Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Baltika DAL basketbolā - 14. nedēļas kopsavilkums

Baltika DAL basketbolā - 14. nedēļas kopsavilkums
Decembra mēneša, 3. līgas vērtīgākais spēlētājs - Raimonds Feldmanis. Foto: Artūrs Portnovs

Baltika Dubultamatieru līgā aizvadīta 14. nedēļa. Kopā nospēlētas 28 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Elites grupa: Andis Cīrulis (Cavenidsh) - 34

1.līga: Kristaps Dambenieks (Ūpis) - 35

2.līga: Ivo Popmanis (Zaļā josta) - 30

3.līga: Raimonds Feldmanis (VCG ekspertu grupa) – 50

+35 grupa: Jānis Biernis (LVM) - 32

Elites grupa

+++ Rumba – izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas, pērnā gada fināla atkārtojumā pieveicot „Latvijas Gāzi”. Pēc nedēļas ļoti interesants mačs savā laukumā pret „Swedbank”.

++ Sport 2000 – viesos pieveica citu pirmā četrinieka komandu „Cavendish”. Šobrīd iet soli solī ar čempionu.

+ Rūja un Dēli – uz otrā apļa sākumu pēkšņi sasparojušies. Pirmajā aplī spēja izcīnīt vien vienu uzvaru. Bet nu jau divas pēc kārtas. Turklāt nākamajā kārtā parocīgs pretinieks panākumu sērijas pagarināšanai.

---Cavendish – viens no līderiem piedzīvojis jau otro zaudējumu pēc kārtas. Pēc punktiem viņus jau noķēruši „Swedbank” un turpat uz papēžiem min arī „Kursa”.

-- Latvijas Gāze – pārāk daudz cīņas gaitā „atlaida” priekšā „Rumbu”. Beigās izlieto ūdeni sasmelt neizdevās. Šobrīd noslīdējuši uz sev neierasto trešo vietu.

-CAO.LV – neizmantoja lielisku iespēju, lai nostabilizētos play-off zonā. Nākamajā kārtā smags pārbaudījums „Sport 2000” izskatā.

15. spēļu nedēļā uzmanības centrā ceturtdien „Rumbas” un „Swedbank” mačošanās ceturtdien Piņķos.

1. līga

+++ Brikers/Lemisele – viesos izcīnīja ārkārtīgi svarīgu uzvaru pār „Latvenergo”, kas ļauj turpināt cīņu par goda pjedestālu. Nākamā spēle arī ļoti svarīga pret vicelīderi BK „Kubs”.

++ Emerlad/Matthai – mēģina aizmukt no pārspēļu zonas, izcīnot panākumu Ādažos pār „Leifheit”. No izkrišanas pārspēļu zonas līdz astotajai pozīcijai tikai viens punkts.

+ ex-Nexum – izdevies pārtraukt piecu zaudējumu sēriju. Izcīnīta pārliecinošākā uzvara šosezon.

--- Latvenergo – zaudējums limbažniekiem sašūpoja iepriekš tik stabilo trešo pozīciju. No piektās vietas šobrīd šķir tikai vienas uzvaras tiesa.

-- www.phazleapps.com – vēl viena pamatīga sagrāve. Par laimi priekšpēdējā vieta joprojām neatrodas aiz treideviņiem kalniem.

-Leifheit – pēc zaudējuma Ādažos izskatās, ka vairāk būs jāskatās uz komandām, kuras atrodas aiz muguras, nevis uz tām, kuras aizskrējušas pa priekšu.

15. spēļu nedēļā ārkārtīgi interesanta spēle otrdien Ķeizarmežā, kur „Brikers/Lemisele” uzņems BK „Kubs”. Cīņa par četrinieku.

2.līga

+++ RCK – pēc uzvaras pār līderi „Lapeniekiem” un citu vadošo komandu zaudējumiem, pakāpušies uz otro pozīciju kopvērtējumā.

++ Ultra – septītā uzvara pēc kārtas tika izcīnīta pret „Digital Mind”. Turpina dzīšanos pakaļ četriniekam.

+ DSV – neviens negrib palikt pēdējais. Otrais aplis iesācies ar divām uzvarām. Šajā reizē pieveikti vēl nesenie līderi karavīri, taču sasparojušies arī cīti tiešie konkurenti.

--- Lapenieki – neizmantoja teicamu iespēju, lai nostabilizētu līderpozīcijas. Mierinājumam neveiksmes cieta gandrīz vai visi tabulas kaimiņi.

--Karavīrs – pēc deviņu uzvaru sērijas, seko jau ceturtā neveiksme pēc kārtas. Vēl gan izdodas noturēties labāko trijniekā. Bet cik ilgi?

-Hipotēku banka – pārtrūkusi arī šīs komandas uzvaru sērija, kura izbeidzās pie cipara astoņi. Kārtējo reizi kāju priekšā aizlika „C4” – laikam priekš „baņķieriem” neērtākā komanda pasaulē.

14. spēļu nedēļā tiksies senie konkurenti – „Hipotēku banka” pret „Lapeniekiem”. Abi būs saniknoti par pagājušās nedēļas neveiksmēm.

3.līga

+++ VCG Ekspertu grupa – Raimonds Feldmanis ar draugiem lika trūkties tā brīža līderim, nostumjot tos no līdera goda. Paši „eksperti” jau pietuvojušies līderiem līdz pusotras uzvaras attālumam.

++ Rīgas brīvostas pārvalde – smagi atnāca uzvara pār „Grifu”, taču svarīgākais, ka izdevās atgūt līderpozīcijas.

+ Pronets.LV – turpina „nogalināt” līderus. Šoreiz krita „Teikas Gaisma”. Kopvērtējumā gan joprojām tikai dalīta priekšpēdējā vieta.

--- BK Ķekari – nespēja iegrožot Raimondu Feldmani, par ko samaksāja ar zaudējumu. Nākamajā nedēļā 49.vidusskola „derbijas” pret „Lidojošo cirku”.

--Teikas Gaisma – negaidīts zaudējums viesos „Pronetam”, kas lika atvadīties no labāko trijnieka.

-AF1 – komanda, kas vēl nesen dzīvoja līdergrupā, bet pārāk regulārie zaudējumi pamazām nobīda uz leju. Šoreiz kapitulēja Baltezera priekšā.

15. spēļu nedēļā atzīmēsim spēli trešdien, kad „Brīvosta” uzņems BK „Baldone”.

+35 grupa

+++ LVM – Ulbrokā pārsteidza vicelīderi Stopiņus. Piepildīja prognozes, ka pa retam var „iekampt” līderiem. Pakāpušies no septītās uz sesto vietu.

++ Rīgas satiksme/AKC – izcīnīja otro panākumu pēc kārtas, kas jau ļāvis tikt līdz sev augstajai ceturtajai vietai.

+ Arčers – ilgi gaidītā pirmā uzvara. Cerams, ka ne pēdējā un spēs pacīnīties par tikšanu ārā no astotās pozīcijas.

--- Stopiņi – diezgan negaidīts zaudējums. Pēc nedēļas mačs pret čempioniem „Corporate Solutions”.

--ex-Velvets – sagādāja svētkus „Arčers” komandai. Vai spēs atgūties pēc nedēļas, kad jāspēlē pret LVM?

-RPP – turpina spēlēt neveiksmīgi. Parādījušās jaunas sejas. Iespējams, ka vajadzīgs laiks, lai saspēlētos.

15. spēļu nedēļā top mačs „Corporate Solutions” uzņems Stopiņus.

„Melnais” saraksts

-Mareks Mercs (BK Jungent/LofbergsLila) – tehniskā piezīme

-„BK Jungent/LofbergsLila” komanda – tehniskā piezīme

-Edgars Nagla (Cavendish) – tehniskā piezīme

-Mikuss Tīss (Cavendish) – tehniskā piezīme

-Ronalds Rusmanis (LVM +35) – tehniskā piezīme

-Svens Niedrītis (ex-Nexum) – tehniskā piezīme

-„AF1” komandai – tehniskā piezīme

-Juris Misters (Leifheit) – tehniskā piezīme

-Arkādijs Makarenko (BTS) – tehniskā piezīme

Avots: DAL