Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Piektdienas vakarā Rīgas centrā valdīs sports

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Piektdien, 11. septembrī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 02:00 Rīgas centrā jau piekto reizi notiks aktīvās atpūtas un sporta festivāls “Rīgas Sporta nakts”. Gar pilsētas kanālu, pie Brīvības pieminekļa un pilsētas centra parkos tiks izvietotas dažādas tematiskās zonas un sporta aktivitātes. Pasākuma centrālā aktivitāte būs Sportistu gājiens, kas Latvijā notiks pirmo reizi. Tajā būs pārstāvēti vairāk nekā 60 dažādi sporta klubi, skolas, federācijas un biedrības. Aicinām ikvienu apmeklēt „Rīgas Sporta nakti” un iepazīt sporta veidu krāšņo daudzveidību!

Dalību „Rīgas Sporta nakts” pasākumā apliecinājušas jau gandrīz 60 dažādas organizācijas. Parkos darbosies kamaniņu sporta federācija ar starta estakādi, būs iespēja šaut ar loku un izmēģināt profesionālo modernās pieccīņas aprīkojumu, notiks crosifita, boksa, ielu vingrotāju, parkūra un citu sporta veidu treniņi. Visas dalīborganizācijas ir gatavas sniegt apmeklētājiem iespēju iepazīt sporta veidus, piedalīties treniņos, testēt profesionālu aprīkojumu, saņemt konsultācijas un ieteikumus no speciālistiem. Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt arī dažādus paraolimpiskā sporta veidus, vērot “One Touch kausa” izcīņu augstskolu airēšanā un pašiem mēģināt uzstādīt kanāla rekordu, airējot ar divvietīgu laivu.

Sporta nakts centrālā aktivitāte – Sportistu gājiens

Sadarbībā ar banku Citadele Latvijā pirmo reizi notiks Sportistu gājiens, kas būs šī gada Sporta nakts centrālā aktivitāte. Organizatori vēlas Sportistu gājienu nodibināt kā jaunu tradīciju, kurā aicinātas piedalīties sporta skolas, sporta klubi, federācijas un sporta biedrības. Sumināsim tos, kuri ikdienā sporto, slavēsim profesionālos sportistus un veterānus par viņu augstajiem sasniegumiem un iedvesmosim, būsim par paraugu tiem, kuri vēl tikai meklē savu īsto nodarbošanos sportā un nezina, cik tas ir lieliski. Gājienā piedalīsies vairāk 30 dažādi sporta klubi, skolas, federācijas un biedrības. Tas sāksies plkst. 20.00 Doma laukumā un virzīsies līdz Brīvības piemineklim.

Rīgas centrā dažādu sporta veidu zonas

No plkst. 16:00 līdz 23:00 tuvāk Nacionālās Operas namam un pie Bastejkalna darbosies sporta expo, abpus Bastejkalna tiltiņam un pa ceļam uz Kronvalda parku izvietosies “Dzīvo vesels” un “Vesels ēdis” kopā ar AS “Ķekava” aktivitātes. Savukārt pie Kongresu nama lielāka uzmanība tiks pievērsta aktivitātēm mazākajiem Sporta nakts apmeklētājiem. Būs iespēja iepazīt orientēšanās sportu, piedalīties bērnu crosfit treniņos un izbaudīt daudz citas aktivitātes. Ģimenes tiks aicinātas kopīgi iziet “Ford Ģimeņu Sporta ceļu”.

Savukārt Brīvības pieminekļa pakājē būs izvietots “Citadele centrālais laukums”. Jau no plkst.16:00 uz tā notiks dažādas aktivitātes, ko ievadīs spēka vīru sacensības. Pasākuma turpinājumā programmā būs sporta klubu un federāciju paraugdemonstrējumi. Skatītājus izklaidēs karsējmeitenes ar īpašu Sporta nakts programmu, basketbola un futbola freestyle paraugdemonstrējumi, notiks „Nike Riga Run” iesildīšanās treniņš, bet no plkst. 24:00 līdz pat plkst 2:00 Sporta nakts aktivitātes noslēgs 3. Rīgas rollerdisko.

Pirmo reizi Sporta naktī paraolimpisko sporta veidu demonstrējumi

Sadarbībā ar banku Citadele pirmo reizi Sporta naktī piedalīsies arī Latvijas Paralimpiskā komiteja ar četriem sporta veidiem. Kronvalda parkā notiks sēdvolejbola demonstrējumi un mikroturnīrs, kurā piedalīsies Latvijas Paralimpiskā izlase sēdvolejbolā un Krievijas Paralimpiskā sieviešu izlase, kas ir Eiropas čempiones. Būs paraugdemonstrējumi ratiņbasketbolā ar iespēju arī ikvienam interesentam izmēģināt mest soda metienus no ratiņkrēsla. Tāpat būs trīskārtējā paraolimpiskā čempiona Aigara Apiņa demonstrējumi lodes grūšanā. Arī ikvienam interesentam būs iespēja grūst lodi no specializētā vieglatlētikas krēsla. Vēl notiks ratiņpaukošanas paraugdemonstrējumi, ko veiks jaunā, talantīgā sportiste Poļina Rožkova. Pasākumā arī varēs satikt mūsu paraolimpisko jātnieku Rihardu Snikus un para-lokšāvējus Ievu Melli un Gintu Jonastu.

Lai atbalstītu Latvijas paralimpiešus un viņiem būtu nepieciešamais finansējums treniņiem, lai varētu pārstāvēt Latvijas vārdu 2016. gada Vasaras Paraolimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, Sporta naktī ikvienam būs iespēja arī ziedot speciālos ziedojumu stendos „Viņi var. Vai varam mēs?”.

Projekts tiek realizēts Rīgas Domes un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un bankas Citadele atbalstu. Organizators ir biedrība “Par Stipru Latviju!”.

Federācijām un sporta biedrībām dalība šajā pasākumā ir bez maksas. Sīkāka informācija par pasākumu pieejama Jaunumi - Sporta nakts

Turpināsim iesākto tradīciju un attīstīsim Rīgu kā sportiski aktīvu pilsētu! Par stipru Rīgu!

Plašāka informācija: interneta vietnē Sportacentrs.com