Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Taurus apspēlē Ledgraužus

Taurus apspēlē Ledgraužus
Māris Balčuns (BBHL foto)

Vēlu otrdienas, 13. janvāra vakarā uz savstarpējo spēli BBHL D līgas ietvaros, OZO ledus hallē tikās Taurus un Ledgrauži.

Spēle sākās ļoti ātri un agresīvi. Iniciatīvu nevarēja pārņemt neviena no komandām. Tas atspoguļojās arī uz tablo, pēc spēlētām trīs ar pusi minūtēm rezultāts bija neizšķirts 1:1, pirmais izcēlās Apškrūms Mārcis izvirzot vadībā Ledgraužus, bet divas minūtes vēlāk pēc lieliskas Kaspara Kvesko piespeles vārtus guva Andris Tešs. Pirmais periods noslēdzās ar neizšķirtu. Perioda garumā komandas apmainījās ar vairākiem savstarpējiem uzbrukumiem, bet nopietnus draudus pretinieku vārtiem radīt tā arī nespēja.Otrajā periodā bija nospēlētas vien piecdesmit sekundes, kad vārtus guva Ledgrauži. Tačus ilgi klusējusais Jānis Astahovs, no Andreja Berseņeva piespēles nepilnas divedesmit sekundes vēlāk raidīja ripu Ledgraužu vārtos, tādejādi izlīdzinot rezultātu 2:2. Sekoja visai neinteresantas septiņas spēles minūtes, kur abas komandas itkā meklēja veidus kā iemest, bet neilaist atbildes vārtus. Bija vairāki bīstami uzbrukumi un noraidījumi, taču nekas ievērības cienīgs nenotika līdz pat spēles divdesmit ceturtajai minūtei. Pēc lieliska Valta Ozoliņa reida gar bortu ripa nonāca pie Gata Ošiņa, kurš meta pa vārtiem, ripa izleca vārtu priekšā, kur to uztvēra Reinis Graurs, nedomājot ripa lidoja vārtsargam starp kājsargiem. 3:2 Taurus izvirzās vadībā. Divas minūtes vēlāk Kaspars Kvesko, vienu pret vārtsargu ar lielisku piespēli izvirza Rihardu Putniņu, bet Rihardam neizdodas uzreiz gūt vārtus. Rihards no aizvārtes izspēlē Mārtiņam Palejam vārtu priekšā, bet metienu atvaira Ledgraužu vārtu vīrs. Visi uz mirkli apstājas, jo neviens neredz, kur atrodas ripa, tiesneša svilpe klusē, pirmais to ierauga Rihards un 4:2. Iemetiens centrā pēc zaudētiem vārtiem, ripu izcīna Ledgrauži, bet Ainārs Sviķis to atņem iziet viens pret vienu un ar lielisku pauzi nogudot pretinieku vārtsargu raida ripu tukšajā vārtu stūrī 5:2. Četras minūtes vēlāk ar lielisku piespēli vienu pret vārtsargu Gatis Ošiņš izvirza Valtu, kuram neizdodas pārspēt vārtsargu, bet tur klāt ir Taurus aizsargs, Māris Balčuns ( :) ), kuram atliek ripu raidīt tukšos vārtos 6:2.

Trešā perioda sākums neliecināja par izmaiņām spēles ritējumā jau piecdesmit sekundes pēc iemetiena vārtus guva Andrejs Berseņevs no Jāņa Astahova un Aināra Sviķa piespēlēm 7:2. Neilgi pirms beigu sirēnas Valts izvirza Gati vienu pret vārtsargu, bet Ošiņš darbojas sev tik ierastajā stilā, nogulda vārtsargu uz ledus, pats nemet, bet atspēlē ripu uz tukšo vārtu stūri, kur atkal pirmais piesteidzas Māris 8:2.

Jāatzīmē Taurus tik neierastais vairākumu realizācijas procents, no pieciem vairākumiem trīs tika realizēti.

Paldies par lielisko spēli un par spēles zvaigznēm šoreiz tiek atzīti visi. Kaspars (Treneris) teica, ka nevienu pēc tik lieliska komandas snieguma, negribas īpaši izcelt.