Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Baltika DAL - 13. nedēļas kopsavilkums

Baltika Dubultamatieru līgā aizvadīta 13. nedēļa. Kopā nospēlētas 30 spēles.

Nedēļas izcilnieki

Elites grupa: Hedijs Šliters (CAO.LV) - 32

1.līga: Aivars Birkovs (BK Jungent/LofbergaLila) - 38

2.līga: R.Aņisimovs (Ultra), J.Viškurs (Karavīrs) - 30

3.līga: Sandris Sēja (Pronets.LV) – 34
+35 grupa: N.Kubarno (Rīgas satiksme/AKC), A.Stivriņš (Stopiņi) - 27

Elites grupa

+++ Rumba – izcīnīja divas ļoti pārliecinošas uzvaras viesos, kļūstot arī par turnīra līderiem. Turklāt komandu papildinājuši divi ļoti labi spēlētāji, kas vēl paceļ komandas akcijas.

++ Rūja un Dēli – spēles dienā piesakot Gati Justoviču, izcīnīja negaidītu uzvaru pār „Cavendish”. Komandas jauniesauktais atzīmējās ar lielāko punktu ražu.

+ CAO.LV – dramatiskā galotnē viesos pieveica LU studentus. Šis bija mačs ar dubultu likmi par iekļūšanu „play-off`os”.

--- Cavendish – gadu sāka ar negaidītu zaudējumu pret turnīra pastarīti, kas kopvērtējumā attālināja no labāko trijnieka.

-- Latvijas Gāze – nu jau bijušie turnīra līderi zaudēja punktu pret vienu no kopvērtējuma lejasgala komandām. Tas arī ļāva kopvērtējumā panākt sevi diviem tuvākajiem sekotājiem.

-BA Turība-2 – piedzīvoja pamatīgu sagrāvi savā zālē pret „Swedbank”. Lai arī no astotās pozīcijas šķir tikai viens punkts, bet turpat arī ir izkrišanas zona.

14. spēļu nedēļā divas dienas pēc kārtas spēlēs komandas, kuras atrodas labāko četriniekā – „Cavendish” uzņems „Sport 2000”, bet pērnā gada fināla atkārtojumā „Latvijas Gāze” tiksies ar „Rumbu”.

1. līga

+++ BK Salaspils – galotnē izrāva uzvaru viesos pār „Leifheit”, ieņemot pozīciju uz četrinieka robežas.

++ Brikers/Lemisele – sagrāva „ex-Nexum”, revanšējoties par zaudējumu turnīra ievadā. Limbažnieki arī labas pozīcijas turnīra tabulā.

+ BK Liepāja/TBK – ļoti svarīga uzvara viesos pār „phazleapps.com”, kas ļāvis atstāt priekšpēdējo pozīciju. Joprojām gan liepājnieki atrodas pārspēļu zonā.

--- www.phazleapps.com – nespēja izmantot labu iespēju, lai mēģinātu atstāt „iesildīto” pēdējo pozīciju. Šobrīd no priekšpēdējās vietas šķir jau divu uzvaru tiesa.

-- ex-Nexum – turpina pirmā apļa otrajā pusē iesākto neveiksmju joslu. Ar vien tuvāk pietuvojas devītā vieta un cīņas par vietas saglabāšanu 1.līgā.

-Leifheit – spēja likvidēt 18 punktu deficītu mačā pret „Salaspili”, tomēr pēdējās sekundēs no rokām izslīdēja neizšķirts.

14. spēļu nedēļā izcelsim spēli „Latvenergo” pret labu tempu uzņēmušo „Brikers/Lemisele”.

2.līga

+++ Ultra – sevišķi brīnīties par pārliecinošo uzvaru pār četratā spēlējošo „Karavīru” nevajadzētu brīnīties. Ar savu sniegumu ir parādījuši, ka ir gatavi cīnīties par tikšanu uz 1.līgu.

++ DSV – pēc ļoti ilga pārtraukuma atkal tikuši pie uzvaras. Tas arī ļāvis atstāt tik nepatīkamo pēdējo vietu tabulā.

+ Smilšukaste/SK Vētra – šķiet, ka jābūt priecīgiem par pēdējās sekundēs izrauto neizšķirtu pret „Polāro Zvaigzni”. Lai gan joprojām atrodas tabulas astesgalā, tomēr pēdējo spēļu tendence ir cerīga.

--- Karavīrs – vēl nesenie turnīra līderi ieradās vien četru vīru sastāvā uz maču pret „Ultru”, piedzīvojot arī diezgan likumsakarīgu zaudējumu, kas bija jau trešais pēc kārtas.

--Hanzas SK – gaužām pieticīgs sniegums uzbrukumā pret „Sportland”. Pēc DSV uzvaras, noslīdējuši uz pēdējo pozīciju kopvērtējumā.

-Polārā Zvaigzne – turpinās neveiksmju josla. Šoreiz vēl dažas sekundes pirms beigām bija vadība, kura izslīdēja, pārvēršoties par emocionāli zaudējumam pielīdzināmu neizšķirtu.

14. spēļu nedēļā otrā apļa ievadā divas līdergupā esošu komandu cīņas – „Ultra” pret „Digital Mind” un „RCK” pret „Lapeniekiem”.

3.līga

+++ BK Ķekari – daudziem ar pārsteidzoši lielu pārsvaru pārspēja „Brīvostu” līderu mačā. Tādejādi „Ķekari” pirmo apli pabeiguši kā līderi. „Brīvosta” gan atpaliek par nieka vienu punktu.

++ Teikas Gaisma – mājās ļoti pārliecinoši uzvarēja vienu no tiešajiem konkurentiem „AF1”, pēc pusdistances dalot trešo – ceturto pozīciju.

+ RXG/Ķekava – plusiņš pār uzvaru savā laukumā pār tabulas kaimiņiem „Grifs AG”. Pagaidām izskatās, ka piektā vieta būtu komandas maksimums.

--- Rīgas brīvostas pārvalde – gandrīz spēcīgākajā sastāvā kapitulēja „Ķekaru” priekšā. Viela pārdomām pirms otrā apļa.

--AF1 – divi zaudējumi atmetuši komandu krietni atpakaļ. Atgriezties četriniekā būs ļoti sarežģīti.

-Baltezers – pēdējā minūtē izsēja sešu punktu pārsvaru pār „Baldoni”, nospēlējot neizšķirtu. Atkal jādodas mājās ar divejādām sajūtām.

14.spēļu nedēļā uzmanības centrā – līderi BK „Ķekari” uzņems strauji uz augšu kāpjošos VCG „ekspertus”.

+35 grupa

+++ Rīgas satiksme/AKC – uzvarot pēdējo ceturtdaļu ar 17 punktu pārsvaru, izdevās pieveikt čempionvienību „Corporate Solutions”. Pirmajā aplī starp šīm komandām tika fiksēts neizšķirts.

++ Lapmežciems – turnīra līderim smaga uzvara viesos pār LVM. Pirmajā aplī savā laukumā uzvara tika izcīnīta daudz pārliecinošāk.

+ Stopiņi – bez liekām galvassāpēm pieveica pastarīti „Arčers”, izvirzoties uz otro vietu kopvērtējumā.

--- Corporate Solutions – bez vairākiem līderiem piedzīvoja otro zaudējumu šosezon. Ļoti neveiksmīgi tika aizvadīta ceturtā ceturtdaļa.

--LVM – tomēr neizdevās „aizķerties” spēlē pret Lapmežciemu. Parādīja, ka ir spēles, kad var favorītiem sagādāt pamatīgas problēmas.

-Arčers – diemžēl joprojām stabilās autsaideru pozīcijās.

14. spēļu nedēļā pērnā gada fināla atkārtojuma spēle tika pārcelta. Tādēļ priekšplānā izvirzīsies „RPP” un „Rīgas satiksmes” spēkošanās.

„Melnais” saraksts

-„Rūja un Dēli” komandai – tehniskā piezīme

-„CAO.LV” komandai – tehniskā piezīme

-Arkādijs Makarenko (BTS) – tehniskā piezīme

-Māris Orlovs (Emerald/Matthai) – tehniskā piezīme

-Vigo Zaļaiskalns (Brikers/Lemisele) – tehniskā piezīme

-Svens Niedrītis (ex-Nexum) – tehniskā piezīme

-Ingus Paegle (SC Upesciems) – tehniskā piezīme

-Rolands Brenčs (Brīvosta) – tehniskā piezīme

Avots: DAL