Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Rīgā atklātas 5. pasaules strādājošo un amatieru sporta spēles

Rīgā, Olimpiskajā Skonto stadionā, 13.jūnijā notika 5. Pasaules Strādājošo un Amatieru sporta spēļu svinīga atklāšanas ceremonija. Pēc gājiena pa Valdemāra ielu stadiona arēnā ieradās 40 valstu delegācijas – kopumā gandrīz 4000 cilvēku. Izejot stadiona goda apli, katra valsts un sporta organizācijas komanda ieņēma savu vietu tribīnēs, lai vērotu sacensību atklāšanas ceremonijas norises.

Stadiona zāliena centrā, prožektoru gaismā devās CSIT (Starptautiskā strādājošo un amatiersporta konfederācija) prezidents Bruno Molea, Latvijas Tautas sporta asociācijas (LTSA) prezidents, 2000.-2002. gada Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš, Latvijas Republikas izglītības ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Pasaules sporta spēļu dalībniekus uzrunāja Latvijas Republikas prezidents Raimonds Vējonis. Tika pacelts karogs un paziņots, ka 5. Pasaules Strādājošo un Amatieru sporta spēles ir atklātas.

Zvērestu par godīgām sacensībām, visu dalībnieku vārdā, deva Futbola kluba „Rīga” kapteinis Kaspars Gorkšs. Savukārt zvērestu par godīgu tiesāšanu deva 5. Pasaules Strādājošo un Amatieru sporta spēļu sporta direktors Guntis Zālītis.

Neraugoties uz laika apstākļiem, kad saules stari mijās ar lietu, spēļu dalībnieki slavēja Latvijas viesmīlību, Latvijas dabas skaistumu un pauda cerības, ka šīs būs neaizmirstamas emocijas. Mediju ziņās šo strādājošo sporta spēļu notiku sauc par “mazo olimpiādi”, kura ar pilnu jaudu rit Rīgas, Jelgavas un Salaspils arēnās un sporta būvēs. Latvijā kopumā notiks spēļu 15. oficiālie čempionāti, notiks demonstrācijas sporta sacensības un sporta aktivitātes senioriem un pasaules strādājošo un amatieru sporta spēles turpināsies līdz 17. jūnijam.


Foto: Mareks Gaļinovskis (FotoManLV)

Noderīgi ieteikumi un iedvesmas deva tiem, kuri sporto

Tu ikdienā aktīvi sporto vai grasies sākt to darīt? Tad esi īstajā vietā! Šeit esam apkopojuši gan noderīgus rakstus par veselību, ekipējumu, uzturu, gan arī saturu, kas varētu Tevi iedvesmot.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Uz augstākā pakāpiena A.Jasāns un J.Ķemers. Foto: Xevents.

Rogainingā "Pilsētu leģendas" Liepājā 6h distancē viens punkts izšķir uzvarētāju likteni

Jau otro gadu Liepājā norisinājās populārā komandu orientēšanās jeb rogaininga seriāla “Pilsētu leģendas” posms, kas saucās “Liepājas Dienvidu fortu rogainings” un ko 20. aprīlī Jūrmalas parkā ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības, Intervals.lv, Garmin, Isostar, Magnesia un Kokmuižas alus atbalstu rīkoja biedrība “Piedzīvojumu sacensību apvienība”. Tāpēc pagājušo sestdien Liepājas ielās un aiz pilsētas robežas bija sastopami daudz sportisku cilvēku ar kartēm. Ja divu un četru stundu distancēs uzvarētāji bija pārliecinoši, tad prestižākajā 6h “Garmin” distancē pirmās divas komandas šķīra nieka viens punkts, bet 3h MTBO distancē pārākumu apliecināja Eiropas čempionātā MTBO sprintā divdesmitniekā tikušais Mārtiņš Linde.