Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Liepājā notiks ielu sporta sacensības „Street Games”

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis

Nedēļas nogalē, 11. jūnijā, Liepājas koncertzāles „Lielais dzintars” stāvlaukumā norisināsies pirmās Liepājas ielu sporta sacensības „Street games”, kur dalībniekiem būs iespēja cīnīties par balvām trīs dinamiskos un atraktīvos ielu sporta veidos - strītbolā, futbolā un florbolā. Sacensību ietvaros klātesošie arī varēs vērot spēka un izveicības paraugdemonstrējumus, kā arī piedalīties individuālos konkursos un atrakcijās.

Sacensības atklās tradicionālais Liepājas vasaras ielu basketbola čempionāta „Bruģa bumba” 1. posms, kurā šogad nedaudz mainīta punktu uzskaites kārtība, lai dotu iespēju pusaudžiem attīstīt savu talanu spēlēs pret vecākiem sportistiem. “Jaunajiem spēlētājiem spēļu sākumā tiek piešķirti bonusa punkti, kas neļauj atslābt pieredzē bagātākiem sportistiem,” norāda organizatori.
Pieteikšanās “Bruģa bumbas” 1. posmam ir iespējama Liepājas Olimpiskā centra info centrā līdz piektdienas, 10. jūnija, pulksten 16:00, dalības maksa no komandas – 10 EUR. Sacensībām var arī pieteikties sacensību norises vietā no plkst. 09:30 līdz plkst. 10:00, dalības maksa sacensību dienā no komandas 12 EUR.
“Street games” sacensībās norisināsies arī ielu florbola un futbola “3:3 zibens turnīri”, kuros būs neierastas cīņas, spēlējot uz asfalta seguma ar mazajiem vārtiem. Katru komandu laukumā pārstāv trīs spēlētāji, iztiekot bez nominālajiem vārtsargiem. Katrai vienībai ir tiesības pieteikt arī rezervistu, maiņām notiekot spēles laikā.
Pieteikšanās ielu florbola un futbola “3:3 zibens turnīros” norisinās līdz 9. jūnija plkst.17. Komandas pieteikšanās ir apstiprināta ar brīdi, kad organizatora kontā saņemts maksājums par dalību. Maksājuma rekvizīti norādīti nolikumā mājaslapas liepajassports.lv amatieru sporta sadaļā „Street games”.
“Bruģa bumbas” un “3x3 zibens turnīru” dalībniekiem sarūpētas vērtīgas balvas no “Blue Shock Race”, “Lauma Fabrics”, piedzīvojumu parka “Tarzāns”, kā arī Liepājas Olimpiskā centra.
Ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis tiks aicināts arī ņemt dalību Vislatvijas sacensībās svaru stieņa spiešanā guļus – „Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016”. Iedzīvotājiem tiks dotas trīs stundas, kuru laikā var piedalīties sacensībās un pēc iespējas vairāk reižu “uzspiest” svaru stieni. Dalībnieku kopā paveiktais veidos katras pilsētas rezultātu. Dalība sacensībās ir bezmaksas un nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Katrs dalībnieks par piedalīšanos saņems sponsoru piemiņas velti.
Organizatori aicina arī visus atbalstītājus – aktīvā dzīvesveida entuziastus, radus un draugus nākt turēt īkšķus par savējiem klātienē. Pasākumā par pozitīvu gaisotni rūpēsies viens no Liepājas atraktīvākajiem un pieredzējušākajiem šovmeņiem Raivis Šulcs. Klātesošos izklaidēs arī Liepājas ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, kā arī būs konkursi ar iespēju saņemt balvas.
Ielu sporta sacensības „Street Games” tiek organizētas sadarbojoties “Latvijas Pauerliftinga federācijai”, sporta klubiem „FK Kurši”, “KV un LP” un Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldei.
Detalizētāka informācija par sacensībām un pieteikšanos atrodama mājaslapas liepajassports.lv amatieru sporta sadaļā „Street games”.
Sacensību “Street games” video: https://youtu.be/7Pv-O4ueHeY