Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

„Swedbank” un „Citadele banka” basketbolisti sāk ar uzvarām

Renārs Buivids
Renārs Buivids

„Swedbank” un „Citadele banka” basketbolisti sāk ar uzvarām
Pēdējo četru gadu čempionvienība "Swedbank" sāk ar uzvaru
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas 21. turnīrā svētdien, 9. martā Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē tika aizvadītas divas no trijām pirmās kārtas spēlēm, kurās panākumus guva gan pēdējo četru gadu čempionvienība „Swedbank” un „Citadele banka”. Turnīrs turpināsies 16. martā.

Šogad Latvijas Banku basketbola kausa (LBBK) izcīņas turnīrā par čempionu titulu cīnīsies gan sešas vīriešu komandas – „Swedbank”, „SEB Banka”, „Citadele banka”, „ABLV bank”, „DNB banka”, „Nordea banka”, gan arī otro reizi sacensību vēsturē laukumā dosies sieviešu vienības, lai sacenstos „Trīs pret trīs” formātā.

„Swedbank” basketbolisti jau ar pirmajām minūtēm ar paveikto laukumā apliecināja, ka arī šogad noteikti būs galvenie pretendenti uz zelta medaļām. Cīņā ar „Nordea banku” čempioni vispirms pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 21:4, bet pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 49:6. Līdz ar to „Swedbank” guva ļoti pārliecinošu uzvaru – 86:28. Uzvarētāju rindās pa 14 punktiem guva ierastie komandas līderi Andis Pogiņš un Madars Vārna. Jāpiebilst, ka šis mačs noteikti neparādīja „Nordea bankas” vienības reālo spēku šajā turnīrā, jo nākamajās kārtās daudz vairāk paveiks arī 2013. gada LBBK rezultatīvākais spēlētājs Kārlis Ozoliņš, kurš pirms gada gan vēl pārstāvēja „Citadele banku”.

Lai arī „Citadele banka” palikusi bez jau pieminētā snaipera Kārļa Ozoliņa, taču šo lomu mēģinās uzņemties komandas jaunpienācēji Tomijs Stašāns un iepriekš „SEB bankas” rindās banku basketbolā startējušais Juris Cīrulis. Turnīra pirmajā spēlē Stašāns guva 23 punktus, bet Cīrulis – 14 punktus, palīdzot „Citadele bankai” ar 56:40 pārspēt „ABLV Bank”. Zaudētājiem 16 punktus guva Guntars Lazdiņš.

Pirmās kārtas trešā spēle starp „DNB banku” un „SEB banku” pārcelta uz 12. aprīli. Otrās kārtas mači notiks svētdien, 16. martā turpat Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē. Plkst. 11 sacentīsies „ABLV Bank” – „SEB banka”, plkst. 12:15 spēkiem mērosies „DNB banka” – „Swedbank”, bet plkst. 13:30 sāksies spēkošanās starp „Nordea banku” un „Citadele banku”.

No 9. marta līdz 13. aprīlim sešas vīriešu komandas aizvada grupu turnīru, nosakot dalībniekus 27. aprīļa finālspēlēm – par 1., 3. un 5. vietu. Izšķirošās dienas ietvaros notiks arī „Nike” trīspunktnieku konkurss.

Trešo reizi turnīra vēsturē sadarbībā ar firmu „Geka” taps īpašas medaļas LBBK logo veidolā. Medaļas saņems 2014. gada turnīra labākās trīs komandas gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

LBBK 20 turnīros septiņus čempionu titulus izcīnījusi „Swedbank”, kuras rēķinā arī savulaik „Vācijas-Latvijas bankas” un „Hansabankas” gūtie panākumi. Tieši „Swedbank” basketbolisti ir triumfējuši pēdējos četros turnīros. Piecreiz turnīrā uzvarējuši „Parex bankas” basketbolisti. Četri čempionu tituli „SEB bankai” (iepriekš arī Latvijas Unibanka”), „LainBanka” uzvarējusi divreiz, bet pa reizei – „Falck Apsargs” un „Latvijas Krājbanka”. Ne vienu turnīru nav izlaidušas tieši „Swedbank” un „Parex bankas” vietu pārņēmušā „Citadele banka”. 19. reizi banku basketbola turnīrā piedalīsies „SEB banka” un „DNB banka”.

Ar aktualitātēm – rezultātiem, statistiku, fotogalerijām – iespējams iepazīties Latvijas Komercbanku asociācijas mājas lapā „bankasoc.lv”, „Facebook” lapā „BankuBasketbols”, kā arī populārākā sporta portāla „Sportacentrs.com” sadaļā „Amatieru sports”.

LBBK 1. kārtas rezultāti:

Citadele banka - ABLV Bank 56:40 (17:19, 17:4, 7:6, 15:11)
Citadele banka: Stašāns 21, Cīrulis (1983.) 14, Helmšteins 12, Basankovičs 5, Freimanis 4, Cīrulis (1987.) 0.
ABLV Bank: Lazdiņš 16, Upītis 8, Určs 6, Lapejevs 4, Šaķis 3, Dovgaņuks 3.

Swedbank - Nordea banka 86:28 (21:4, 28:2, 15:9, 22:13)
Swedbank: Pogiņš 14, Vārna 14, Freibergs 9, Iškāns 9, Mežsargs 8, Mūrnieks 7, Ivanovs 6, Kopštāls 6, Blumbergs 6, Daugulis 4, Zaļums 3.
Nordea banka: Freimanis 5, Pīlābers 5, Ozoliņš 4, Gusts 4, Zemītis 3, Kvilis 2, Seikovskis 2, Bukeika 2, Kļaviņš 1, Miķelsons 0.