Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Zināmi jaunie čempioni "Vega 1" pludmales volejbola līgā

Zināmi jaunie čempioni "Vega 1" pludmales volejbola līgā
Foto: Mārtiņš Sīlis

Ceturtdien, 11. augustā, Liepājas pludmalē pie centrālās glābšanas stacijas noslēdzās šā gada pēdējais „Vega 1” pludmales volejbola līgas posms. Gluži tāpat kā pērn, arī par šā gada čempioniem kļuva Kaspars Ķinēns un Krista Kapūna.

Kopumā šajā vasarā tika aizvadīti pieci posmi, kuru laikā sacensībās startēja 66 sportisti, kas ir par 13 volejbolistiem vairāk kā iepriekšējā gadā. No tiem 41 bija vīrieši, bet 25 meitenes. Līdz ar to, vēl pēdējā posmā nebija skaidri zināmi uzvarētāji un šis posms varēja ieviest būtiskas izmaiņas kopvērtējumā.

Laika apstākļi pludmales volejbolistus nelutināja arī šajā reizē, taču neskatoties uz to pēdējā posmā kopumā startēja 30 dalībnieki – 9 vīriešu un 6 sieviešu pāri. Tā nu sanāca, ka vienā pārī vīriešu konkurencē ielozējās abi pašreizējie līderi Kaspars Ķinēns un Gints Bukāts, līdz ar to, abi sportisti bija ļoti tuvu tam, lai nosargātu savas pozīcijas arī pēc pēdējā posma. Līdzīga situācija bija arī sievietēm, kur vienā pārī spēlēja abas līderes Krista Kapūna un Annija Paulauska. Vienīgā atšķirība bija tā, ka rezultāti sieviešu konkurencē bija daudz blīvāki.

Līdz finālam vīriešu konkurencē aizkļuva pašreizējie līderi Kaspars Ķinēns/Gints Bukāts, kuriem pretim stājās gados jaunākie Ģirts Dravnieks un Mārtiņš Punga. Neskatoties uz iepriekšējiem rezultātiem finālā daudz labāki bija Ģirts ar Mārtiņu, tādējādi šā gada pludmales sezonu noslēdzot ar uzvaru. Savukārt, Kaspara un Ginta izcīnītā 2. pozīcija bija pietiekami, lai nosargātu savas pozīcijas kopvērtējuma augšgalā. 3. vietu posmā un arī kopvērtējumā izrāva Gints Sedols, kuram šoreiz pāriniekos bija kopvērtējuma 6. vietas īpašnieks Gatis Špakovskis.

Sieviešu konkurencē pie trešā panākuma tika Krista Kapūna pārī ar Anniju Paulausku, tādējādi nostiprinoties vadībā arī visā kopvērtējumā. 3. vietā ne tikai posmā, bet arī kopvērtējumā ierindojās Inga Jansone, kurai šoreiz pārī bija Sintija Baumane. Lai arī 5. posmā tika izcīnīta 2. vieta, bez kārotā trijnieka kopvērtējumā nācās samierināties Zanei Niedolai un Zanei Pavītolai.

Uzreiz pēc sacensībām pludmales kafejnīcā „Red Sun Buffet” notika apbalvošanas ceremonija, kuru laikā labākie volejbolisti saņēma balvas no sacensību galvenajiem atbalstītājiem.

Sacensību organizatori vēlas teikt lielu paldies visiem atbalstītājiem, bez kuru palīdzības šis čempionāts nebūtu iespējams!

"Vega 1" pludmales volejbola līgas 5.posma rezultāti:

Vīrieši

1. Ģirts Dravnieks/Mārtiņš Punga
2. Kaspars Ķinēns/Gints Bukāts
3. Gints Sedols/Gatis Špakovskis

Sievietes

1. Krista Kapūna/Annija Paulauska
2. Zane Niedola/Zane Pavītola
3.Inga Jansone/Sintija Baumane

„Vega 1” pludmales volejbola līgas 2011. gada kopvērtējums:

Vīrieši

1.Kaspars Ķinēns 6 punkti
2. Gints Bukāts 10,5 punkti
3.Gints Sedols 13 punkti
4. Ģirts Dravnieks 13,5 punkti
5. Toms Vanags 14 punkti
6. Gatis Špakovskis 15,5 punkti

Sievietes

1.Krista Kapūna 5 punkti
2. Annija Paulauska 7 punkti
3. Inga Jansone 8 punkti
4. Zane Niedola 9 punkti
5. Sintija Baumane 9 punkti
6. Daina Ledāja 10 punkti

Pasākumu atbalsta: "Vega 1", "Liepājas pilsētas Dome", "Protest", "Pūre", "Triobet", "Liepājas Papīrs", "Ansmann Energy Baltic", "Osram", "Getz&Bros", kokteiļbārs "Red Sun Buffet", viesnīca "Līva", "Dzintara Boulings", un SIA "Kvadro".

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Kozlovskis


Foto: Mareks Gaļinovskis (FotoManLV)

Noderīgi ieteikumi un iedvesmas deva tiem, kuri sporto

Tu ikdienā aktīvi sporto vai grasies sākt to darīt? Tad esi īstajā vietā! Šeit esam apkopojuši gan noderīgus rakstus par veselību, ekipējumu, uzturu, gan arī saturu, kas varētu Tevi iedvesmot.
Foto: Salaspils Sporta nams.

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).