Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1905, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilze Aperāne

Kur Rīgas apkārtnē nodarboties ar ūdenssportu?

Latvijā beidzot tuvojoties īstajai vasarai, esam apkopojuši informāciju par sporta bāzēm Rīgā un Rīgas apkārtnē, kur nodarboties ar ūdenssportu.

1. Sporta centrs "Ūdensklubs"

Adrese: pie Lielā Baltezera, Senču pr. 45, Baltezers. Piebraukšana no Tallinas šosejas A1, 1 km no krustojuma ar Siguldas šoseju A2, sekot norādei uz viesnīcu Baltvilla.

Mājas lapa: www.udensklubs.lv 

Darba laiks: no jūnija līdz septembrim katru dienu, darba laiks no 12 līdz 20. Ar pieteikšanos braucieni notiek arī citā dienas gaišajā laikā. Pieteikt vizīti ir vēlams jebkurā gadījumā, kaut vai lai pārliecinātos, ka klubā iecerētajā laikā nenotiek kāds slēgtais pasākums. Vizināties var arī vējainā (līdz 5 - 6 m/s) un lietus laikā, negaisa zibeņošanas laikā gan uztaisām pārtraukumu.

 

Piedāvājumā ir braukšana aiz motorlaivas - dažādas ūdensslēpes, veikbords, veikskeits, ceļu dēlis, slēpju trenažieris bērniem, piepūšamie baloni. Viena no nedaudzajām vietām Eiropā, kur jebkurš interesents var apgūt lidslēpes braukšanu (Sky Ski hydrofoil). Trenējas sportisti, vizinās atpūtnieki, mācās iesācēji. Apmeklētājiem ir iespēja peldēt, ir neliela pludmale, rotaļu laukums bēniem, pludmales volejbola laukums. Asfaltēta stāvvieta pie viesnīcas Baltvilla, restorāns, bezmaksas WiFi. Sporta centrs nodrošina apmeklētājus ar hidrotērpiem, vestēm, ķiverēm un braucējam piemērotu inventāru.

 

„Ūdenskluba” instruktoriem ir vairāk kā 10 gadu pieredze ūdenssportā. Vecākais instruktors ir mācījies Anglijā un nokārtojis Britu Ūdensslēpošanas un Veikborda federācijas instruktoru pārbaudījumus, mācījis ūdensslēpošanu arī Kiprā. Sievieškārtas instruktore Lauma ir Latvijas un Igaunijas čempione veikbordā, Pasaules 2011. gada Veikborda čempionāta fināliste. Visi Ūdenskluba instruktori ir arī sertificēti kalnu slēpošanas un snovborda instruktori, un ziemā strādā slēpošanas skolā Alpos, jo braukšanai pa sniegu un ūdeni ir daudz kopēja. Darbs ar klientiem notiek visaugstākajā līmenī, nepiespiestā gaisotnē, ar lielu pacietību un humora elementiem. Ļoti liela vērība tiek veltīta braucēju drošībai. Iesācēju apmācībai vajadzības gadījumā tiek izmantoti dažādi palīglīdzekļi, tāpēc 99% no skolēniem jau pirmajā nodarbībā iemācās braukt patstāvīgi. Nodarbības var notikt latviešu, krievu, angļu valodās, ir arī vācu, franču un spāņu valodu pamatzināšanas.

 

Klubs ir organizējusi treniņnometnes Latvijā ar pasaules autoritātēm, piemēram Anglijas Nacionālās Veikborda izlases kapteini Stew Mackie, četrkārtējo Pasaules čempionu veikbordā Dean Lavelle. Trenēties uz Ūdensklubu brauc cilvēki ne tikai no Rīgas un Latvijas, bet arī no ārvalstīm - Krievijas, Igaunijas, Īrijas, Anglijas, Norvēģijas, Francijas, Holandes, Spānijas.

 

2. Ūdenssporta klubs Veikot.lv

Adrese: Ķīšezerā Mežaparkā, Roberta Feldmaņa ielā 8, uz mola pie Cabo Cafe.

Mājaslapa: Veikot.lv

Darba laiks: jūnijs līdz septembris no plkst.10 līdz saulrietam katru dienu. Darba dienās no plkst.10-16 ir laimīgās stundas, kad cenas ir zemākas. Laiku vēlams rezervēt pa tel. 26822230

 

Veikot.lv piedāvā izbraucienus ar motorlaivu (8 vietīgu), ar veikbordu, ūdensslēpēm, ūdensmotocikliem, ūdenspūšļa vilkšanu aiz laivas, airu laivas, saunu un bbq iespējas, kā arī dažādu pasākumu organizēšanu uz piestātnes (jubilejas, korporatīvie pasākumi, vecmeitu un vecpuišu ballītes utt.). Ir iespējams arī iznomāt glābšanas vestes, hidrotērpus, ūdensslēpes un veikbordu līdzi ņemšanai.

 

Instruktors Jānis Krūmiņs ar veikot.lv ir jau kopš pirmā pastāvēšanas gada. Viņš apmācīs un izstāstīs visu nepieciešamo, kas jāzina iesācējam pirms veikošanas, un palīdzēs ar saviem padomiem arī veikošanas laikā. Instruktori Marks un Krists instruē braukšanā ar ūdensmotocikliem, ūdensslēpēm un ūdens pūsli. Visnoslogotākais laiks Veikot.lv ir darbadienu vakaros un brīvdienās, tapēc ieteicams rezervēt laiku kādam braucienam vai pasākumam jau laicīgi.

 

Pēc aktīvās atpūtas Veikot.lv var nesteidzīgi pagulēt šupuļkrēslos, kas iekārtoti krastā un pasauļoties sauļošanās krēslos. 20m no Veikot.lv piestātnes atrodas Cabo Cafe terase, kur iespējams ieturēt ļoti gardu maltīti un kokteiļus.

 

 3. Ūdenssports Ozolniekos

Adrese: Blakus Ozolnieku stacijai, 30 km no Rīgas

Mājaslapa: >>Ūdensslēpošana Ozolniekos<<

Darba laiks: darba dienās no plkst. 12-22; brīvdienās no plkst. 10-22. Laiku vēlams iepriekš rezervēt pa tālruni 28366699 vai info@udenssleposana.lv.

 

Ūdensslēpošana daudziem ir vienkārši veselīga aizraušanās svaigā gaisā, saulē, uz ūdens, bet to, ka sis ir arī pietiekami nopietns sporta veids apliecina fakts, ka kopš 2008. gada tā ir iekļauta olimpiskajās spēlēs. Ūdensslēpošana ir viegli apgūstama, neatkarīgi no vecuma. Kad attīstīta slēpju izjūta, var mēģināt nelielus līkumiņus. Pārnesot svaru pārmaiņus no vienas slēpes uz otru, cilvēks pārvietosieties vēlamajā virzienā. Katrs vilnītis ir izaicinājums līdzsvaram. Katrs ūdensslēpotājs, veidojot līkločus, koriģē savu braukšanas ātrumu. Atlaižot velkošo virvi, braucienu var pārtraukt jebkurā brīdī. Glābšanas veste braucēju droši notur virs ūdens. Cimdi un hidrotērps palīdzēs justies komfortabli arī vēsākos laika apstākļos un aizsargās kritiena gadījumā.

 

Ozolnieku ūdenssporta bāzē ūdensslēpošana notiek trošu sistēmā. Daudzi ir tikai sapņojuši par ūdensslēpošanu, nevarot to atļauties lielo izmaksu dēļ, jo ir nepieciešama motorlaiva un papildaprīkojums, tāpēc slēpošana pie troses ir viena no vienkāršākajiem ūdens sporta veidiem. Slēpotājus pa apli velk trose. Pie tās karājas virves, pie kurām turās slēpotāji. Virves tiek mehāniski pievienotas trosei, kamēr tā ir kustībā. Starts ir pilnīgi līdzens, ar optimālu paātrinājumu. Slēpotāji slēpo tik ilgi, cik vien vēlas. Kad slēpotājs atlaiž virvi, tā tiek mehāniski atvienota no troses un to var izmantot citi slēpotāji. Trasei nav jāapstājas, lai uzņemtu vai atlaistu braucēju.

 

Trošu sistēmas priekšrocības:

- vienlaicīgi var slēpot vairāki sportisti;

- var slēpot bariņā;

- gadījumā, ja slēpotājs nav gatavs startēt, viņš var izlaist savu kārtu.

 

4. Vindsērfinga apmācības skola „Kambīze”

Adrese: Pie Rīgas HES ūdenskrātuves. Iespējami izbraukumi uz citām burāšanas vietām pēc savstarpējas vienošanās.

Mājaslapa: Kambize.lv

Darba laiks: ieršanās laiks iepriekš jāsaskaņo pa tālruni: 29490402 (Raitis) vai 29233885 (Māris)

„Kambīze” piedāvā individuālu vindsērfinga apmācību bez vecuma un zināšanu ierobežojuma: tiek veikta apmācība, sākot ar pašiem pamatiem līdz sarežgītākiem vindsērfinga manevriem. Apmācība iespējama uz apmācāmā vai nomas inventāra. Vindsērfinga apmācība iespējama jebkuros laika apstākļos, iepriekš vienojoties par apmācību laiku un ilgumu

 

Apmācība notiek, izmantojot speciālu mācību inventāru un trenažierus. Pēc vindsērfinga pamatiemaņu apgūšanas, piedāvājam apmācību uz freeride, freestyle un viļņu burāšanas inventāra. Grupu apmācība tiek piedāvāta vienlaicīgi īrējot 4 vējdēļu komplektus un izmantojot 2 instruktoru pakalpojumus.

 

5. Ūdenssporta un atpūtas centrs „Stūris”

Adrese: No Rīgas puses braucot pa Jūrmalas apvedceļu 1200m aiz Varkaļu kanāla, ir uzstādīta zīme „Salas pagasts”, vēl pēc 600m labā pusē norāde uz „Ūdenssporta centrs”.  

Mājaslapa: STŪRIS: ūdenssporta un atpūtas centrs Lielupes...

Darba laiks: vēlams iepriekš rezervēt, zvanot pa tel. 29792972 (Krišjānis)

Starp Rīgu un Jūrmalu Lielupes ielokā atrodas viens no Latvijas ūdenssporta centriem "Stūris". Šeit iespējams ne vien braukt ar ūdensslēpēm, veikot un apgūt lidslēpi (sky ski), bet arī izklaidēties, šļūcot aiz laivas uz milzīga pūšļa, lēkāt uz batuta, spēlēt pludmales futbolu, vai vienkārši atpūsties ar draugiem, pasēdēt pirtī un lietainā laikā patverties lielā, ērtā pasākumu teltī. Vienkārši sakot - sports, atpūta un iespēja viedot jaunus kontaktus ar domubiedriem.

Iespējams iegādāties dāvanu kartes - minimālā cena Ls 15.

Inventāra izmantošana (veikbords, ūdensslēpes, sky ski, drošības veste, hidrotērps, ķivere) un instruktāža ir iekļauti cenā.

 

6. „333” veikparks

Adrese: pie „333” autotrases, Ropažu novads, Sila Priedes

Mājaslapa: veikparks.lv

Darba laiks: vēlams iepriekš saskaņot, zvanot pa tel. 27718333

Labi pārskatāms viekparks slavenās Trijnieku trases malā! Baudi veika priekus un ātrumu ne tikai uz ūdens, bet arī uz asfalta – ja nu sakārojas braukt ar kartingu vai pašam ar savu spēkratu. Pie veikparka pieejams pludmales bārs, kurā atveldzēties ar gardiem kokteiļiem pēc veikošanas.

 

7. Vindsērfinga noma un apmācība pie Ķīšezera

Adrese: Ķīšezera krastā, iebraukšana pa Annas sakses ielu caur "Ķeizermeža" teritoriju

Mājaslapa: vindserfings.com

Darba laiks: vēlams iepriekš saskaņot, zvanot pa tel. 29940712

Hidrokostīms un trapecveste ir iekļauta cenā. Nodarbības sākumā īsi tiek pastāstīts par inventāru un vēju. Pēc tam apmācamais kopā ar instruktoru dodas ūdenī, kur tiek parādīti pirmie vingrinājumi, lai veiksmīgi apgūtu sērfošanu. Tālāk tiek izpildīti vingrinājumi, kuru laikā tiek stāstīts par manevrēšanu un vindsērfinga pagriezieniem. Tiek apgūti pavēja un pretvēja pagriezieni. Pirmās nodarbības beigās tiek mācīts kā iespējams nokļūt uz vēlamo vietu, pārvietojoties pret vēju, pa vējam vai sānvējā. Otro reizi izmantojot vindsērfinga apmācību un nomu, tiek piemērota 25% atlaide.

 

Instruktors: Rihards Akmentiņš, sācis burāt kopš 7 gadu vecuma. Attīstījis savas iemaņas ļoti tālu un 2009. gadā ieguvu Eiropas vicečempiona titulu Raceboard klasē kopējā ieskaites grupā. Apmācība notiek latviešu, krievu vai angļu valodā.


2

Sportacentrs.com TV skaties raidījumu makšķerniekiem – "Copes garša"!

Cope ir hobijs, bauda, prieks, emociju gamma no veiksmes līdz neveiksmei un atkal otrādi. Tā ved ārpus mājas, dabā, tā sagādā piedzīvojumus vienatnē vai kopā ar draugiem, tā rosina sajūtas, atpūtina ķermeni un prātu un bagātina dzīves "garšu"! Pievienojies mums Sportacentrs.com TV ekrānos katru otrdienu 21:30!
Foto: GUNSnLASERS
1

Airsoft - kārtīgs sporta veids vai tikai hobijs?

Airsoft (tiek dēvēts arī par straikbolu) kļūst arvien populārāks. Par to liecina gan lielais regulāro spēlētāju skaits, gan arī interesantu pieaugums un valdības ieceres ierobežot šīs izklaides pieejamību Latvijā. Kādēļ tā?
Foto: liepaja.lv
1

“Liepājas pusmaratonam” iespaidīgs balvu fonds

Jau šosvētdien, 5. jūnijā, notiks viens no gada vērienīgākajiem sporta notikumiem Liepājā – "Liepājas pusmaratons". Reģistrēties kādā no distancēm internetā iespējams vēl līdz 2. jūnijam. Skrējēji varēs gan sajust sportisku azartu, gan izbaudīt Latvijas vējainākās pilsētas ainavu un cīnīties par vērienīgu balvu fondu.