Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

„Parex banka” un „Swedbank” cīņā par banku basketbola kausu

Renārs Buivids
Renārs Buivids

„Parex banka” un „Swedbank” cīņā par banku basketbola kausu
Jevgeņijs Ivanovs ("Swedbank") un Uģis Vorons ("Parex banka")
Foto: Renārs Buivids

17. Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas finālā sestdien, 17.aprīlī Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē sacentīsies „Parex bankas” un „Swedbank” basketbolisti, bet pirms tam cīņā par trešo vietu tiksies „SEB banka” un „Latvijas Banka”.

Šogad Latvijas Banku basketbola kausa izcīņā spēlē „SEB Banka”, „Swedbank”, „Parex Banka”, „DnB Nord banka”, „Latvijas Banka”, „Latvijas Krājbanka” un „Aizkraukles banka”.

No 13. marta līdz 10. aprīlim notikušajā apļa turnīrā labākās sekmes sasniedza „Parex banka” un „Swedbank”, gūstot uzvaras piecās no sešām spēlēm. Trešo vietu ar četrām uzvarām ieguva „SEB banka”, apsteidzot „Latvijas Banku”. Fināldienā tieši šīs četras komandas dosies laukumā, lai sacenstos spēlē par 3. vietu (plkst. 11) un mačā par 1. vietu (plkst. 13).

Fināldienas laikā notiks „Sport 2000” trīspunktnieku konkurss (plkst. 12) un „TTT Rīgas” snaiperu konkurss (plkst. 12.30). Cīņā ar banku basketbola labākajiem spēlētājiem dosies arī „TTT Rīgas” spēlētājas, kas vēl dienu iepriekš startēja Latvijas čempionāta finālā pret SK „Cēsis”.

Latvijas Banku basketbola kausa finālā sacentīsies četrkārtējā (1999., 2001., 2003., 2004. gads) turnīra čempione „Parex banka” un „Swedbank”, kas līdz šim triumfējusi trīs reizes – 1993., 2000. un 2002. gadā. Pirms gada „Swedbank” izcīnīja otro vietu, finālā tikai papildlaikā zaudējot „SEB bankai”, bet „Parex banka” ieguva trešo vietu.

Pamatturnīra savstarpējā spēlē ar 58:39 „Parex banka” pārspēja „Swedbank”. Uzvarētājiem ar 17 punktiem izcēlās savulaik profesionālais basketbolists Andis Pogiņš. Turnīrā kopumā tieši Pogiņš ir rezultatīvākais komandas spēlētājs – vidēji 15,3 punkti. „Swedbank” rindās Madars Vārna guvis vidēji 15,5 punktus.

„Iekļūšana finālā ir lielisks panākums, jo komanda startēji ievērojami atjauninātā sastāvā. No iepriekšējiem gadiem ir palikuši tikai daži spēlētāji,” uzsver „Parex bankas” spēlētājs, AS „Parex atklātais pensiju fonds” valdes priekšsēdētājs Uģis Vorons. „Prieks, ka esam atraduši ne tikai kopīgu valodu basketbola laukumā, bet arī parādījuši cīnītāju raksturu, gūstot panākumus tieši svarīgākajos mačos.”

„Komanda sezonas laikā labi saspēlējusies. Spēlētāju kodols jau vairākus gadus ir nemainīgs, sasniegta augsta savstarpējā sapratne,” saka „Swedbank” basketbolists Jevgeņijs Ivanovs. „Pamatturnīra spēles bija dažādas, jo bija atšķirīgi arī komandu spēku samēri, kā arī spēja mobilizēt uz mačiem labākos spēkus. Ja „Latvijas Krājbankai” vienmēr ierindā būtu labākie spēlētāji, ieskaitot Mārtiņu Bondaru, tad tā noteikti būtu finālā, bet šoreiz tikai 5. vieta. Jau ierasts, ka ļoti saspringta bija cīņa ar „SEB banku”. Prieks, ka izdevās revanšēties par zaudējumu 2009.gada fināla papildlaikā. Līdz ar to „SEB bankai” nācās palikt ārpus lielā fināla. Zaudējums pamatturnīrā pret „Parex banku” palīdzēs mums sapurināties, meklēt neveiksmes iemeslus.”

Pēdējos gados finālā uzvarētāju nosaka tikai dažu punktu atšķirība. Kā būs šogad?

„Finālā cīnīsimies tikai un vienīgi par uzvaru,” pārliecību pauž Vorons. „Abām komandām ir vienādas izredzes uzvarēt. Visu izšķirs tieši tās dienas un brīža basketbolisti noskaņojums, motivācija, vēlēšanās uzvarēt, kā arī, protams, veiksme. Prognozēju bezkompromisa cīņu, kas patiks līdzjutējiem!”

„Pamatturnīrā ar uzvaru pār mums „Parex banka” apliecināja – ar šo komandu ir jārēķinās,” spriež Ivanovs. „Sāncenšu līderi Andis Pogiņš un Jānis Lasis ir labi zināmi, tādēļ galvenais ieviest pareizās korekcijas savā sniegumā, parādīt savu spēli. „Swedbank” sastāvs ir sabalansētāks – atliek to pareizi izmantot!”

Latvijas Banku basketbola kausa vēsture aizsākās 1993.gadā, kad „LainBankas” dibinātā turnīra debijas reizē startēja astoņas komandas, bet maksimālais dalībnieku skaits tika sasniegts 1998.gadā, kad cīņās devās 18 vienības.

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas rīkošanas tradīcija netiek lauzta, apliecinot, ka it visos laikos baņķieri ir gatavi spēlēt basketbolu. Īpašas uzslavas „Parex bankas”, „Swedbank” un „Latvijas Bankas” sportistiem, kuri piedalījušies visos 17 turnīros, sākot pat no 1993.gada.

Latvijas Banku basketbola aktualitātes „Bankasoc.lv” sadaļā „Basketbola kauss 2010”, kā arī „Sportacentrs.com” rubrikā „Amatieru sports”. Turnīru ar balvām atbalsta „Sport 2000”, „Dextera žalūzijas”, „Blue Box”, „Thomson Furniture”, „Rudais mac”, „Zelta boulings”, „Saules salons”, „Lāči”, „Servaali”, „Fotoveikals.lv”, „TTT Rīga”, "Dental Clinic", par izklaidi rūpējas „Aggressive” karsējmeitenes, par veselību – „Sporta Laboratorija”. Turnīra „Čempionu party” notiks klubā „Ofiss”.

Kura banka izcīnīs kausu?

  • 17

  • 34


  +1 [+] [-]

, 2010-04-16 16:05, pirms 14 gadiem
Izskatās jau ka Swedbanka ir favorīts, kā nekā DAL līgā arī uz Eliti šogad tika.... Lai uzvar stirpākais!

     [+] [-]

, 2010-04-17 17:07, pirms 14 gadiem
kurš uzvarēja?

     [+] [-]

, 2010-04-17 17:12, pirms 14 gadiem
Vajadzēja atnākt uz spēli, tad redzētu! Varu pateikt, tikai to, ka spēle bija sīva līdz pēdējām sekundēm - bezkompromisa cīņa par katru laukuma metru!

     [+] [-]

, 2010-04-19 09:22, pirms 14 gadiem
savejais rakstīja: Vajadzēja atnākt uz spēli, tad redzētu! Varu pateikt, tikai to, ka spēle bija sīva līdz pēdējām sekundēm - bezkompromisa cīņa par katru laukuma metru!
Sīva jau bija, bet visu laiku spēles kontrole bija Swedbank!