Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Piektdienas vakarā Rīgas centrā valdīs sports

Agris Suveizda

11. septembrī Rīgas centrā jau piekto reizi notiks aktīvās atpūtas un sporta festivāls “Rīgas Sporta nakts”.

Gar pilsētas kanālu tiks izvietotas dažādas aktivitātes, kuras būs apvienotas vairākās tematiskās zonās. Tuvāk Nacionālās Operas namam un pie Bastejkalna darbosies sporta expo, abpus baste-jkalna tiltiņam un pa ceļam uz Kronvalda parku izvietosies “Dzīvo vesels” un “Vesels ēdis” kopā ar AS “Ķekava” aktivitātes. Savukārt pie kongresu nama lielāka uzmanība tiks pievērsta aktivitātēm mazākajiem Sporta nakts apmeklētājiem. Būs iespēja iepazīt orientēšanās sportu, piedalīties bērnu crosfit treniņos un izbaudīt daudz citas aktivitātes. Ģimenes kopīgi tiks aicinātas kopīgi iziet “Ford Ģimeņu Sporta ceļu”. Pirmo reizi pasākumā piedalīsies arī Latvijas parlimpiskā federācija.
Pašreiz dalību Rīgas Sporta nakts projektā apliecinājušas jau gandrīz 60 dažādas organizāci-jas. Parkos darbosies kamaniņu sporta federācija ar starta estakādi, būs iespēja šaut ar loku un iz-mēģināt profesionālo modernās pieccīņas aprīkojumu, notiks crosifita, boksa, ielu vingrotāju, parkū-ra un citu sporta veidu treniņi. Visas dalīborganizācijas ir gatavas sniegt apmeklētājiem iespēju iepa-zīt sporta veidus, piedalīties treniņos, testēt profesionālu aprīkojumu, saņemt konsultācijas un ietei-kumus no speciālistiem.

Apmeklētājiem būs iespēja vērot “One Touch kausa” izcīņu augstskolu airēšanā un pašiem mēģināt uzstādīt kanāla rekordu, airējot ar divvietīgu laivu.

Rīgas Sporta nakts “Citadele centrālais laukums” atkal būs izvietots Brīvības pieminekļa pa-kājē. Jau no plkst.16:00 uz tā notiks dažādas aktivitātes, ko ievadīs spēka vīru sacensības. Pasā-kuma turpinājumā programmā būs sporta klubu un federāciju paraugdemosntrējumi. Skatītājus iz-klaidēs karsējmeitenes ar īpašu sporta nakts programmu, basketbola un futbola freestyle paraug-demonstrējumi, notiks Nike Riga Run iesildīšanās treniņš, bet no plkst. 24:00 līdz pat plkst 2:00 sporta nakts aktivitātes noslēgs 3. Rīgas rollerdisko.

Kā viens no galvenajiem pasākumiem jāmin Sportistu gājiens. Organizatori šogad vēlas no-dibināt jaunu tradīciju – sportistu gājiens, kurā aicinātas piedalīties sporta skolas, sporta klubi, fede-rācijas un sporta biedrības. Sumināsim tos, kuri ikdienā sporto, slavēsim profesionālos sportistus un veterānus par viņu augstajiem sasniegumiem un iedvesmosim, būsim par paraugu tiem, kuri vēl tikai meklē savu īsto nodarbošanos sportā un nezina, cik tas ir lieliski.

Projekts tiek realizēts ar Rīgas Domes un Rīgas Domes Izglītības un Sporta departamentu atbalstu. Organizators “Par Stipru Latviju”

Federācijām un sporta biedrībām dalība šajā pasākumā ir bez maksas. Sīkāka informācija par pa-sākumu pieejama Jaunumi - Sporta nakts

Turpināsim iesākto tradīciju un attīstīsim Rīgu kā sportiski aktīvu pilsētu! Par stipru Rīgu!