Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē - MBL "Final Four"

Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē - MBL "Final Four"
"Stinger"
Foto: MBL preses dienests

Šīs nedēļas nogalē norisināsies Mateja Basketbola līgas (MBL) "Final Four" turnīrs. Piektdien 19:00 sāksies pusfinālu cīņas, bet sestdien noskaidrosies čempiontitula ieguvēji.

Sezona kā pa celmiem

Šajā sezonā MBL startēja septiņas komandas, no kurām viena debitante - pirmo reizi līgā iesaistījās komanda ne no Rīgas, proti, Cēsu "Hornets". Pirmgadniekiem negāja viegli un, ja ne, tehniskā uzvara, iespējams, "Hornets" tā arī nebūtu izjutuši uzvaras garšu šosezon. Jācer, ka komanda turpinās savas gaitas MBL un nākamsezon atgriezīsies jau kā vērā ņemams spēks.

Pie trim uzvarām šajā sezonā izdevās tikt "No Fear" - komandu sezonas sakumā pameta tās ilggadējais vadītājs Rihards Kondrušs, taču tai pat laikā komandai pievienojās vairāki labi spēlētāji, īpaši garajā galā (Laimonis Ustrisovs, Kristaps Kapačs). Diemžēl finansiālu iemeslu dēļ komanda atteicās no nopelnītās vietas ceturtdaļfinālā, dodot iespēju jaunajiem "Hornets".

Diemžēl kārtējo reizi arī "Barons" vienība nespēja izmantot savu potenciālu un vairāk tieši organizatorisko problēmu dēļ. Komandā bija lērums patiešām labu basketbolistu, kas noteikti varētu sasniegt ļoti daudz, iespējams, izcīnīt MBL čempiontitulu, taču blakusapstākļi to kārtējo reizi neļāva...

Stinger - ARX

Pirms sezonas ķeizargriezienu izdarījusī MBL čempione ARX regulāro sezonu aizvadīja kā pa viļņiem - ierobežoto spēlētāju resursu dēļ spēle nevedās, taču, otrajā aplī piesaistot jaunas asinis (Provejs, Lubāns) un atgriežot vecās (O.Siliņš), komanda uzplauka, sezonu pabeidzot ar sešām uzvarām un tikpat zaudējumiem. Arī veiksme stāvēja klāt zaļajiem - ceturtdaļfinālā pretiniekam tika piešķirti tehniskie zaudējumi, un līdz ar to ARX automātiski nonāca "Final Four". Tur gan komanda būs pastarītes lomā, jo jāspēlē sešu cilvēku sastāvā (Duntavs savainots). Tomēr pirms sezonas uzstādītais mērķis - iekļūt izslēgšanas mačos - ir izpildīts, tāpēc nekāda papildu spriedze vairs nebūs, kas bieži vien arī nospēlē pozitīvu lomu.

ARX pretiniece pusfinālā būs regulārā sezonas uzvarētāja "Stinger" - komanda ar visaugstākajiem mērķiem un, jādomā, lielākā favorīte cīņā par čempiontitulu. Ja "Stinger" to izcīnīs, komanda kļūs par tituliem bagātāko MBL vienību (šobrīd kontā jau divi). Lai arī komandai nevarēs palīdzēt Artis Brīvulis, "Stinger" rindās tik un tā lielākās lomas sadala Lorands Lapāns un Svens Niedrītis (starp citu, abi, iespējams, nākamsezon mainīs komandu, bet tas jau cits stāsts). "Stinger" visu sezonu pārliecinoši gāja uz galveno mērķi un tagad atlicis finiša spurts. Komanda bez izteiktiem garā gala spēlētājiem, kas spēli tikai paātrina un pagrūtina ikvienam pretiniekam. Tomēr divi zaudējumi, un viens no tiem tieši pēdējā sezonas mačā noteikti dos vielu arī pārdomām.

Spartans - Amikus

Otrā pusfināla pārī tiksies divas komandas, kas regulārās sezonas turnīra tabulā nostājās līdzās - otrā vieta "Spartans" pret trešo "Amikus". "Amikus" sezonu sāka ar labām ziņām - komandā atgriezās Artūrs Visockis-Rubenis, kļūstot par treneri, taču pēdējā laikā arvien biežāk arī spēlētāju. Komandas komplektāciju noteikti var saukt par labu, sniegums bijis svārstīgs, taču maz ticams, ka Visockis-Rubenis nebūs sagatavojis komandu pietiekami labi "Final Four" cīņām. Ja pagājušogad iekļūšana četriniekā tika vērtēta kā pārsteigums, tad šogad tā ir tikai likumsakarība un, lai arī šoreiz sagādātu pārsteigumu, jāizdara kas vairāk.

"Spartans" šajā sezonā piedzīvoja plastisko operāciju - komanda nomainīja seju (iepriekš startēja zem vārda "Bulls"), tomēr iekšēji vairāk vai mazāk kodols palika nemainīgs. Ar ienu lielu izņēmumu - komandai pievienojās līgas vadītājs Kaspars Šterns, kas noteikti bija pozitīvs solis, lai izveidotos saliedēts kolektīvs. Tas izdevies labi un, pat neskatoties uz sastāva problēmām, arī šogad "Spartans" ir starp galvenajiem favorītiem uz līgas čempiontitulu.

MBL "Final Four" 2010

Pusfināls

DatumsLaiksSpēle
30.04.19:00Stinger - ARX
30.04.20:15Spartans - Amikus

Par vietām

DatumsLaiksSpēle
1.05.17:00par 3. vietu
1.05.18:15FINĀLS

Visas MBL "Final Four" cīņas norisināsies Biznesa augstskolas "Turība" basktbola hallē! Tiekamies tur!

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests