Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Mogo" sakauj "Prizmu" un pakāpjas uz pirmo vietu

Krišs Upenieks

"Mogo" sakauj "Prizmu" un pakāpjas uz pirmo vietu
Henrijs Ančs
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Optibet Hokeja līgas (OHL) regulārās sezonas turnīrā šajā vakarā norisinājās viena spēle, un "Mogo" Volvo ledus hallē ar pārliecinošu 6:1 apspēlēja Rīgas ''Prizmu'', pakāpjoties uz pirmo vietu turnīra tabulā.

''Prizma'' šajā sezonā vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru, vienīgos divus punktus iegūstot par zaudējumiem papildlaikā, kamēr jau ar čempionāta pirmajām spēlēm par pirmo pozīciju cīnās ar liepājniekiem, kamēr čempione ''Kurbads'' nedaudz atpaliek. Jāpiemin, ka ''Prizmai'' šovakar bija jāiztiek bez pamatvārtsarga Edgara Lūsiņa, kurš cīnās ar muguras sāpēm.

Rīgas ''Prizma'' pirmo periodu aizvadīja ļoti labi, demonstrēja konkurētspējīgu hokeju, pie tam 18. minūtē pēc Pjotra Šlikova metiena arī izvirzījās vadībā (1:0). 36 sekundes vēlāk Juris Bērziņš pārkāpa noteikumus pret Edgaru Kurmi, un ''Mogo'' uzbrucējs rezultātu izlīdzināja - 1:1.

Otrajā periodā ''Mogo'' piederēja liels pārsvars izveidoto momentu ziņā, bet brīžiem pietrūka disciplīna, tāpēc izskaņā pat bija jāspēlē trijatā pret pieciem. Vienīgos vārtus trešdaļā 25. minūtē guva Aleksejs Širokovs, ''Mogo'' esot vadībā ar minimālu 2:1.

Izteikti savu meistarības pārākumu ''Mogo'' pierādīja pēdējās 20 minūtēs - pa vārtiem guva Agris Saviels, Miks Lipsbergs, Krišs Lipsbergs un Rūdolfs Prūsis, viesiem galarezultātā izcīnot graujošu panākumu ar rezultātu 6:1.

Pēc šīs spēles ar 12 spēlēs izcīnītiem 27 punktiem ''Mogo'' izvirzījusies turnīra tabulas pirmajā vietā, tiesa, otrajā vietā esošā ''Liepāja/Optibet'' aizvadījusi par vienu spēli mazāk un iekrājusi 26 punktus.

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums