Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

2017. gads: Ronaldu Rīgā, Porziņģa un Bertāna duelis NBA

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

2017. gads: Ronaldu Rīgā, Porziņģa un Bertāna duelis NBA
Krištianu Ronaldu divcīņa ar Latvijas valstsvienības kapteini Kasparu Gorkšu
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas sportu 2017. gadā gaida daudzi interesanti notikumi – starptautisko sacensību reforma basketbolā, Krištianu Ronaldu viesošanās Latvijā un kanādieša Boba Hārtlija iespējamā debija pie hokeja valstsvienības stūres.

Pasaules superzvaigznes ierašanās

Portugāles valstsvienības kapteinis. Eiropas čempions. Pasaules labāk atalgotais sportists “Forbes” vērtējumā. Pasaules slavenākais sportists ESPN vērtējumā. Četrkārtējs “Ballon d`Or” ieguvējs. Tvitera slavenība ar 49,1 miljonu sekotāju.

Krištianu Ronaldu dus Santušs Aveiru ir dzīva leģenda. Pirms 12 gadiem viņš ieradās Latvijā kā Eiropas vicečempions. Turpinājumā viņš sasniedzis visu iespējamo un šobrīd atrodas slavas zenītā. Vienīgais, kas viņam trūkst ir...Pasaules kauss un mazliet privātuma.

Ronaldu, neatkarīgi no panākumiem, palicis uzticīgs valstsvienībai. Viņš aizstāvējis Portugāles krāsas 136 spēlēs un guvis 68 vārtus. Ronaldu rēķinā arī 34 spēles un 18 vārti jauniešu izlasēs. Vairākas reizes gadā viņš ziedo asinis – šī iemesla dēļ futbolista ķermeni neklāj tetovējumi.

Sportista kaislības ir mode un sievietes. Ronaldu pirmais modes veikals ar zīmolu “CR7” (iniciāļi un krekla numurs) tika atvērts 2006. gadā viņa dzimtajā Madeiras salā. Jostas ar dimantu gabaliņiem, apakšveļa, krekli, kurpes, smaržas – kolekcija kļūst arvien lielāka.

Ronaldu vārdā nosaukta Madeiras lidosta un CR7 zvaigznājs. Viņš iemūžināts vaska figūrā un bronzas skulptūrā Funšalā. Neraugoties uz to, Ronaldu uzskata sevi par intravertu. “Futbolā man nav daudz draugu. Nav daudz cilvēku, kuriem patiešām uzticos. Lielāko daļu laika esmu viens.”

Latvijas un Portugāles spēle notiks 9. jūnijā plkst. 20:45.

Ņujorka, 2017. gada 12. februāris

Divdesmit trīs gadi – tik daudz laika bija nepieciešams, lai sagaidītu latviešu spēlētāju pirmo tikšanos NBA. Gundars Vētra, Andris Biedriņš un Kristaps Porziņģis debijas sezonas pasaules spēcīgākajā līgā pavadīja “lepnā vientulībā”.

Dāvja Bertāna ierašanās Sanantonio mainīja situāciju. Uzbrucējs tika draftēts 18 gadu un septiņu mēnešu vecumā, bet līdz savai NBA debijai viņam nācās gaidīt vairāk nekā piecus gadus. Divkārtēja krustenisko saišu saraušana, profesionālās karjeras līkloči Slovēnijā, Serbijā un Spānijā – jaunākais no brāļiem Bertāniem īsā laikā piedzīvoja un izcieta ļoti daudz.

Rūjienas un Valmieras basketbola audzēknis ir pirmais latviešu basketbolists, kurš spēlē NBA titula pretendentu komandā. Kamēr Biedriņš 10 karjeras gados izslēgšanas spēlēs tika divreiz (2007. un 2013. gadā “Warriors” iekļuva otrajā kārtā), Bertāns jau pirmajā sezonā var tikt līdz finālam.

Citādā situācijā ir Porziņģis, kurš otrajā sezonā līgā kļuvis par vienu no trijiem “New York Knicks” līderiem līdzās Karmelo Entonijam un Derikam Rouzam. No liepājnieka titulu neviens vēl neprasa, taču nekvalificēšanos izslēgšanas spēlēm Hadsona upes krastos uztvers tikai kā neveiksmi.

Ņujorka ir nogurusi dzīvot bez panākumiem. Pilsētā kopš 2011. gada nav notikušas čempionu parādes, savukārt basketbolā pēdējais triumfs bijis 1973. gadā. Fila Džeksona pilnvaru termiņš (2014-2019) ir pusē un ņujorkiešu gaidas aug augumā.

Izsalkušie individuālisti pret komandas spēles piekritējiem – tā varētu nosaukt 12. februārī gaidāmo tikšanos. Otrā spēle paredzēta 25. martā Sanantonio.

Jauna laika atskaite basketbolā

Starptautiskā basketbola kalendārs, sākot no 2017. gada novembra, kļūs līdzīgāks futbolam. FIBA ģenerālsekretāra Patrika Baumana iecerētā sacensību reforma paredz Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu norisi klubu sezonas laikā.

Eiropas čempionātā vairāk nedalīs ceļazīmes uz Pasaules kausu un Olimpiskajām spēlēm. “EuroBasket” finālturnīri turpmāk notiks reizi četrgadē (2017, 2021, 2025) jeb trīs gadus pirms katras Olimpiādes kulminācijas.

Pasaules basketbola varas centri – Minhene, Barselona un Ņujorka – nav pilnībā vienojušies par jaunās kārtības niansēm. NBA spēlētāji nepiedalīsies četros no sešiem “valstvienību logiem”, zem jautājuma zīmes ir viņu spēlēšana 2018. gada jūnijā un septembrī.

“EuroBasket 2017” Helsinkos, Klužā, Stambulā un Telavivā iekrīt pārejas laikā. Finālturnīrā nebūs bonusu un “otrās iespējas” ceļazīmju, taču Eiropas meistaru gods joprojām ir augstā vērtē. Kristapa Porziņģa atbilde par pievienošanos valstsvienībai gaidāma maijā vai jūnijā.

Maijs Ķelnē

Vai Bobs Hārtlijs saņems NHL kluba piedāvājumu? Vai titulētajam kanādietim izdosies pirmajā piegājienā uzlabot Latvijas hokeja valstsvienības sniegumu? Vai Ķelnē ieradīsies vismaz daļa no reiz tur pabijušās sarkanbaltsarkano fanu armijas?

Jautājumu ir vairāk nekā atbilžu un skaidru secinājumu pagaidām nav. Kirova Lipmana ēra Latvijas ledus hokejā ir beigusies, taču nav pārliecības, ka Aigara Kalvīša laikmets būs labāks. Lielāki izdevumi un skaļāki solījumi ne vienmēr beidzas ar labākiem rezultātiem, kā gadījās Tautas partijas dižmutes premjerēšanas laikos.

Kalvīša pagātne ir populistiska un bezatbildīga saimniekošana. Viņa tagadne ir Krievijas gāzes apskalota, bet nākotne atkarīga no valsts budžeta līdzekļu piesaistes. Valstij nav jāuztur Rīgas “Dinamo” par budžeta naudu un nav jāiesaistās gāzes shēmās.

Citi notikumi

+Basketbola klubs “Ventspils” turpina debijas sezonu Čempionu līgā. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas četras spēcīgākās komandas un četras no piecām piekto vietu īpašniecēm. Grupu uzvarētāji un trīs no piecām otrās vietas ieguvējām automātiski tiks otrajā kārtā, bet pārējās 16 komandas izdzīvošanas cīņas sāks no pirmās kārtas. Šobrīd ventspilnieki ir “play-off” zonā.

+TTT basketbolistes otro gadu pēc kārtas piedalīsies Eiropas kausa “play-off”. Izslēgšanas spēlēs paredzētas piecas kārtas: 1) Round of 16, 2) Round of 8, 3) ceturtdaļfināli – šajā fāzē četras palikušās komandas tiks ielozētas pāros ar četrām Eirolīgas komandām, kuras savās grupās ieņems piekto un sesto vietu, 4) pusfināli, 5) fināls. Rīdzinieču sastāvā cīnās Gunta Baško-Melnbārde.

+Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika no 8. līdz 19. februārim mēģinās sašaut visus mērķus Pasaules biatlona čempionātā, savukārt bobslejisti un skeletonisti 13.-26. februārī sacentīsies sezonas galvenajos startos Kēnigzē trasē Vācijā.

+Ainars Bagatskis un “Maccabi Tel Aviv” basketbolisti 40 gadus pēc Virtonas brīnuma viesosies Maskavā, lai 23. februārī sacenstos ar Eirolīgas čempioniem CSKA. Par iekļūšanu Eirolīgas izslēgšanas spēlēs cīnās Daira Bertāna pārstāvētā “Darussafaka” un Jāņa Strēlnieka “Brose”.

+FIVB pasaules ranga līderiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam sezonas lielākais starts būs pasaules čempionātā, kas 28. jūlijā sāksies Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Svētki gaida arī Latvijas pludmales volejbola cienītājus, jo 16.-20. augustā Jūrmalā notiks Eiropas čempionāts.

+Latvija turpinās uzņemt pasaules rallijkrosa meistarus – FIA čempionāta desmitais posms notiks 16.-17. septembrī.

+Valsts labākie vieglatlēti 4.-13. augustā cīnīsies Pasaules čempionātā Londonā. Sacensību kulminācija – jamaikiešu sprintera Juseina Bolta atvadas no lielā sporta.

+Latvijas basketbolistes debitēs Pasaules U19 čempionātā, kas 22.-30. jūlijā notiks Itālijas pilsētā Udinē. Otro vasaru pēc kārtas Eiropas čempionāta A divīzijā spēlēs visas Latvijas jaunatnes izlases.

2017. GADA KALENDĀRS

Janvāris

1.01 NHL Centennial Classic Toronto, Kanādā
1-7.01 Divdesmit devītais Hopmana kauss tenisā Austrālijā
2.01 Devītā NHL Winter Classic spēle Sentlūisā, ASV
2-14.01 Trīsdesmit astotais Dakāras rallijs Argentīnā, Bolīvijā un Paragvajā
3-5.01 Divpadsmitā Baltijas jūras kausa izcīņa basketbolā Tallinā
4.01 Varese – BK Ventspils
4.01-08.02 Eirokausa “Top 16” turnīrs basketbolā
5.01 Maccabi Tel Aviv – Darussafaka
6-8.01 Austrumeiropas basketbola līgas trešais posms Liepājā
7.01-22.03 Latvijas-Igaunijas līgas “Top 4” turnīrs
10.01 Ventspils – ASVEL Lyon Villeurbanne
11-29.01 Divdesmit piektais pasaules čempionāts handbolā Francijā
14.01 Ventspils – VEF Rīga
14.01-05.02 Trīsdesmit otrā Āfrikas kausa izcīņa futbolā Gabonā
16-29.01 Simt piektais “Australian Open” tenisā Melburnā
18.01 Neptunas – Ventspils
19.01 VBW CEKK Cegled – TTT Rīga
22-24.01 Astoņdesmit piektais Montekarlo rallijs, 45. FIA Pasaules rallija čempionāta sākums
23-31.01 IBU Open Eiropas čempionāts biatlonā
24.01 Ventspils – PAOK
25.01 Baltijas Basketbola līgas regulārās sezonas noslēgums
25-29.01 ISU Eiropas čempionāts daiļslidošanā Čehijā
26.01 TTT Rīga – VBW CEKK Cegled (Round of 16)
27-29.01 FIL Pasaules čempionāts kamaniņu sportā Austrijā
28.01-08.02 Divdesmit astotā ziemas Universiāde Almati, Kazahstānā
29.01 Sešdesmit otrā NHL zvaigžņu spēle Losandželosā, ASV
29.01-05.02 Trīsdesmit septītais pasaules čempionāts bendijā Zviedrijā

Februāris

2.02 Brose Bamberg – Maccabi Tel Aviv
4-5.02 FIL Pasaules čempionāts kamaniņu sportā junioriem Siguldā
4.02-18.03 Sešu nāciju čempionāts regbijā
5.02 Super Bowl 51 Hjūstonā, Teksasā
6-19.02 Četrdesmit ceturtais FIS Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Šveicē
7.02 Basketbola Čempionu līgas izslēgšanas spēļu sākums
8-19.02 Četrdesmit devītais IBU Pasaules čempionāts biatlonā Hohfilcenē, Austrijā
9-16.02 Eiropas kausa izcīņas “Round of 8” spēles basketbolā sievietēm
11-18.02 Eiropas jaunatnes Olimpiskais ziemas festivāls Erzurumā, Turcijā
12.02 22:30 Knicks – Spurs
13-26.02 IBSF Pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā Kēnigzē, Vācijā
19.02 Sešdesmit sestā NBA Zvaigžņu spēle Ņūorleānā, Luiziānā
22.02-05.03 FIS Pasaules čempionāts slēpošanā Somijā
23.02 CSKA Moscow – Maccabi Tel Aviv
26.02 Tokijas maratons
28.02-08.03 Basketbola Čempionu līgas “Round of 16” spēles
28.02-08.03 Eirokausa ceturtdaļfināli basketbolā

Marts

3-5.03 Eiropas čempionāts vieglatlētikā telpās Belgradā, Serbijā
4.03 VEF Rīga – Ventspils
5.03 22:30 Knicks – Warriors
7-10.03 FIBA Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfināli basketbolā sievietēm
7-15.03 FIBA Eirolīgas izslēgšanas spēles
12.03-17.09 Simt sestā “IndyCar Series” sezona ASV
13-19.03 FIS Pasaules kausa izcīņas kalnu slēpošanā sezonas noslēgums Aspenā, ASV
13-19.03 IBU Pasaules kausa izcīņas biatlonā sezonas noslēgums Oslo, Norvēģijā
14-22.03 Eirokausa pusfināli basketbolā
14.03-03.04 NCAA pirmās divīzijas 79. čempionāts basketbolā vīriešiem
17.03-02.04 NCAA pirmās divīzijas 36. čempionāts basketbolā sievietēm
21-24.03 FIBA Eiropas kausa izcīņas pusfināli basketbolā sievietēm
22-29.03 Basketbola Čempionu līgas ceturtdaļfināli
25.03 19:00 Šveice – Latvija, PK 2018 kvalifikācijas spēle futbolā
26.03 03:30 Spurs – Knicks
26.03 Sešdesmit astotās F1 sezonas sākums – Australian Grand Prix Melburnā
26.03 Qatar Grand Prix, sešdesmit devītā FIM Pasaules čempionāta šosejas motocikliem sākums
27.03 IAAF Pasaules čempionāts krosā Ugandā
28.03-05.04 Eirokausa fināls basketbolā
29.03-02.04 ISU 107. Pasaules čempionāts daiļslidošanā Somijā
30.03-02.04 Austrumeiropas līgas pirmais “Astoņu fināls” basketbolā Košicē, Slovākijā
31.03-02.04 NCAA “Četru fināls” basketbolā sievietēm
31.03-07.04 IIHF Pasaules čempionāts ledus hokejā sievietēm Plimutā, ASV

Aprīlis

1-3.04 NCAA “Četru fināls” basketbolā vīriešiem
1-9.04 Eiropas čempionāts svarcelšanā Horvātijā
1-11.04 Pasaules čempionāts svarcelšanā jauniešiem Taizemē
2.04-01.10 Galveno beisbola līgu (MLB) regulārā sezona
5-12.04 FIBA Eiropas kausa izcīņas fināls basketbolā sievietēm
6-9.04 Astoņdesmit pirmā “Masters tournament” izcīņa golfā Ogastā, Džordžijā
7.04 “Turkish Airlines” Eirolīgas regulārās sezonas noslēgums
9.04 Simtās (100.) NHL regulārās sezonas noslēgums
9.04 Velobrauciens “Parīze – Rubē”
12.04 Septiņdesmit pirmās NBA regulārās sezonas noslēgums
13-23.04 Deviņpadsmitais IIHF U18 Pasaules čempionāts ledus hokejā Slovākijā
14-16.04 FIBA Eirolīgas “Četru fināls”
15.04 NBA izslēgšanas spēļu sākums
15.04-01.05 Astoņdesmitais Pasaules čempionāts snūkerā “Crucible Theatre” Šefīldā, Apvienotajā Karalistē
16.04 Latvijas Basketbola līgas regulārās sezonas noslēgums
17.04 Simt divdesmit pirmais Bostonas maratons
18.04-02.05 “Turkish Airlines” Eirolīgas izslēgšanas spēles
23.04 Trīsdesmit septītais Londonas maratons
28-30.04 FIBA Basketbola Čempionu līgas pirmais “Četru fināls”

Maijs

2-14.05 UEFA Eiropas U17 čempionāts futbolā meitenēm Čehijā
3-19.05 UEFA Eiropas U17 čempionāts futbolā zēniem Horvātijā
5.05 IAAF Dimanta līgas astotās sezonas pirmais posms Dohā, Katarā
5-21.05 Astoņdesmit pirmais IIHF Pasaules čempionāts ledus hokejā Ķelnē, Vācijā
06.05 13:00 Latvija – Dānija
07.05 21:15 Latvija – Slovākija
09.05 17:15 Itālija – Latvija
11.05 21:15 Zviedrija – Latvija
13.05 13:15 Latvija – ASV
15.05 21:15 Krievija – Latvija
16.05 21:15 Vācija – Latvija
5-28.05 Simtais “Giro d`Italia” velobrauciens
6.05 Simt četrdesmit trešais Kentakī derbijs zirgu skriešanās sacīkstēs Luivilā, ASV
13.05-03.09 WNBA 21. sezona
13.05 Ghetto Games sezonas atklāšana Grīziņkalnā
14.05 Divdesmit septītais “Lattelecom” Rīgas maratons
15-27.05 Pasaules čempionāts šahā komandām Krievijā
16-21.05 Eiropas čempionāts cīņas sportā amatieriem
19-21.05 Sešpadsmitais “Turkish Airlines” Eirolīgas “Četru fināls” Stambulā
20.05-11.06 FIFA U20 Pasaules kauss futbolā Korejā
24.05 UEFA Eiropas līgas 46. sezonas fināls Stokholmā, Zviedrijā
25.05 Rīgas kausi vieglatlētikā
26.05-12.06 Louis Vuitton kausa izcīņa burāšanā
28.05 Monaco Grand Prix
28.05 Indianapolis 500
28.05-11.06 French Open 116. čempionāts tenisā Parīzē
29.05-03.06 Eiropas mazo valstu spēles Sanmarīno
31.05-18.06 Pasaules U20 čempionāts regbijā Gruzijā

Jūnijs

1.06 UEFA Čempionu līgas 16. sezonas fināls futbolā sievietem Velsā
3.06 Pašvaldību vēlēšanas Latvijā
3.06 UEFA Čempionu līgas 62. sezonas fināls futbolā vīriešiem
3.06 Epsomas 238. derbijs zirgu skriešanās sacīkstēs
9.06 20:45 Latvija – Portugāle, PK 2018 kvalifikācijas spēle futbolā
13-18.06 FIVB Pasaules U21 čempionāts pludmales volejbolā Ķīnā
15-20.06 Divdesmitais tenisa turnīrs “Riga Open 2016” Mežaparkā (tiks precizēts)
16-23.06 Pasaules čempionāts svarcelšanā junioriem Japānā
16-25.06 Trīsdesmit sestais Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm Čehijā
16-30.06 UEFA Eiropas U21 čempionāts futbolā
17-27.06 Trīsdesmit piektais Amerikas kauss burāšanā
17.06-02.07 FIFA Konfederāciju kauss futbolā
22.06 NBA jauno spēlētāju izvēles ceremonija Ņujorkā
23-24.06 NHL jauno spēlētāju izvēles ceremonija Čikāgā
24-25.06 Eiropas čempionāts vieglatlētikā komandām Francijā (Superlīga)
24-25.06 UCI Pasaules čempionāts MTB riteņbraukšanā Vācijā
30.06-07.07 Trīsdesmit ceturtais Pasaules čempionāts orientēšanās sportā Tartu

Jūlijs

1-9.07 Trīspadsmitais FIBA U19 Pasaules čempionāts junioriem Kairā, Ēģiptē
1-23.07 Simt ceturtais Tour de France izlaidums
2-15.07 Sešdesmit sestais UEFA Eiropas U19 čempionāts futbolā Gruzijā
3-16.07 Wimbledon 132. čempionāts tenisā Londonā, Apvienotajā Karalistē
8-16.07 FIBA U20 Eiropas čempionāts jaunietēm Matusiņju, Portugālē
12-16.07 IAAF Pasaules jaunatnes čempionāts vieglatlētikā Nairobi, Kenijā
13-16.07 Eiropas U23 čempionāts vieglatlētikā Polijā
14-23.07 Pasaules čempionāts ParaAtlētikā Lielbritānijā
14-30.07 Pasaules čempionāts peldēšanā Ungārijā
15-23.07 FIBA U20 Eiropas čempionāts jauniešiem Hēraklejā, Grieķijā
16.07-06.08 Divpadsmitais Eiropas čempionāts futbolā sievietēm Nīderlandē
18-30.07 Pasaules kurlmēmo vasaras sporta spēles Samsunā, Turcijā
20-23.07 Eiropas čempionāts vieglatlētikā junioriem Itālijā
21-30.07 Frankofonijas spēles Ziloņkaula krastā
21.07-04.08 Eiropas čempionāts šaušanā Azerbaidžānā
22-30.07 Divpadsmitais FIBA U19 Pasaules čempionāts juniorēm Udinē, Itālijā
22-30.07 Eiropas jaunatnes Olimpiskais vasaras festivāls Ungārijā
25-30.07 UCI Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā ASV
28.07-06.08 FIVB Pasaules čempionāts pludmales volejbolā Vīnē, Austrijā
29.07-06.08 FIBA U18 Eiropas čempionāts junioriem Bratislavā, Slovākijā

Augusts

4-12.08 FIBA U16 Eiropas čempionāts kadetēm Buržā, Francijā
4-13.08 Sešpadsmitais Pasaules čempionāts vieglatlētikā Londonā
5-13.08 FIBA U18 Eiropas čempionāts juniorēm Šopronā, Ungārijā
8.08 Četrdesmit otrā UEFA Superkausa izcīņa Maķedonijā
8-20.08 UEFA Eiropas U19 čempionāts futbolā juniorēm Ziemeļīrijā
9-26.08 Astotais Pasaules kauss regbijā sievietēm Īrijā un Ziemeļīrijā
11-19.08 FIBA U16 Eiropas čempionāts kadetiem Podgoricā, Melnkalnē
16-20.08 Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmalā
17-31.08 AfroBasket 2017
19-30.08 Universiāde Taipejā, Taivānā
19.08-10.09 Septiņdesmit otrais “Vuelta Espana” velobrauciens
21-26.08 Pasaules čempionāts cīņas sportā Francijā
28.08-04.09 Pasaules čempionāts modernajā pieccīņā Ēģiptē
28.08-11.09 Simt trīsdesmit septītais “US Open” čempionāts tenisā Ņujorkā, ASV
31.08 21:45 Ungārija – Latvija, PK 2018 kvalifikācijas spēle Latvijā

Septembris

31.08-17.09 Četrdesmitās Eiropas meistarsacīkstes basketbolā vīriešiem Stambulā, Turcijā
1.09 Serbija – Latvija
2.09 Latvija – Beļģija
4.09 Latvija – Lielbritānija
5.09 Krievija – Latvija
7.09 Latvija – Turcija
9-10.09 Astotdaļfināli
12-13.09 Ceturtdaļfināli
14-15.09 Pusfināli
17.09 Spēles par medaļām
1.09 Van Dammes memoriāls, IAAF Dimanta līgas sezonas noslēgums Briselē
1-25.09 Pasaules kausa izcīņa šahā Gruzijā
3.09 20:45 Latvija – Šveice, PK 2018 kvalifikācijas spēle futbolā
5-10.09 UCI Pasaules čempionāts kalnu riteņbraukšanā Austrālijā
7.09-31.12 Deviņdesmit astotā NFL sezona amerikāņu futbolā
16-17.09 FIA World RX 10. posms rallijkrosā Latvijā
16-26.09 Pasaules jaunatnes čempionāts šahā Urugvajā
17-24.09 Astoņdesmit ceturtais UCI Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā
24.09 Berlīnes maratons
24.09-01.10 Pasaules čempionāts airēšanā ASV
27.09-09.10 Pasaules čempionāts mākslas vingrošanā Kanādā
28.09-01.10 Prezidenta kausa izcīņa golfā ASV

Oktobris

3-22.10 MLB izslēgšanas spēles beisbolā
6-28.10 FIFA U17 Pasaules kausa izcīņa futbolā Indijā
7.10 20:00 Fēru salas – Latvija, PK 2018 kvalifikācijas spēle futbolā
8.10 Čikāgas maratons
10.10 20:45 Latvija – Andora, PK 2018 kvalifikācijas spēle futbolā
14.10 Ironman pasaules čempionāts triatlonā ASV
15-22.10 Pasaules čempionāts loka šaušanā Meksikā
17-25.10 Pasaules čempionāts svarcelšanā Malaizijā
23-30.10 WTA Tour finals 46. izlaidums Singapūrā
24.10-01.11 MLB World Series beisbolā

Novembris

5.11 Ņujorkas maratons
10.11 NCAA sezonas sākums basketbolā
12-19.11 ATP World Tour Finals 48. izlaidums Londonā, Apvienotajā Karalistē
26.11-02.12 Pasaules čempionāts skvošā vīriešu komandām Francijā
28.11-05.12 Pasaules čempionāts svarcelšanā ASV
26.11 Abu Dhabi Grand Prix, Pirmās formulas sezonas noslēgums

Decembris

1-17.12 Pasaules čempionāts handbolā sievietēm Vācijā
06.12 Somijas neatkarības 100. gadadiena
6-16.12 FIFA Pasaules kauss klubu futbolā Apvienotajos Arābu Emirātos
10.12 Eiropas čempionāts krosā Slovākijā
26.12-05.01.2018 Pasaules čempionāts ledus hokejā junioriem Kanādā

Video klasika: “Sky sports” pirmā Premjerlīgas reklāma ar “Simple Minds” mūziku

SPORTACENTRS.COM NOVĒL VESELĪGU UN SPORTISKU 2017. GADU!


1 2 3 4 5 6 185 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2016-12-31 22:07, pirms 7 gadiem
kāds tur duelis? D: viens spēlēs 48 minutes otrs knapi piecas duelis hahaha ja tajā laikā jau nebūs d līgā!

  +4 [+] [-]

, 2016-12-31 22:13, pirms 7 gadiem
noveelu SC atraak un vairaak zinas par sportu...

  -2 [+] [-]

, 2016-12-31 22:17, pirms 7 gadiem
cowboys11 rakstīja: kāds tur duelis? D: viens spēlēs 48 minutes otrs knapi piecas duelis hahaha ja tajā laikā jau nebūs d līgā!
Pret Knicks gan jau izlaidīs ilgāk uzspēlēt arī Berču, lai gan no vienas puses diez gan skumji, Porziņģis gan jau plēsīsies 48 minūtes un komanda tāpat kārtīgi ierīs no Spurs
Slēpts komentārs: erred

  -1 [+] [-]

, 2016-12-31 22:35, pirms 7 gadiem
Acīs iekrita PČ šahā komandās Krievijā. Būtu amizanti, ja pat šahisti būtu saistīti ar Maklārena ziņojumu un dabūtu pārcelties.

     [+] [-]

, 2016-12-31 23:11, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Acīs iekrita PČ šahā komandās Krievijā. Būtu amizanti, ja pat šahisti būtu saistīti ar Maklārena ziņojumu un dabūtu pārcelties.
Domā, ka 5-6 stundu (spēles) laikā smadzenēm nevajag stimulantus (papildus skābekļa piegādei možuma uzturēšanai), lai uzturētu maksimālo veiktspēju, kad galvā jāturpina izpildīt 100 un 1 kombinācija? Viena kļūda 42.gājienā un pēc 10 neizšķirtām spēlēm nejaušs zaudējums un "astalavista" uzvara.

     [+] [-]

, 2016-12-31 23:56, pirms 7 gadiem
"Hadsona upes krastos..." - LOL!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-01 00:33, pirms 7 gadiem
erred rakstīja: =...Krištianu Ronaldu viesošanās Latvijā ...=
Tīri teorētiski jau atbraukt var..., bet - reāli diez vai ...
Lai spēlētu un dabūtu reālu traumu no starkovieša (it kā jau Pahara uzvārds oficiali protokolos) tagadējiem (anti-meistariem)....
Man domāt - atbrauks otrais sastāvs...
ja nebūs traumas uz to laiku tad noteikti atbrauks!

  -2 [+] [-]

, 2017-01-01 01:09, pirms 7 gadiem
aha, it kaa tie 2 virsrakstaa gaidaamie notikumi buutu pashi nozimigaakie LV

  -1 [+] [-]

, 2017-01-01 01:21, pirms 7 gadiem
vel fascinee,ka biatlona chempi izcelj treknrakstaa,bet bobsleja ne....

Cik rubljus Broka pikjo SC?

  +2 [+] [-]

, 2017-01-01 01:30, pirms 7 gadiem
Ered tu vispār futbolam seko? Ronaldo, atšķirībā no daža laba, izlasei palīdz vienmēr, ja vien nav traumu!!!

     [+] [-]

, 2017-01-01 02:02, pirms 7 gadiem
Ronaldo vajadzēja izcelt, futbols ir sporta karalis un viņš 2016.gadā bija nr.1 un atbrauks uz Rìgu....kur ir Zemene? ...un notikumu sportā ir daudz, šādā rakstā vajadzēja izcelt tos, kuri notiks Latvijā...ja Bolts atbrauks uz Rīgas kausiem Daugavas ūķī - tas būtu vērts pieminēt, bet Londonā atvadas - nu, plika nostaļģija - rekordu nebūs...
Tiešàm, kas bez Ronaldu vizītes, būs pasaules ievērīgs Latvijā 2017.gadā?

     [+] [-]

, 2017-01-01 02:10, pirms 7 gadiem
Vēlreiz izgāju cauri Novika sarakstam - Latvijā no lieliem sporta pasākumiem - Rīgas maratons un Eiropas čempis pludmales volejbolā ...benzīnpedāļu smakošanu neatzīstu par sportu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-01-01 08:34, pirms 7 gadiem
Cerams Bertaans nebuus uz benkja sajaa "duelii".

  -2 [+] [-]

, 2017-01-01 09:31, pirms 7 gadiem
Jauna gada rosoljniks :
Ncaa basic, snukers, golfs, jauniešu svarcelšana, Somijas neatkarības diena, amerikāņu futbols, jauniešu šahs, Frankofonijas spēles, kurlmemo olimpiāde .... Pārcentušies !!!

  -1 [+] [-]

, 2017-01-01 09:45, pirms 7 gadiem
Eu, kas jūs vispār AKUJEĻI!!!? Kāda hrena pēc šis topiks ir pievienots pie pērtiķbola rakstiem? HOKEJS PĀRI VISAM!!!

  -1 [+] [-]

, 2017-01-01 09:48, pirms 7 gadiem
Novāciet visus pērtiķbola rakstus no SC pirmās lapas!!!

  -1 [+] [-]

, 2017-01-01 09:52, pirms 7 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Cerams Bertaans nebuus uz benkja sajaa "duelii".
Cerams, vispār pērtiķbols pašlikvidēsies Latvijā!!!

  -2 [+] [-]

, 2017-01-01 09:54, pirms 7 gadiem
Alexkis86 rakstīja: Visiem sveicieni jAunaja gadaa. Cristiano gaidam ciemos. Varu nodot vinam savu vienieniku plAvniekos. Vai arii istabu privaatmAAJAA Bukultos. Kaa studentam)))
Tavs vieninieks Pļavniekos un privātmāja noderēs citiem pasākuniem, proti, Koivas un Biroja degvīna rautam

  -1 [+] [-]

, 2017-01-01 10:22, pirms 7 gadiem
a-burtam: vai ir cerība, ka tu 2017. gadā tiksi līdz b-burtam? Gandrīz nekādu. Jo ar to taču sākas BASKETBOLS! Arī tev laimīgu Jauno gadu un izprast arī ko vairāk sportā!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-01 10:59, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: a-burtam: vai ir cerība, ka tu 2017. gadā tiksi līdz b-burtam? Gandrīz nekādu. Jo ar to taču sākas BASKETBOLS! Arī tev laimīgu Jauno gadu un izprast arī ko vairāk sportā!
A-Burts ir nevis secības, bet gan PIRMĪBAS un absolūtā pārakuma simbols pār pārējiem un pārējo!!! Viss primārais un svarīgākais uz pasaules nāk no Burta A Mani bērni, gan dēli, gan meitas, arī ir un būs nosaukti ar A- Burtu priekšgalā, ar mērķi vienmēr un visur būt labākajiem, sekmīgākajiem, izredzētākajiem vienmēr, visur, visās dzīvēs sfērās!!!

     [+] [-]

, 2017-01-01 11:32, pirms 7 gadiem
Duelis var nesanākt, ja KP atpūtīsies pēdējās 2.5 minūtēs, bet Bertāns plosīsies pēdējās minūtēs pret Knicks rezervistiem, ja nekas līdz tam nemainās

  +3 [+] [-]

, 2017-01-01 12:00, pirms 7 gadiem
erred rakstīja: =...Krištianu Ronaldu viesošanās Latvijā ...=
Tīri teorētiski jau atbraukt var..., bet - reāli diez vai ...
Lai spēlētu un dabūtu reālu traumu no starkovieša (it kā jau Pahara uzvārds oficiali protokolos) tagadējiem (anti-meistariem)....
Man domāt - atbrauks otrais sastāvs...
CR7,nebrauc tikai tad ja ir trauma,ta vinsh visu laiku brauc paliga,ja nebus traumas,tad 100% ka bus!

     [+] [-]

, 2017-01-01 12:53, pirms 7 gadiem
Ja Real tiks līdz Čempionu līgas finālam, bet Ronaldu sešas dienas vēlāk spēlēs Rīgā, tas būs liels brīnums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-01 15:50, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Es jau nerunāju nemaz par to, ka vesela čupa ar hokeja notikumiem vispar izlaista
Čempiona līgas fināls 07.02
U18 starts elitē, aprīlis
dzelzceļnieku kauss uz kuru Burts brauc pat no Francijas, augusts
Baltijas kauss, novembris
Špenglera kauss, decembris
Es domāju, ka šiem pasakumiem daudz vairak sekos, nekā Macabi vai Afrobasket2017
Afrobasket tā jau vispār Lettiņiem ir aktualitātes apoteoza

  +1 [+] [-]

, 2017-01-01 15:53, pirms 7 gadiem
Cienījamā redakcija, Burts prasīja novākt kaut kādus rakstus no pirmās lapas, nevis viņu pašu. Jaunā gada apreibums.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-01 16:06, pirms 7 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Cienījamā redakcija, Burts prasīja novākt kaut kādus rakstus no pirmās lapas, nevis viņu pašu. Jaunā gada apreibums.
Un vēl daži labi turpina apgalvot, ka pērtiķbola lobijs ir manu fantāziju auglis

  +1 [+] [-]

, 2017-01-01 16:10, pirms 7 gadiem
Autors pat nepieminēja pašu galveno, proti KHL 10.to jubilejas sezonu! Jeb svarīgāks priekš Lettiņiem ir Afrobaskets?

     [+] [-]

, 2017-01-01 16:22, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Autors pat nepieminēja pašu galveno, proti KHL 10.to jubilejas sezonu! Jeb svarīgāks priekš Lettiņiem ir Afrobaskets?
Nu, vismaz par Kolhoza līgu svarīgāks noteikti.

  -2 [+] [-]

, 2017-01-01 16:22, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Autors pat nepieminēja pašu galveno, proti KHL 10.to jubilejas sezonu! Jeb svarīgāks priekš Lettiņiem ir Afrobaskets?
Burbuļūdeni 1.janvārī mazāk jādzer

Pseidoproblemātiķis. Nevienam Tavas muļķības un šķietamās problēmas nešķitīs svarīgas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 185 komentāri