Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

BIMBAMBOLS: IZVEIDOTI SOCIĀLIE KLUBI SPORTA DRAUGIEM

BIMBAMBOLS: IZVEIDOTI SOCIĀLIE KLUBI SPORTA DRAUGIEM
Uguņošana par godu sociālā kluba atklāšanai Sarkandaugavā.

b

Labvakar, ļaudis!

Kā jau esam to ievērojuši, no vakardienas visā Latvijā ir sācis darboties SKT (Sociālo klubu tīkls) „Balsotavas”. Nosaukums saglabāts par godu šo sociālo klubu priekšgājējām un vēsturiskās izcelsmes pamatam- balsotavām, kurās cilvēki visu decembri aktīvi balsoja par Zemgu Girgensonu. Tagad ar dāsnu Eiropas fondu un pašvaldību atbalstu agrākās balsotavas pārvērstas par socializēšanās fiziskām vietnēm, kur pulcēties pamatā sporta draugiem, bet ne tikai tiem.

Starts šī SKT darbībai tika dots vakar par godu NHL All Stars vīkendam, visās balsotavās ir novērojama pamatīga dzīvība jau kopš vakardienas rīta, bet kulminācija, protams, tiks sasniegta šonakt. Daudzi jau ievēroja, ka pusnaktī no sestdienas uz svēdienu pie visām balsotavām notika latviešu tradicionālā uguņošana jeb salūts, plūda šampānietis, tika oficiāli pārgriezta simboliskā lentīte, kas liecināja par klubu darbības oficiālo sākumu. Lentes pārgriešanā piedalījās pilsētu mēri un domes deputāti.

Par pašu tīklu. To veido 42 klubi visā Latvijā. Paredzams, ka tajos pulcēsies latvieši, krievi un citu tautību Latvijas iedzīvotāji, kā arī ārvalstu viesi, lai baudītu kopības sajūtu, vērotu latviešu tradicionālās vērtības- skeletonu, bobsleju, kamaniņu braukšanu, florbolu, rallijus, ledus hokeju (ar īpašu akcentu uz Krievijas čempionātu KHL un tautas komandu Dinamo), kā arī spriestu par politiku, valdības darba nepilnībām, filosofiskiem jautājumiem, piemēram, dzīves jēgu un cilvēka sūtību zemes virsū. Būs arī īpašie pasākumi, kas saistīti ar citām nozīmīgām lietām- kopīga Eirovīzijas baudīšana un balsošana, tikšanās ar sporta ekspertiem, Olimpiāžu analītiskie apaļie galdi, diskusiju vakari, nelielas teātra izrādes, mini koncerti, diskotēkas, zupas vakari, kā arī, protams, šobrīd latvietim tik aktuālais brančs, kurš katru svētdienu tiks piedāvāts katrā balsotavā. Protams, kā tad šādās vietnēs bez dažāda veida stiprajiem dzērieniem. Par to rūpēsies oficiālie alus, vīna un citu stipro dzērienu piegādātāji, kuri uzvarējuši publiskajā iepirkuma konkursā tīkla vajadzībām. Ir divi oficiālie ali- 38 balsotavās tas būs Latvijas gardākais un pazīstamākais alus „Daldara Apzeltītais”, bet četrās pēc statusa augstajās balsotavās (Elizabetes Rīga, Doma laukums Rīga, Sīmaņa baznīca Valmiera, Krastmala Ventspils) tiks piedāvāts Hužavas gaišais.

Lai radītu priekšstatu par pasākumu norisi, pastāstīšu par saviem piedzīvojumiem šodien un vakar savā reģionālajā balsotavā Teikā, kur pats vienmēr būšu pieejams un aktīvi iesaistīšos dažādu pasākumu un kopīgošanās atbalstā.
Jau kopš sestdienas agra rīta ārpusē pie balsotavas nepārtrauktā režīmā ir iekurta uguns, uz kuras pārmaiņus lielajā čuguna katlā tiek sildīta latviešu tautas zupa soļanka un piparmētru tēja. Ap ugunskuru pulcējas ļaudis, kuri draudzīgi apspriežas par dažādām aktualitātēm- gaidāmo Melbārža otro braucienu un pagājušā posma cūcību no FIBT tiesnešu puses, Rastorgujeva cerībām iedzīšanā, mūžam grimstošo futbolu Latvijā, Dinamo cerībām uz play-off, sabiedriskā transporta cenu pieaugumu, kā arī atsevišķām aktualitātēm pašā mikrorajonā. Īpaši ugunskuru iecienījuši smēķējošie kluba apmeklētāji, kuriem tā ir lieliska iespēja palikt kontaktā ar cilvēkiem arī kluba ārpusē. Vasarā paredzēts, ka te būs arī šūpoles, kur mīlnieku pārīši varēs izšūpoties. Būšot arī maza BMX trase, smiltis ar volejbola tīklu un neliels florbola laukums.

Praktiski visu sestdienu kluba apmeklētājus priecēja karsējmeiteņu kvartets sporta pārraižu starplaikos. 19,20 darbu sāka vakara vadītājs- Igors Aftondilovs. Uzstājās grupa „Zibeņu lietus”. Bija ļoti daudz cilvēku Rīgas Dinamo kreklos un šallēs, jo Teikā bāzējas viens no spēcīgākajiem Dinamo atbalsta grupējumiem „Teikas radikāļi”, kuru ideoloģija līdzinās futbola huļigāniem. Uzstājās arī kāda Teikas pašdarbnieku teātra trupa, kura bija iestudējusi bezgala smieklīgu parodiju par FIBT tiesnešiem pagājušajā nedēļā. Cilvēki bija pārsmējušies vēderus turēdami.

Pirms pusnakts visi devās laukā, ieradās vairāki Rīgas Domes deputāti, nolasīja mēra sagatavoto uzrunu, svinīgi pārgrieza lenti. Pusnaktī visi sastājās aplī, sadevās rokās un, skanot Latvijas valsts himnai, sākās svinīgā uguņošana. Svinības turpinājās līdz pat rītam, peldoši pārejot jau svētdienas ritmā. Ap sešiem no rīta daudzi kluba apmeklētāji bija devušies mājās nomazgāties, uzvilkt svinīgākas drēbes, lai vēlāk nāktu atpakaļ uz branču un sāktu gatavoties kopīgajai All Stars spēles gaidīšanai.

A cieņu,
Bimbambols

1 2 42 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2015-01-25 15:55, pirms 9 gadiem
Aizmirsu piebilst, ka jau pārskatāmā nākotnē paredzētas arī divas ārvalstu filiāles- viena Dublinā, otra Londonā. Tas ir īpaši aktuāli, jo diemžēl šajās pilsētas latviešu sporta draugiem vietējos pabos nav iespēja baudīt nevienu no latviešiem tradicionāli tuvajiem sporta notikumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-25 16:02, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Ta beidz tirst...bobsleju raada BBC
rallijkrosu-British Eurosport

Vai kanāli rāda, nezinu, bet zinu droši, ka nevienā britu vai īru pabā šādas pārraides nekad neviens neskatās.

  -2 [+] [-]

, 2015-01-25 16:02, pirms 9 gadiem
Kovijs rakstīja: Vai tiks organizēta KHL ASG skatīšanās šodien?
Protams. Kā saka, "gavno vopross".

     [+] [-]

, 2015-01-25 16:14, pirms 9 gadiem
Kur pārdaugavā ir var atrast?

     [+] [-]

, 2015-01-25 16:17, pirms 9 gadiem
huy rakstīja: Kur pārdaugavā ir var atrast?
Viens klubs ir pie Āgenskalna tirgus, Vēl ir Ziepniekkalnā Valdeķu ielā, ir Ķīpsalā netālu no baseina, kā arī Bolderājā.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-25 16:19, pirms 9 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Viens klubs ir pie Āgenskalna tirgus, Vēl ir Ziepniekkalnā Valdeķu ielā, ir Ķīpsalā netālu no baseina, kā arī Bolderājā.
Āģa tirgus - Bolderāja, prasītos vēl kaut kur pa vidu, Iļģī, Imantā piemēram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-01-25 16:38, pirms 9 gadiem
Prieks par ieceri izveidot klubu arī Dublinā. Nav divu domu, pēc smagas darba dienas baklažānu plantācijās kopā ar kolēģiem no Latvijas sakāpsim manā pikapā brauksim un baudīsim tautas iemīļotā dižkluba Dinamo Riga spēles! Tas radīs teicamu kopības sajūtu ar citiem KHL cienītājiem Latvijā un Krievijā!
Būsim vienoti!

  +4 [+] [-]

, 2015-01-25 16:47, pirms 9 gadiem
Vai klubos ir padomāts par drošību? Labprāt apmeklētu Teikas klubu, bet bail no "Teikas radikāļiem". Reiz arēnā no viņiem dabūju pa muti, jo skaļi atļāvos izteikties, ka Cipuļa labākie gadi ir aiz muguras. Rezultātā zila acs, izlijis alus, ķiploku grauzdiņi pa zemi un sabojāts vakars (neskatoties uz dinamo uzvaru)!

  -1 [+] [-]

, 2015-01-25 16:49, pirms 9 gadiem
Tiem, kuriem jāuzņem nopietni cilvēki no ārzemēm (ierēdņi, investori, biznesa partneri), iesaku apmeklēt Elizabetes ielas klubu, kurš ir veidots kā high end variants. Lounge stilā, stikla mēbeles, oficianti, plašs vīnu klāsts, šefpavārs ir no Tanzānijas ar izsmalcinātu garšu, chill out mūzika, ja ir dzīvā mūzika- tad džezs, blūzs. Tur gan jāievēro dress code- Black tie vai kā minimums Business.
TV sporta pārraides gan tās pašas.

     [+] [-]

, 2015-01-25 16:51, pirms 9 gadiem
Poish rakstīja: Vai klubos ir padomāts par drošību? Labprāt apmeklētu Teikas klubu, bet bail no "Teikas radikāļiem". Reiz arēnā no viņiem dabūju pa muti, jo skaļi atļāvos izteikties, ka Cipuļa labākie gadi ir aiz muguras. Rezultātā zila acs, izlijis alus, ķiploku grauzdiņi pa zemi un sabojāts vakars (neskatoties uz dinamo uzvaru)!
Jā, tīklam ir līgums ar vienu no vadošajām Latvijas apsardzes firmām. Brīvdienās par kārtību atbildēs arī brīvprātīgie uz zemessardzes cilvēki.

  +3 [+] [-]

, 2015-01-25 17:07, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Ta beidz tirst...bobsleju raada BBC
rallijkrosu-British Eurosport
Var jau būt, bet neticās.
Pārbaudiju dažu BBC versiju EPG, neredzu ka šodien kaut kas būtu bijis. Iespējams ir vēl kādas BBC versijas, kas man nav pieejams caur sat.tv, tapēc neapstrīdēšu Tevis rakstīto, viss var būt.

Protams tās ir muļķības ka renes sportu vispār nerāda un neskatās. Vācijā parasti pat vairāki kanāli vienlaicīgi rāda, kāds noteikti rāda Polijā, Šveicē, Krievijā, Itālijā, retāk Rumānijā, Ungārijā. Valstīs kur ir vismaz 7-8 miljoni iedzīvotāji, kā minimums ir 10 sporta kanāli un kāds jau rāda ziemas sporta veidus.
Turcijā ir Fox Sports turku versija, tur NHL tiek biežak rādīts nekā Francijas TV kanālos.

Bimbis grib iestāstīt ka tas ko mēs skatāmies, nevienu neintresē, muļķības, pilnīgi ziemas sportus nerāda āfrikas ziemeļos un āzijā, tur tiešām iet tikai futbols, eiropā viss notiek, par ZA un āfriku dziļak nezinu, tos mēs nevaram uztvert.

     [+] [-]

, 2015-01-25 17:10, pirms 9 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Brīvdienās par kārtību atbildēs arī brīvprātīgie
Ceru, ka tiks veidots pēc Družiņņiku parauga, Ļoti iedevsmoja pavasarī Krimā Krimas iedzīvotāju pašveidotās družiņņiku vienības ar sarkanām lentēm uz aprocēm, lai vieglāk atpazīt. Un lai uzreiz var redzēt, kurš pretojas, tad tas ir pret tautu

  +2 [+] [-]

, 2015-01-25 17:17, pirms 9 gadiem
bembists rakstīja: Ceru, ka tiks veidots pēc Družiņņiku parauga, Ļoti iedevsmoja pavasarī Krimā Krimas iedzīvotāju pašveidotās družiņņiku vienības ar sarkanām lentēm uz aprocēm, lai vieglāk atpazīt. Un lai uzreiz var redzēt, kurš pretojas, tad tas ir pret tautu
Noteikti. Ļoti daudzi Dinamo fani ar nostaļģiju atceras "vecos labos padomju laikus", kad visiem bija darbs, valsts deva dzīvokli, bija spēcīgi attīstīts sports, bija kārtība valstī, nebija sagrauta rūpniecība, paši ražojām preces. Ne tā, kā tagad. Un, protams, družiņņiki bija šīs paradīzes neatņemama sastāvdaļa.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-25 17:21, pirms 9 gadiem
Agris 77 rakstīja: Var jau būt, bet neticās.
Pārbaudiju dažu BBC versiju EPG, neredzu ka šodien kaut kas būtu bijis. Iespējams ir vēl kādas BBC versijas, kas man nav pieejams caur sat.tv, tapēc neapstrīdēšu Tevis rakstīto, viss var būt.

Protams tās ir muļķības ka renes sportu vispār nerāda un neskatās. Vācijā parasti pat vairāki kanāli vienlaicīgi rāda, kāds noteikti rāda Polijā, Šveicē, Krievijā, Itālijā, retāk Rumānijā, Ungārijā. Valstīs kur ir vismaz 7-8 miljoni iedzīvotāji, kā minimums ir 10 sporta kanāli un kāds jau rāda ziemas sporta veidus.
Turcijā ir Fox Sports turku versija, tur NHL tiek biežak rādīts nekā Francijas TV kanālos.

Bimbis grib iestāstīt ka tas ko mēs skatāmies, nevienu neintresē, muļķības, pilnīgi ziemas sportus nerāda āfrikas ziemeļos un āzijā, tur tiešām iet tikai futbols, eiropā viss notiek, par ZA un āfriku dziļak nezinu, tos mēs nevaram uztvert.
Var redzēt, ka tālāk par Baltkrieviju uz Rietumiem neesi ticis savā dzīvē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-01-25 17:32, pirms 9 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Var redzēt, ka tālāk par Baltkrieviju uz Rietumiem neesi ticis savā dzīvē.
Pričom tur BLR? Tā ir unikāla eiropas valsts, kurai uz pavadoņiem ir tikai viens ziņu un viens mūzikas kanāls, tapēc par viņiem neko nezinu.
Redzu lielāko daļu eiropas, visur kur ir sniegs, ziemas sporta veidus rāda. Kādi ir reitingi, vells viņu sazin.
Vēl jau nepieminēju Čehiju, Slovākiju, Norvēģiju, Dāniju kur rāda biatlonu, bobsleju. Lai kāds florbols nebūtu amatieru sports, regulārā čempionāta spēles rāda Zviedrijā, Čehijā.

     [+] [-]

, 2015-01-25 17:37, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: CAN-Sportsnet
USA-NBC
Korejaa ar raada..
Daini, bet reitings tāds kā Televeikalam TV Shop.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-25 18:06, pirms 9 gadiem
ja tev futbols tik tuvu sirdij, reāli izveido futbola bārus un propagandē, kā vienīgo un pareizo sportu ko vajag skatīties...nevis impojies...
un apmeklētāju pievilināšanai vari izmantot visas atrakcijas, ko tur pierakstīji...
p.s. citreiz nesaprotu par ko tev tāds raudiens nāk, ka neskatās futbolu? Latvijā ir pieejams pilnīgi viss futbols sākot no Latvijas čempja beidzot ar Pasaules kausu...cauru diennakti varētu drellēt bāru ekrānos un izglītot tautu

  +2 [+] [-]

, 2015-01-25 18:12, pirms 9 gadiem
Pieļauju, ka Dublinā un Londonā tomēr ir un būs zināmas problēmas ar renes šļūkšanas sportu skatīšanos. Lieta tāda, ka renes sacensības pārsvarā notiek sestdienu un svētdienu rītos, tā- ap 9 līdz 12. T.i., pēc britu laika zonas tas būtu 7 līdz 10. Tik agri visi pabi vēl nestrādā un arī pats brits šajā laikā vēl izguļ vakardienas dzērumu.
Iespējams, ir jādomā par translēšanu ierakstā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-25 18:20, pirms 9 gadiem
Ādams Ludvigs Lēvenhaupts rakstīja: Pieļauju, ka Dublinā un Londonā tomēr ir un būs zināmas problēmas ar renes šļūkšanas sportu skatīšanos. Lieta tāda, ka renes sacensības pārsvarā notiek sestdienu un svētdienu rītos, tā- ap 9 līdz 12. T.i., pēc britu laika zonas tas būtu 7 līdz 10. Tik agri visi pabi vēl nestrādā un arī pats brits šajā laikā vēl izguļ vakardienas dzērumu.
Iespējams, ir jādomā par translēšanu ierakstā.
Loģiski, tikai tu piemirsti, ka kluba apmeklētāju vairākumu veidos lauksaimniecībā nodarbinātie latvieši. Un uz skeletonu letiņš piecelsies arī piecos no rīta, ja vajadzēs!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-25 18:50, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Par to ir padomaats...
Hailaiti parasti tiek raadiiiti vakaros
No kā gan sastāv hailaiti renes sportos? Rāda kā šļūc, bet īsos fragmentos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-25 19:26, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: ja tev futbols tik tuvu sirdij, reāli izveido futbola bārus un propagandē, kā vienīgo un pareizo sportu ko vajag skatīties...nevis impojies...
un apmeklētāju pievilināšanai vari izmantot visas atrakcijas, ko tur pierakstīji...
p.s. citreiz nesaprotu par ko tev tāds raudiens nāk, ka neskatās futbolu? Latvijā ir pieejams pilnīgi viss futbols sākot no Latvijas čempja beidzot ar Pasaules kausu...cauru diennakti varētu drellēt bāru ekrānos un izglītot tautu
Šur tur jau ir. Pie mums Jūrmalā, Jomas ielas Optibet bārā futbolu rāda gandrīz vienmēr (ja vien nav RD vai hokeja izlases spēles), bet nianse tāda, ka publiku interesē vien Anglijas un Krievijas čempionāti - tas atkal Bimbim nepatiks

  +1 [+] [-]

, 2015-01-25 19:35, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Šur tur jau ir. Pie mums Jūrmalā, Jomas ielas Optibet bārā futbolu rāda gandrīz vienmēr (ja vien nav RD vai hokeja izlases spēles), bet nianse tāda, ka publiku interesē vien Anglijas un Krievijas čempionāti - tas atkal Bimbim nepatiks
redz tavs bārs neder, jo rāda citu ko...vajag tikai futbolu, citiem sportiem nav vietas futbola bārā...
p.s. tagad piemēram vajadzētu rādīt tikai un vienīgi Āfrikas un Āzijas kausa izcīņu futbolā...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-25 19:40, pirms 9 gadiem
Vajadzētu izveidot sociālo dienestu sportacentra troļļiem.

     [+] [-]

, 2015-01-25 21:06, pirms 9 gadiem
Kamaniņas tiešām reti rāda TV kanāli, vienmēr viņas var skatīties vācu, itāļu kanālos, citos laikam pat neesmu redzējis.
Tikai futbolu rāda un nekas cits neintresē, ziemeļāfrikas sporta kanālos, visiem rāda visu. Ja ir sports Nr.1, tas ir maldīgs priekšstats ka cilvēkiem par Nr.10 maza intrese.

  +3 [+] [-]

, 2015-01-25 22:07, pirms 9 gadiem
seja12387 rakstīja: Vajadzētu izveidot sociālo dienestu sportacentra troļļiem.
Pagaidām mums viss ir labi un mēs laiku pa laikam tiekamies savos džentelmeņu klubos

     [+] [-]

, 2015-01-25 22:21, pirms 9 gadiem
Poish rakstīja: ... un sabojāts vakars (neskatoties uz dinamo uzvaru)!
Tu esi Fans vai neesi?!

  -1 [+] [-]

, 2015-01-25 22:22, pirms 9 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Noteikti. Ļoti daudzi Dinamo fani ar nostaļģiju atceras "vecos labos padomju laikus", kad visiem bija darbs, valsts deva dzīvokli, bija spēcīgi attīstīts sports, bija kārtība valstī, nebija sagrauta rūpniecība, paši ražojām preces. Ne tā, kā tagad. Un, protams, družiņņiki bija šīs paradīzes neatņemama sastāvdaļa.
https://www.youtube.com/watch?v=0cG...

  -4 [+] [-]

, 2015-01-25 22:23, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Autors pārdzēries "hužavas alu" ....
Ha, ha, hā, nu tik labs, vecīt!
1 2 42 komentāri