Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Naturalizētais Pinčuks uzvar "Laser Run" sacensībās Rīgas sporta naktī

Ar aizraujošām aktivitātēm sestdien, 1.septembrī, Esplanādē aizvadīta Rīgas sporta nakts, kurā profesionāli sportisti piedalījās dažādos izklaidējošos uzdevumos, dalījās ar saviem hobijiem un iepazīstināja ar sporta veidiem ikvienu interesentu. Tās ietvaros notika arī sacensības "Laser Run" disciplīnā, kurā uzvarēja naturalizētais Latvijas modernās pieccīņas sportists Oleksandrs Pinčuks.

Rīgas sporta nakts notika jau astoto reizi, šoreiz tajā piedalījās 13 sporta veidu federācijas. Visnopietnākās sacensības organizēja Latvijas Modernās pieccīņas federācija, dodot iespēju ikvienam izmēģināt, kas ir “Laser Run”. Savukārt Latvijas Airēšanas federācijas sacensībās uz “Concept” trenežiera dalībnieki sacentās 100 metru distancē un varēja tiešsaistes režīmā sekot līdzi savam rezultātam.

“”Laser Run” ir jauna modernās pieccīņas disciplīna, kas tiek aizvadīta trešo gadu. Disciplīna vēl tiek pilnveidota un uzlabota kā komercveids, jo pati pieccīņa tāda nav. Šogad notiek 180 posmi 180 valstīs,” atklāja Latvijas Modernās pieccīņas federācijas prezidents Jānis Liepiņš. Viņš arī pastāstīja, ka sacensības Rīgas sporta naktī ritējušas ļoti raiti un skatītājiem interesanti. “Šīs ir drošas sacensības, kuras var aizvadīt pilsētas vidē, turklāt tajās var iesaistīties ikviens interesents. Arī tādi, kuri neprot šaut. Mēs nodrošinām iespēju izmēģināt savus spēkus ar drošām lāzeru iekārtām. Šo disciplīnu vēlamies attīstīt, lai pēc tam labākos atlētus jau iesaistītu pieccīņā,” piebilda Liepiņš.

Sacensībās piedalījās pa 90 sportisti, no kuriem lielākā daļa šādu disciplīnu izmēģināja pirmoreiz. Profesionāļu klasē vīriešiem labākais bija naturalizētais ukrainis Oleksandrs Pinčuks, kuram sekoja Pāvels Švecovs un Ņikita Bistrovs.

Rīgas sporta naktī bija vērojama liela interese izmēģināt kamaniņu sporta simulatoru, iesaistīties Latvijas Vingrošanas savienības aktivitātēs un uzzināt vairāk par šomēnes gaidāmo pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Biķernieku trasē. Turklāt ikvienam bija iespēja virtuāli izbraukt pa Rīgas trasi. Ļoti gatavojušies pasākumam bija regbija kluba “Livonia” pārstāvji, kas piedāvāja apgūt regbija elementus, sacensties dažādos regbija vingrinājumos, noskatīties translāciju no Eiropas čempionāta “Trophy” divīzijā turnīra, kur sacentās arī Latvijas U18 izlase, kā arī bija parūpējušies par Instagram fotogrāfiju stūrīti.

Tāpat visas dienas garumā varēja skatīt mūsu paralimpiešu paraugdemonstrējumus un aktivitātes. Lielu skatītāju uzmanību piesaistīja bodibildinga paraugdemonstrējumi. Tāpat bija paraugdmonstrējumi biljardā un galda hokejā, kā arī jauno vingrotāju un BMX riteņbraucēju priekšnesumi.

Rīgas sporta nakti organizē, lai aicinātu gan lielus, gan mazus pievērsties veselīgam dzīvesveidam, tāpēc arī notika vairāki skriešanas koptreniņi. Tā pirms 22. septembrī paredzētā “We Fly Riga” skrējiena notika “Nike Run Club Riga” koptreniņš Arņa Ozoliņa vadībā, kuram pievienojās arī pazīstamais olimpietis Haralds Silovs. Savukārt “Maratona kluba” pārstāvji izskrēja Rīgas parkus Jāņa Girgensona vadībā. Dažādo aktivitāšu moto bija “Sportojam un daram kopā”. Zīmīgi, ka nākamais lielais skriešanas pasākums Rīgā būs jau pavisam drīz - 8. septembrī, kad notiks tradicionālais Vecāķu skrējiens.

Pasākumā bija nodrošināta arī apmeklētājiem saistoša un interesanta izklaidējoša programma. Uz skatuves ar grupu “Pirmais kurss” kāpa Latvijas rekordiste 100 metru sprintā Sindija Bukša, nodziedot dziesmu, kamēr jaunie skeletonisti Krists Netlaus un Endija Tērauda nodemonstrēja valša soļus. Savukārt kamaniņu braucēji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pastāstīja par saviem hobijiem makšķerēšanu un bezceļu braukšanu.


Foto: Mareks Gaļinovskis (FotoManLV)

Noderīgi ieteikumi un iedvesmas deva tiem, kuri sporto

Tu ikdienā aktīvi sporto vai grasies sākt to darīt? Tad esi īstajā vietā! Šeit esam apkopojuši gan noderīgus rakstus par veselību, ekipējumu, uzturu, gan arī saturu, kas varētu Tevi iedvesmot.
Uzvarētājs R.Kalniņš (vidū) ar rīkotājiem Bondariem, talismanu Lūsiju, Jēkabpils SC vadītāju J.Bobrovu un sacensību komentētāju. Foto: Lāsma Irša
2

Rekordists Kalniņš ar 33 stundām jeb 221km arī šogad uzvar “Backyard Ultra” Jēkabpilī

Otro gadu pēc kārtas par Backyard Ultra "Lūša pēdās 2024" Jēkabpilī uzvarētāju vairāk nekā 130 dalībnieku vidū kļuvis rekordists no Valmieras Ritvars Kalniņš (Skrienam kopā/Kronus/Valmiera), kuram šoreiz sīvāko konkurenci sastādīja Igaunijas pārstāvis.
Pagājušā gada uzvarētājs Ritvars Kalniņš saņem kausu no Jēkabpils mēra Raiva Ragaiņa, kurš arī piedalījās, un Jēkabpils SC vadītāja vietnieces Aivas Jakubovskas.Foto: Lāsma Irša

Rīt otro reizi Jēkabpilī notiks lielais izturības skrējiens "Backyard Ultra Lūša pēdās"

Sestdien, 13. aprīlī, kad pēc pieciem vakarpusē Jēkabpils "Lūši" Latvijas volejbola čempionāta finālā turpinās ceļu pretī titula atgūšanai, tikmēr vairākas stundas iepriekš, plkst. 11.00., turpat netālu Jēkabpils Mežaparkā pulcēsies izturīgākie skrējēji, lai sevi izaicinātu Latvijas otrajā “backyard ultra” (BYU) skrējienā “Lūša pēdās”, kur pērn uzvarētāja laiks bija 46 stundas.