Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Autors: Inga Makare

Noskaidroti Monterigo pavasara meistarsacīkšu uzvarētāji

Noskaidroti Monterigo pavasara meistarsacīkšu uzvarētāji
Attēlā: Alvis Tabors

Nedēļas nogalē, 21.un 22.aprīlī, tenisa centrā Ādaži (TCĀ) notika Monterigo pavasara meistarsacīkstes senioriem sieviešu un vīriešu 35+ un 55+ vecuma grupās. Dāmu 35+ grupā uzvarēja Anete Arāja, kungu 35+ grupā – Alvis Tabors, bet kungu 55+ grupā uzvaras laurus plūca Atis Sausnītis.

Monterigo pavasara meistarsacīkstes sapulcināja ļoti spēcīgu spēlētāju sastāvu, jo īpaši vīriešu 35+ grupā, kurā daudzi spēlētāji ieņem augstas vietas Latvijas tenisa savienības (LTS) reitingā. Turnīram kopā bija pieteikušies 30 dalībnieki.

Sieviešu vienspēļu pirmās divas kārtas aizritēja bez īpašiem pārsteigumiem, un pusfinālos tikās Inese Zuļģe pret Ilonu Kuļibabu un Inga Brokāne pret Aneti Arāju. Finālā vietu izcīnīja I.Kuļibaba, uzvarot I.Zuļģi ar 4:0; 4:0, un A.Arāja, kura uzveica I.Brokāni ar 5:3; 4:1. Fināla spēli dāmas aizvadīja ļoti sīvi, un uzvarētāja noskaidrojās tikai izspēlējot „tie-break” līdz 10 punktiem. Pirmo setu A.Arāja zaudēja ar 2:4, taču otrajā prata saņemties un uzvarēt ar 4-2. „Tie-break” izspēlē ar 10:5 uzvarēja A.Arāja, kļūstot par Monterigo pavasara meistarsacīkšu uzvarētāju dāmu 35+ konkurencē. Dāmu grupā 3.vietā palika I.Brokāne, kura pārspēja I.Zuļģi ar 4:1; 5:3.

Vīriešu 35+ vecuma grupā aizraujošas cīņas sākas līdz ar pirmo kārtu ar vairākiem negaidītiem rezultātiem un uzvarām „tie-break”.

Pirmkārt, jāatzīmē Jāņa Millera atgriešanās tenisa sacensību apritē, turklāt jau pirmajā mačā pārliecinoša uzvara 4-1; 4-0. J.Millers junioru vecumā bija viens no labākajiem tenisistiem savā vecuma grupā. Otrajā kārtā diemžēl zaudējums Aināram Upeniekam, kurš regulāri spēlē klubu sacensībās.

Savukārt, pirmajā kārtā LTS 69.pozīcijā esošais Aināru Upenieks ar 5:3; 5:3 uzvarēja kā ceturto izsēto Aināru Nicmani, kurš LTS reitingā ieņem 17.vietu, savukārt Edgars Šķenderis ar 5:3; 1:4 un 10:7 pieveica LTS 21.vietā esošo Andri Rozi. Andri daži mēdz dēvēt par „gumijas cilvēku” nekļūdīgās spēles un lieliskās kāju darbības dēļ. Ne velti tieši Andris Roze ir kļuvis par TC Ādaži 2010. gada sezonas uzvarētāju, tomēr šoreiz ar to bija par maz un pelnīta uzvara Edgaram Šķenderim, kurš pēc ne visai veiksmīgi aizvadīta LR čempionāta ļoti alka pēc uzvaras.

Arī 2.kārtā zaudējumu piedzīvoja viens no turnīra izsētajiem spēlētājiem - Ārijs Vāravs, kurš zaudēja Jānim Strodam ar rezultātu 4:0; 4:1. Jāpiebilst, ka Ā.Vāravs pirmajā kārtā smagā cīņa uzvarēja Andru Upmiņu, triumfējot tikai „tie-break” izspēlē ar rezultātu 12-10.

Par vēl vienu otrās kārtas pārsteigumu parūpējās Dzintars Baranovskis, kurš pret Alvi Taboru (1.izsētais, 2. vieta LTS reitingā)otrajā setā tika līdz pat „tie-break”. Taču bijušais LR izlases spēlētājs un LR čempionāta finālists A.Tabors „ieslēdza nākošo ātrumu” un uzvarēja, bet Dz.Baranovska cīņas spars ir uzslavas un ievērības vērts.

Vienā no pusfināliem tikās A.Tabors pret A.Upenieku. Abi spēlētāji bija līdzīgi nonākuši līdz pusfinālam, uzvarot savus pretiniekus „tie-break” izspēlēs, bet savastarpējā duelī ļoti pārliecinoši divos setos ar 4:0; 4:0 uzvaru izcīnīja A.Tabors. Otrajā pusfinālā gāja krietni karstāk. Par vietu finālā cīnījās divi spēcīgi pretinieki - Jānis Strods, kurš Latvijas Tenisa savienības (LTS) reitingā ieņem 25.vietu, un Jurģis Pastors, kurš rangā atrodas 4.pozīcijā. Pirmo setu ar 4:1 uzvarēja J.Pastors, bet otro zaudēja ar 3:5, un uzvarētājs noskaidrojās tikai „tie-break”, kurā J.Strods uzveica J.Pastoru ar 10:5.

Finālā J.Strods sacentās pret A.Taboru, taču A.Tabors nebija apturams, un fināla maču uzvarēja ar 4:0; 4:0, neatstājot nekādas cerības J.Strodam, kuram smagais pusfināls bija paņēmis daudz spēka. A.Taboram šis jau ir otrais Monterigo kauss šogad, jo februārī viņš izcīnija 1.vietu Monterigo ziemas meistarsacīkstēs. A.Tabora pieredze un meistarība palīdz veiksmīgi plānot fiziskos resursu un spēku, vislabāk nospēlējot tieši izšķirošās spēles.

Kungu 55+ vecuma grupā 1.vietu ieguva Atis Sausnītis, kurš uzvarēja arī ziemas Monterigo meistarsacīkstēs un oficiālajā LTS rangā savā grupā ieņem 11.vietu. Turnīra 2.vietu ieņēma Viesturs Neimanis, bet 3.vietā palika Kārlis Bicāns, kurš LTS reitingā atrodas 5.pozīcijā.

Organizatori tradicionāli bija sarūpējuši balvas visiem sacensību dalībniekiem neatkarīgi no ieņemtajām vietām.

Monterigo vasaras meistarsacīkstes jau ir iekļautas LTS kalendārā un tiek plānotas jūnija beigās. Turnīram var pieteikties elektroniski līdz 27.jūnijam dāmas un kungi 35+un 55+ vecuma grupās.

Izmantotie resursi: LTS
Autori: Inga Makare un Einārs Jansons


, 2012-04-26 11:41, pirms 12 gadiem
Super apraksts
Foto: Mareks Gaļinovskis (FotoManLV)

Noderīgi ieteikumi un iedvesmas deva tiem, kuri sporto

Tu ikdienā aktīvi sporto vai grasies sākt to darīt? Tad esi īstajā vietā! Šeit esam apkopojuši gan noderīgus rakstus par veselību, ekipējumu, uzturu, gan arī saturu, kas varētu Tevi iedvesmot.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Uz augstākā pakāpiena A.Jasāns un J.Ķemers. Foto: Xevents.

Rogainingā "Pilsētu leģendas" Liepājā 6h distancē viens punkts izšķir uzvarētāju likteni

Jau otro gadu Liepājā norisinājās populārā komandu orientēšanās jeb rogaininga seriāla “Pilsētu leģendas” posms, kas saucās “Liepājas Dienvidu fortu rogainings” un ko 20. aprīlī Jūrmalas parkā ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības, Intervals.lv, Garmin, Isostar, Magnesia un Kokmuižas alus atbalstu rīkoja biedrība “Piedzīvojumu sacensību apvienība”. Tāpēc pagājušo sestdien Liepājas ielās un aiz pilsētas robežas bija sastopami daudz sportisku cilvēku ar kartēm. Ja divu un četru stundu distancēs uzvarētāji bija pārliecinoši, tad prestižākajā 6h “Garmin” distancē pirmās divas komandas šķīra nieka viens punkts, bet 3h MTBO distancē pārākumu apliecināja Eiropas čempionātā MTBO sprintā divdesmitniekā tikušais Mārtiņš Linde.