Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Pirmās uzvaras "VIA-S" un "Liepājas Universitātei"

Andrejs Siliņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 16. un 17. novembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā tika aizvadītas divas spēles Liepājas pilsētas basketbola čempionātā. Pie pirmajām uzvarām čempionātā tika "VIA-S Modular Houses" un "Liepājas Universitāte" basketbolisti, kuri sagādāja zaudējumus “Fēnikss” komandai.

Sestdien un svētdien tika aizvadītas divas čempionāta spēles un abas aizritēja ar “Fēnikss” komandas līdzdalību. Pirmajā mačā sestdienas vakarā “Fēnikss” mērojās spēkiem ar "VIA-S Modular Houses" basketbolistiem. Lai arī pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, tomēr spēka visām 40 minūtēm “Fēnikss” basketbolistiem tomēr pietrūka un pēdējās 10 minūtes uzvarot ar (33:3)! pārliecinošu pirmo panākumu čempionātā izcīnīja "VIA-S Modular Houses" basketbolisti ar rezultātu 96:50. Uzvarētājiem labāko sniegumu nodemonstrēja Mārtiņš Lūsis, kura rēķinā 21 gūtie punkti, bet zaudētājiem labākais ar 13 punktiem bija Vladimirs Fedotovs.

Svētdien tika aizvadīta otrā šīs kārtas spēle starp “Liepājas Universitāte” un “Fēnikss” komandām. Līdzīgi kā dienu iepriekš, arī šoreiz stipri pārāki bija “Fēnikss” komandas pretinieki jeb “Liepājas Universitātes” basketbolisti, kuri svinēja pārliecinošu panākumu ar rezultātu 94:53. Uzvarētājiem rezultatīvu sniegumu nodemonstrēja Niks Lagzdiņš, kurš izcēlās ar 25 gūtajiem punktiem. Savukārt, „Fēnikss” rindās 17 punktus guva Jānis Egliens.

Nākošās cīņas tiks aizvadītas jau šo svētdien, 24. novembrī, kad Liepājas Olimpiskajā centrā tiks aizvadītas divas trešās kārtas spēles. Pulksten 16:00 spēkiem mērosies "VIA-S Modular Houses" un "Red Sun Buffet" komandas, bet uzreiz pēc tam pulksten 17:30 “Liepājas Papīrs” centīsies sarūgtināt pēdējo gadu čempionus - “Ģeodēzists” basketbolistus.

Otrās spēļu kārtas rezultāti (16. un 17.novembris):

"VIA-S Modular Houses" - "Fēnikss" 96:50 (19:23, 20:8, 24:16, 33:3)
"Liepājas Universitāte" - "Fēnikss" 94:53 (25:11, 19:17, 29:11, 21:14)

Trešās spēļu kārta kalendārs (24.novembris):

16:00 "VIA-S Modular Houses" - "Red Sun Buffet"
17:30 "Liepājas Papīrs" - "Ģeodēzists"

Norises vieta: Arēna, sporta zāle Nr. 1
Ieeja skatītājiem: bezmaksas!

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs
Mārtiņš Sīlis
LOC Mārketinga vadītājs