Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Stirnu buks jubilejas sezonu atklās Pasaku mežā Tērvetē

Vairs tikai apaļš mēnesis atlicis līdz tam mirklim, kad 14. aprīlī ainaviskais taku skriešanas seriāls Stirnu buks ieskandinās sacensību 5.sezonu ar pasakainu skrējienu maratonu Latvijas valsts mežu Tērvetes dabas parkā.

Stirnu buka komanda ir gandarīta, ka taku skriešanas seriāls Gada balvas sportā vērtējumā ir atzīts par aizvadītā gada notikumu tautas sportā! Panākumi arī mums dod jaunu enerģijas lādiņu kļūt vēl labākiem un turpināt pārsteigt sacensību dalībniekus katrā posmā ar jaunām vēsmām atkal un atkal!

Jāatzīmē, ka pērn Stirnu bukā sezonas gaitā piedalījās absolūts rekordskaits dalībnieku – pavisam 18 000! –, saglabājot strauji progresējošu tendenci jau kopš pirmajām Āžu kalna Stirnu buka sacensībām 2014. gadā. Interesanti, ka trasēs sastopams līdzīgs skaits abu dzimumu pārstāvju – 53% vīrieši un 47% sievietes. Lauvas tiesa Stirnu buka dalībnieku ir jauni un nobrieduši veselīga dzīvesveida cienītāji. Statistika liecina, ka Stirnu buka trasēs visbiežāk sastopamā skrējēja portrets ir ģimenes cilvēks vecumā no 30 līdz 40 gadiem, kurš uz sacensībām dodas kopā ar bērniem. Pagājušajā sezonā visapmeklētākais bija tieši sezonas 1. posms – Ogres Zilajos kalnos, pulcējot 3367 skrējējus. Latvijas simtgadē, savā jubilejas 5. sezonā Stirnu buks mērķē gāzt jaunus rekordus!

Arī 2018. gada sezonā noskaidrosim ātrākos taku skrējējus gan katra posma summā un vecuma grupās, gan Kalnu karaļa un Kalnu karalienes sprinta etapā, gan sezonas kopvērtējumos. Pašiem mazākajiem tradicionāli būs iespēja sacensties Susura distancē (~1km), radinot mazos ķiparus pie sacensību atmosfēras un skriešanas brīvā dabā.

Skriešanas iesācējiem paredzēta Vāveres trase, kurā risināsies arī skolu čempionāts, jaunu izaicinājumu cienītājiem ideāla būs populārā Zaķa distance, pieredzējušajiem – Stirnu buka trase, izturīgākajiem – visgarākā – Lūša taka. LVM Tērvetes dabas parkā Vāveres trases dalībnieki veiks 5 km distanci, Zaķi – 10,7 km, Stirnu buki – 22,5 km un Lūši – 28,6 km.

Visi finišu sasniegušie dalībnieki saņems piemiņas medaļu, maltīti, loterijas biļeti un citus labumus.

Taku skrējienu seriāla “Tērvetes meža Stirnu buks 2018″ INFO LAPA atrodama ŠEIT!

LVM Tērvetes mežā izbaudīsim gan ceļojumu dabā, gan arī ceļojumu Latvijas vēsturē. Tērvetes dabas parks ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām – Stirnu buka sezonas 1. posma mājvieta savulaik atzīta par izcilāko Eiropas tūristu galamērķi Latvijā! Tērvetes dabas parks izpelnījies “Apeirons” balvu kā pieejamākais apskates objekts, ko novērtēja ģimenes ar bērniem. Latvijas sakoptākais dabas parks gadu gaitā saņēmis arī virkni citu slavinošu apbalvojumu, un pērn parku apmeklēja teju 150 tūkstoši cilvēku.

LVM Tērvetes dabas parka kopējā platība ir ap 1200 ha, no kuras trešo daļu aizņem Pasaku pasaule. Iecienītākās parka vietas ir Pasaku mežs, Atrakciju laukums un Rūķīšu mežs. Parkā taku skrējēji sastaps Sprīdīti un Lutausi, Meža Ķēniņu ar galmu, Anneli ar draudzenēm un rūķu saimi, kā arī dzīvus pasaku tēlus… Šeit iepazīsiet arī seno zemgaļu varenību. Tie mūsdienu paaudzēm māj atmiņas, pakāpušies trīs senajos pilskalnos, kuru virsotnes un pakāji šķērsos Stirnu buka līku loču ceļi. Zemgaļi bija viena no militāri visattīstītākajām senlatviešu tautām, un tieši Tērvetē reiz mitis Nameisis, pazīstams arī kā Namejs, Nameitis, Tērvetes zemgaļu vecākais, vēlāk visas Zemgales ķēniņš un brīvības cīņu vadonis.

Vairāk informācijas šeit: Stirnu buks jubilejas sezonu atklās Pasaku mežā...


Foto: Mareks Gaļinovskis (FotoManLV)

Noderīgi ieteikumi un iedvesmas deva tiem, kuri sporto

Tu ikdienā aktīvi sporto vai grasies sākt to darīt? Tad esi īstajā vietā! Šeit esam apkopojuši gan noderīgus rakstus par veselību, ekipējumu, uzturu, gan arī saturu, kas varētu Tevi iedvesmot.
Uzvarētājs R.Kalniņš (vidū) ar rīkotājiem Bondariem, talismanu Lūsiju, Jēkabpils SC vadītāju J.Bobrovu un sacensību komentētāju. Foto: Lāsma Irša
2

Rekordists Kalniņš ar 33 stundām jeb 221km arī šogad uzvar “Backyard Ultra” Jēkabpilī

Otro gadu pēc kārtas par Backyard Ultra "Lūša pēdās 2024" Jēkabpilī uzvarētāju vairāk nekā 130 dalībnieku vidū kļuvis rekordists no Valmieras Ritvars Kalniņš (Skrienam kopā/Kronus/Valmiera), kuram šoreiz sīvāko konkurenci sastādīja Igaunijas pārstāvis.
Pagājušā gada uzvarētājs Ritvars Kalniņš saņem kausu no Jēkabpils mēra Raiva Ragaiņa, kurš arī piedalījās, un Jēkabpils SC vadītāja vietnieces Aivas Jakubovskas.Foto: Lāsma Irša

Rīt otro reizi Jēkabpilī notiks lielais izturības skrējiens "Backyard Ultra Lūša pēdās"

Sestdien, 13. aprīlī, kad pēc pieciem vakarpusē Jēkabpils "Lūši" Latvijas volejbola čempionāta finālā turpinās ceļu pretī titula atgūšanai, tikmēr vairākas stundas iepriekš, plkst. 11.00., turpat netālu Jēkabpils Mežaparkā pulcēsies izturīgākie skrējēji, lai sevi izaicinātu Latvijas otrajā “backyard ultra” (BYU) skrējienā “Lūša pēdās”, kur pērn uzvarētāja laiks bija 46 stundas.