Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Potenciālais pirmais numurs Bosa pieteiksies NFL draftam

Juris Miņins
Juris Miņins

Potenciālais pirmais numurs Bosa pieteiksies NFL draftam
Džoijs Bosa
Foto: AFP/Scanpix

Džoijs Bosa, kuru pašlaik sauc par reālāko kandidātu uz 2016. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) drafta pirmo numuru, kā ir paziņojis viņa pašreizējais treneris Urbans Maijers, izlaidīs savu ceturto gadu Ohaio štata universitātē un sāks profesionāļa karjeru.

Džoijs Bosa ilgu laiku turēja noslēpumā savus plānus un nerunāja par to ko darīs nākamsezon. Pēc NCAA noteikumiem viņš vēl vienu gadu varēja turpināt mācīties un spēlēt Ohaio štata "Buckeyes" komandā, taču pēc NFL noteikumiem viņš jau varēja pieteikties draftam, izlaižot ceturto sezonu NCAA čempionātā.

Aizsardzības līnijas malējais aizsargs, kurš NCAA karjerā kopumā 22 reizes apturēja pretinieku saspēles vadītājus pirms piespēles izdarīšanas un 50.5 reizes apturēja pretiniekus pirms izspēles līnijas sasniegšanas solīja paziņot savu lēmumu pēc "Fiesta Bowl" mača, taču "Buckeyes" treneris Urbans Maijers pasteidzās un dienu pirms sezonas pēdējās spēles paziņoja, ka gan Džoijs Bosa, gan Ezekils Eliots un Kardels Džonss nākošsezon vairs nespēlēs viņa vadītajā vienībā un pieteiksies pavasarī notiekošajam NFL draftam.

Jāpiebilst, ka NFL drafta sistēma paredz, ka visi koledžu futbolisti, kuri ir aizvadījuši pilnas četras sezonas šajā līmenī (neskaitot tā sauktās "redshirted" sezonas, kad spēlētājs gadu izlaiž), ir pieejami draftam. Tāpat draftam ir pieejami spēlētāji, kuriem ir trīs sezonu pieredze koledžu futbolā, taču viņiem pašiem pirms tam ir jāpiesakās draftam.

Pašlaik NFL draftam ir pieteikušies 45 spēlētāji, kuri varētu vēl vismaz sezonu spēlēt NCAA līmenī, viņu vidū ir gan Memfisas pārstāvis Pakstons Linčs, gan nesen ne visai patīkaā incidentā iekļuvušais Roberts Nkemdiče no Misisipi koledžas, gan Vernons Hārdgrīvzs no Floridas, gan Notrdamas uzburukuma līnijas zvaigzne Ronijs Stenlijs.

Tiesa, tāpat ir daudzi spēlētāji, kuri, lai arī viņiem ir labas iespējas tikt draftētiem jau šogad, izvēlas palikt savās koledžās.

Runājot par 21 gadus vecā, 198 cm garā un 125 kg smagā Džoija Bosas izredzēm tikt draftētam, tad tās ir ne tikai ļoti augstas, bet viņam ir tikpat kā garantēta vieta pirmajā pieciniekā, jo pašlaik viņš tiek izskatīts kā iespējamais pirmais drafta numurs. Tiesa, viss ir atkarīgs no komandas, kura iegūs iespējas izvēlēties pirmā, jo var gadīties, ka šai komandai ir citas akūtās nepieciešamības sastāva robu aizpildīšanai, ne aizsardzības līnijas malas.

Interesanti, ka Džoija tēvs, Džons Bosa, arī ir ticis izvēlēts NFL drafta pirmajā kārtā, 1987. gadā ar kopējo 16. numuru viņu izvēlējās Maiami "Dolphins", taču profesionāļa karjeru viņš beidza vēl pirms Džoija piedzimšanas, nospēlējot līgā vien trīs sezonas. Savukārt Džoija jaunākais brālis Niks ir viens no labākajiem vidusskolu futbola spēlētājiem visā valstī un jau ir vienojies par spēlēšanu Ohaio štata universitātes komandā. Abi Džona dēli spēlē ar 97. numuru, tieši ar to pašu ar kuru spēlēja Džons.

Džoija Bosas spēles spilgtākās epizodes

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...

  -3 [+] [-]

, 2015-12-31 21:31, pirms 8 gadiem
Ha, skeletonā abi Dukuri viņu apbrauktu.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-31 23:37, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Ha, skeletonā abi Dukuri viņu apbrauktu.
Cik izmetināji?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-31 23:52, pirms 8 gadiem
tu ko , Juri? šampis jādzer ne jāraksta.
Laimīgu jauno visiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-01-01 02:46, pirms 8 gadiem
Dzoniy rakstīja: "Aizsardzības līnijas malējais aizsargs, kurš šajā sezonā 22 reizes apturēja pretinieku saspēles vadītājus pirms piespēles izdarīšanas un 50.5 reizes apturēja pretiniekus pirms izspēles līnijas sasniegšanas..."

Tiešām sezonā?
11 spēles - 16 tackles for loss, 5 sacks

Tas ir 3 sezonu laikā 50 un 22.

     [+] [-]

, 2016-01-01 02:57, pirms 8 gadiem
Aa ir jau izlabots.