Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hemona: ‘’Būt pirmajai sievietei, kas bijusi galvenā trenere NBA vēsturē, ir liels panākums’’

Edvards Eglītis
Edvards Eglītis

Hemona: ‘’Būt pirmajai sievietei, kas bijusi galvenā trenere NBA vēsturē, ir liels panākums’’
Bekija Hemona. Foto: AP Photo/Eric Gay

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio ‘’Spurs’’ galvenā trenera Grega Popoviča asistente Bekija Hemona iegājusi līgas vēsturē kā pirmā sieviete, kas regulārās sezonas spēles laikā uzņēmusies galvenās treneres lomu pēc tam, kad Popovičs pagājušajā naktī mačā pret ‘’Lakers’’ no spēles tika izraidīts.

Sanantonio "Spurs" gada pēdējā spēlē savā laukumā uzņēma Losandželosas "Lakers". Otrajā ceturtdaļā mača arbitrs no spēles izraidīja "Spurs" galveno treneri Gregu Popoviču un viņa vietu ieņēma Bekija Hemona, kas tādējādi kļuva par pirmo sievieti līgas vēsturē, kura spēles laikā kļuvusi par galveno treneri. Spēle gan noslēdzās ar zaudējumu ‘’Lakers’’ vienībai (107:121).

‘’Bez šaubām, tas ir liels un būtisks panākums. Esmu bijusi daļa no šīs organizācijas kopš 2007. gada, kad tiku šeit aizmainīta, tāpēc Sanantonio strādāju kopā ar ‘’Spurs’’ un ‘’Stars’’(bijusī Sanantonio WNBA komanda) 13 gadus. Esmu šeit ieguldījusi daudz laika un šī organizācija ir veltījusi daudz laika man'' pēc vēsturiskā panākuma atzina Hemona. ‘’Viņš uz mani norādīja un tas bija viss, pateica ‘’tu to vari’’. Kā parasti Popa raksturā,’’ Hemona atcerās brīdi, kad Popovičs tika izraidīts no spēles.

Šī Bekijai Hemonai ir septītā sezona ‘’Spurs’’ treneru sastāvā. Viņa savā sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) karjerā ir sešas reizes piedalījusies Visu Zvaigžņu spēlē, pārstāvot Ņujorkas ‘’Liberty’’ un Sanantonio ‘’Silver Stars’’. ‘’Spurs’’ galvenais treneris Gregs Popovičs tika izraidīts no spēles arī 2019. gada novembrī mačā pret ‘’Trail Blazers’’, taču viņa aizvietotājs toreiz bija kluba leģenda Tims Dankans.

‘’Bekija ir viena no mums. Kad trenere runā, mēs klausāmies’’ pēc spēles atzina ''Spurs'' spēlētājs Demārs Derouzens. ‘’Bekijai ir spoža nākotne. Es ceru, ka viņa turpinās ceļu uz galvenās treneres amatu un nepadosies. Viņa ir lielisks piemērs visām sievietēm’’ par Hemonas sasniegumu priecājās ''Spurs'' aizsargs Dežonte Murejs.

Arī Lebrons Džeimss slavēja Hemonas sasniegumu: ‘’Viņa ir strādājusi, lai šeit nokļūtu, un smags darbs atmaksājas ar iespējām. Šovakar Bekija izmantoja iespēju parādīt ko viņa spēj, savu talantu un mīlestību pret šo spēli. Bija skaisti klausīties kā tiek izsauktas kombinācijas, basketbols viņu ļoti aizrauj, tāpēc es apsveicu Bekiju un visu līgu.’’

Gregs Popovičs jau iepriekš bija atzinis: ‘’Es ļoti novērtēju Bekijas spējas, tāpēc viņa šeit strādā. Viss sākās, kad viņa pati spēlēja, viņa bija līderis. Bekijai ir viss, kas nepieciešams lieliskai trenerei mūsu līgā.’’

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/nba/story/_...