Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

LSFP aicina piedalīties Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā

Nākamā gada 5. un 6. februārī Ērgļos norisināsies gada lielākais pašmāju skolu jaunatnes ziemas kompleksais pasākums - Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls. Sacensības norisināsies kopumā septiņos sporta veidos.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls ir lielākais kompleksais ziemas sporta pasākums valstī, kas ik gadu februāra pirmajā nedēļas nogalē norisinās skaistajā Ērgļu novadā, pulcējot vairāk nekā 1000 dažāda vecuma skolēnus no teju 90 izglītības iestādēm un 80 pašvaldībām.

Rīkotāju mērķis pasākumā ir aicināt ikvienu Latvijas skolēnu vecumā no desmit līdz 19 gadiem doties uz Ērgļiem, vienkopus baudot ziemas priekus, kā arī noskaidrojot ātrākos un precīzākos individuālajā, kā arī skolu vērtējumā. Festivāls ir balstīts uz olimpiskajām vērtībām, godīgu cīņu un draudzību. Nozīmīgā festivāla rīkošanu uzņēmusies Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Ērgļu novada pašvaldību. Tikmēr katra sporta veida sacensības rīkos Latvijas Biatlona federācija, Latvijas Hokeja federācija, Latvijas Kamaniņu Sporta federācija, Latvijas Slēpošanas savienība un Latvijas Slidošanas asociācija.

Kopumā Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls norisināsies septiņos sporta veidos: distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, snovbordā, hokejā, kamaniņu sportā, slidošanā un biatlonā.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā tiks aicināti piedalīties Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo mācību iestāžu skolēni. Dalībnieku pieteikšanu, izmantojot oficiālās reģistrācijas formas, veiks Latvijas vispārizglītojošās un profesionālās mācību iestādes. Reģistrācija sāksies 2016. gada 7. janvārī Latvijas Sporta federāciju padomes mājas lapā – LSFP, kur būs atrodama arī visa informācija par gaidāmo notikumu.

Festivāla rīkotāji apbalvos ne tikai pirmo trīs vietu ieguvējus individuālajā, bet arī skolu komandu vērtējumā. Bez sportiskajām aktivitātēm dalībniekus sagaidīs arī krāšņa atklāšanas ceremonija ar Olimpiskā karoga ienešanu un Olimpiskās uguns iedegšanu. Tikmēr pēc sacensību noslēguma gaidāma lielā noslēguma ceremonija.

2015. gada Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē skolu komandu vērtējumā uzvarēja Alūksnes novada vidusskola, apsteidzot Madonas pilsētas 1. vidusskolu un Madonas Valsts ģimnāziju. Kopumā pie medaļām tika 49 skolu komandas. Viskuplāk pārstāvēta bija Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, kas uz Olimpiādi bija atvedusi 53 aktīvākos skolēnus.


Foto: Mareks Gaļinovskis (FotoManLV)

Noderīgi ieteikumi un iedvesmas deva tiem, kuri sporto

Tu ikdienā aktīvi sporto vai grasies sākt to darīt? Tad esi īstajā vietā! Šeit esam apkopojuši gan noderīgus rakstus par veselību, ekipējumu, uzturu, gan arī saturu, kas varētu Tevi iedvesmot.
Foto: Andris Mačāns.

Spēcīgs sastāvs rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 5. sezonas atklāšanas posmā 1. aprīlī

Baltijas valstīs lielākais un populārākais rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāls “Pilsētas leģendas” piekto sezonu uzsāks ar spēcīgu sastāvu un interesantā datumā, proti, 1. aprīlī, un tā būs neierastā pirmdiena un Svētku diena, jo pirmais aprīlis iekrīt otrajās Lieldienās. Ņemot vērā apvidu, kurā tas notiks, pirmā posma nosaukums ir “Spilves pļavu rogainings”, un tas tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu.
Foto: Stirnubuks.lv.
1

Ar LČ medaļnieku uzvarām un 4263 dalībniekiem Saulkrastos sākusies “Stirnu buka” 11. sezona

Pagājušajā sestdienā Saulkrastos atbilstoši vietas nosaukumam saulainajos laikapstākļos ar ļoti kuplu dalībnieku skaitu tika atklāta 11. sezonas populārajam un tautā ļoti iemīļotajam taku skriešanas seriālam “Stirnu buks”. Pēc vairāku gadu pārtraukuma dalībnieku skaits visās distancēs kopā sniedzās pāri četriem tūkstošiem – 4263 skrējēji.