Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:215, Did:0, useCase: 3

Baņķieru kausu izcīna "Baltic International Bank"

Jānis Pārums

Baņķieru kausu izcīna "Baltic International Bank"
Foto: Turnīra organizatori

Uzvaras vārtus gūstot divas(!) sekundes līdz finālmača pamatlaika beigām, Banku un citu finansu struktūru telpu futbola turnīra kausa izcīņā aizvadītajā nedēļas nogalē triumfēja "Baltic International Bank" (BIB) vienība.

Kausa izcīņas izšķirošajā spēlē tikās tās komandas, kurām arī tika paredzēta vieta kausa izcīņas finālā – BIB un Parex banka. Papildus asumiņu mačam piedeva dažādie zemteksti – vai BIB izdosies revanšēties Parex bankai par zaudējumu čempionātā, vai ceļojošais kauss mainīs „pieraksta” vietu, vai Parex banka „paņems” visu?

Nē, atšķirībā no pagājušā gada, kad BIB tik tiešām triumfēja gan čempionātā, gan kausa izcīņā, šopavasar abas galvenās trofejas „atrada” dažādus turētājus – par čempioniem itin pārliecinoši kļuva Parex bankas komanda, bet kausu savā īpašumā ieguva BIB, kas, kā jau minēts raksta ievadā, izšķirošos vārtus gūstot divas(!) sekundes līdz mača pamatlaika beigām, ar 4:3 pārspēja Parex banku.

Bet mačs izvērtās fināla cienīgs. Vispirms, pēc Romāna Samohvalova precīza sitiena vadībā izvirzījās Parex banka, tad BIB īsā laikā, pēc Igora Derbakova un Vasilija Ivanova sitieniem, „pārēķēra” vadību, tad divus vārtus pēc kārtas guva turnīra rezultatīvākais uzbrucējs Roberts Stuģis, atkal vadībā izvirzot Parex banku, divas minūtes līdz mača beigām savus otros vārtus guva I.Derbakovs, tādējādi vēlreiz atjaunojot „status quo”, bet uzvaras vārtus, kā jau minēts iepriekš – divas sekundes līdz spēles beigām – guva Raivis Znotiņš.

Jāpiebilst, ka Parex bankai nevarēja palīdzēt tās vērtīgākais spēlētājs Vadims Naumecs, un tas, atklāti sakot, bija jūtams – pārāk vienveidīgi veidojās Parex bankas uzbrukumi, līdz ar to, tiklīdz pretinieki pielāgojās, zuda citkārt augstā rezultativitāte.

Bet BIB spēli, tieši pretēji, ļoti prasmīgi organizēja pieredzējušais Vasilijs Ivanovs (50).

Pa ceļam līdz finālam vēlākie kausa ieguvēji BIB vienība ar 6:0 atstāja „sausā” Rietumu banku, ar 4:0 pārspēja Reģionālo Investīciju banku, tad ar 2:1 pieveica arī spēcīgo Privatbank komandu. „Pareksieši” ar 4:1 pārspēja Aizkraukles banku, ar 8:2 „iznīcināja” SEB, kā arī negaidīti viegli – ar 6:0 – pieveica vicečempionus Ernst&Young. Pēdējiem, acīm redzot, pārāk daudz spēka atņēma ceturtdaļfināla mačs ar DnB NORD Bank komandu, kurā uzvarētāja noteikšana bija jāatliek līdz pat septītajai(!) pēcspēles „pendelei”, kurā otro kļūdu pieļāva nedaudz vēlāk turnīra labākā menedžera balvu saņēmušais Jānis Danbergs (DnB NORD Banka). Tāpat jāatzīst, ka Ernst&Young kausa izcīņu aizvadīja ar tikai sešiem laukuma spēlētājiem, bet pusfināla spēles sākumā palika arī bez Jāņa Piziča, kuram, pēc spēcīga bumbas trāpījuma pa galvu, konstatēts smadzeņu satricinājums. Veseļojies!

Jāpiemin arī SEB. Komanda čempionātā nestartēja, taču uz kausa izcīņu tomēr spēja savākties, un pirmajā kārtā ar 3:2 nedaudz negaidīti pārspēja Swedbank vienību, tādējādi iekļūstot astoņu spēcīgāko komandu starpā.

Jau pieminējām, ka labākā menedžera balvu saņēma J.Danbergs. Atzīmēsim arī citu individuālo apbalvojumu saņēmējus. Tā par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Vladimirs Račinskis (Dukascopy), labākā aizsarga balvu saņēma Pēteris Nagla (GE Money Bank), bet par labāko uzbrucēju tika atzīts Roberts Stuģis (Parex banka).

Statistika

GadsKom. sk.ČempioniKausa ieguvēji
2005.12Parex bankaParex banka
2006.14MultibankaParex banka
2007.16Baltic International BankMultibanka
2008.20Baltic International BankBaltic International Bank
2009.19Parex banka BalticInternational Bank