisit sevi...
skaidrs, ka skrobe par lauztu degunu, bet pats uzprasijas..

  -2 [+] [-]

, 2009-05-14 16:41, pirms 15 gadiem

     [+] [-]

, 2009-05-14 17:32, pirms 15 gadiem
Tad sanāk ka kautiņi profesionālajā hokejā ir normāli, pieņemami, apsveicami utt?

  +9 [+] [-]

, 2009-05-14 18:05, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: Tad sanāk ka kautiņi profesionālajā hokejā ir normāli, pieņemami, apsveicami utt?
Nav ne pieņemami, ne apsveicami, bet tur tomēr tas ir čaļu darbs un tā var būt daļa no darba.
Bet ja čalis no biroja pēc darba dienas pulkstens 18.00 atnācis uzspēlēt hokeju, bet tur viņam izārda seju kāds atsaldēts primāts, kuram hokejs nevelk tālāk kā iespēja kādam bietē iedot, tad...

     [+] [-]

, 2009-05-14 21:24, pirms 15 gadiem
dzirdeju, ka latvijas pasta speletajs (kautinja cietejs) ir kautkads apsargs, tapec zinot vinjus, domaju, ka sitas nav iznemums un ar pratu ipashi nedraudzejas....nu ko izskatas, ka shvaki bus trenejies apmacibas...
un skaidrs ir viens, ka hokeja bez kautinjiem neiztikt,tie ir bijushi un bus vienmer, lai vai ka to negribetos... ir jamak zaudet, ja nevar sevi aizstavet, nevis jataisa skandals..
ne pirmais ne pedejais, kuram pa muti sadots...

     [+] [-]

, 2009-05-15 09:50, pirms 15 gadiem
Deviņi no desmit apsargiem ir pilnīgi atsaldēti stulbeņi

     [+] [-]

, 2009-05-16 00:45, pirms 15 gadiem
44 izgājieni!

     [+] [-]

, 2009-05-16 16:42, pirms 15 gadiem
es briinos kaa vina vispaar tika tur ieksaa

     [+] [-]

, 2009-05-19 23:38, pirms 15 gadiem
44 bulisi, tas normāli, jo NAHL ir pieaicinātie vārtsargi par naudu.