Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva: "Pēc katra slikta treniņa saku: tas arī viss, vairs te nenākšu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva: "Pēc katra slikta treniņa saku: tas arī viss, vairs te nenākšu"
Anastasija Grigorjeva. Foto: Sandra Juršenaite / instagram.com/grigorjeva_63kg

2020. gada Pasaules kausa vicečempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva atklāj, ka nākamā gada rudenī plāno doties uz Vāciju, lai studētu olimpiskās vadības programmā. Bet pagaidām vēl jāpabeidz lietas cīkstones karjerā. Par to vēsta Daugavpils portāls gorod.lv.

Kā jau ziņots, decembrī Serbijas galvaspilsētā Belgradā notika Pasaules kauss cīņas olimpiskajās disciplīnās. Anastasija Grigorjeva ieguva sudraba medaļu 62 kilogramos. Sākotnēji bija iecerēts, ka tur risināsies pasaules čempionāts, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ tā vietā tika nolemts aizvadīt individuālo Pasaules kausu.

"Uz čempionātu Belgradā mans treneris [Armands Zvirbulis] nevarēja aizbraukt. Man bija vieglāk, es cīnījos, bet viņš mājās nevarēja nomierināties un raka tranšejas ap māju - viņam bija liels emocionālais stress, jo tik atbildīgā brīdi atradās tik tālu no savas audzēknes," informē titulētā cīkstone. "Trenera darbs bieži vien paliek ēnā, bet tas ir titānisks darbs. Es teiktu, ka trenera ieguldījums veido 50% no sportista panākuma. Par sevi vienmēr saku, ka nevarētu strādāt par treneri - tas ir emocionāli smags darbs ar lielu enerģijas patēriņu."

30 gadu vecumā parādās domas par karjeras beigu tuvošanos. "Par to domāju katru dienu, katru treniņu. Ar sevi cīnos katru dienu. Pajautājiet manam trenerim - pēc katra slikta treniņa saku, ka tas arī viss, vairs te nenākšu. Tomēr katru reizi atrodu sevī spēkus, saprotu, ka tas ir tikai viens neveiksmīgs treniņš, turpinājumā būs daudzi labi, man vēl ir lietas, kuras vēl neesmu pabeigusi šajā sporta veidā. Par karjeras noslēgumu domāšu tikai tad, kad sapratīšu, ka vairs neturos tik augstā līmenī, vai, kad iegūšu to, kā dēļ ierados šajā sporta veidā," atzīst Grigorjeva.

Atgādinām, ka brīvajā cīņā olimpiskās kvalifikācijas turnīri iecerēti 2021. gada marta otrajā pusē un aprīļa beigās - vienā no tiem jātiek divniekā. Iepriekš viņa izcīnīja devīto vietu Londonas un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Pēc karjeras beigām vēlētos attīstīt Daugavpils sportu. Paralēli sportam pastāvīgi izglītojas, juridiskajā fakultātē ieguvusi bakalaura un maģistra grādu. Nākamā gada septembrī dosies uz Vāciju, lai studētu olimpiskās vadības programmā.

Septiņkārtējā Daugavpils labākā sportiste Anastasija Grigorjeva ir galvenā pretendente uz 2020. gada titulu. Tiesa, joprojām turpinās koronavīrusa pandēmija, līdz ar to nav skaidrs, vai labākie tiks noteikti arī šoreiz. Tādējādi var sanākt, ka pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka tuvākajā laikā nenodos stafeti savai novadniecei.

Daugavpils Sporta laureāts, uzvarētāju arhīvs

GadsSportisteSportists
2010Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Maksims Bogdanovs (spīdvejs)
2011Tatjana Vasiļjeva (snūkers)Dmitrijs Jurkevičs (vieglatlētika)
2012Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Dmitrijs Jurkevičs (vieglatlētika)
2013Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Andris Jahimovičs (paukošana)
2014Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Andžejs Ļebedevs (spīdvejs)
2015Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Deniss Vasiļjevs (daiļslidošana)
2016Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Ņikita Masjuks (brīvā cīņa)
2017Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Andžejs Ļebedevs (spīdvejs)
2018Anastasija Kravčenoka (pludmales volejbols)Deniss Vasiļjevs (daiļslidošana)
2019Anastasija Kravčenoka (pludmales volejbols)Andžejs Ļebedevs (spīdvejs)

Izmantotie resursi:
gorod.lv

  +1 [+] [-]

, 2020-12-31 22:56, pirms 3 gadiem
Atceros, cik sirsnīgi viņa raudāja intervijā pēc zaudētās cīņas OS, ar attieksmi viss kārtībā, lai izdodas!