Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Emocionāli komandu izglābušais Andersons atzīts par NHL nedēļas MVP

Rolands Eliņš

Emocionāli komandu izglābušais Andersons atzīts par NHL nedēļas MVP
"Senators" spēlētāji novērtē Kreiga Andersona paveikto un apsveic savu vārtsargu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga nosaukusi aizvadītās nedēļas trīs labākos spēlētājus. Pirmās zvaigznes tituls Kreigam Andersonam no „Senators”, bet atzinību saņēmuši arī „Wild” vārtsargs Devans Dubniks un „Canadiens” aizsargs Šejs Vēbers.

35 gadus vecajam vārtsargam Kreigam Andersonam aizvadītā nedēļa droši vien paliks atmiņā ļoti ilgi laiku. Trešdien viņš aizvadīja sauso spēli pret „Canucks”, atvairot visus 22 pretinieku metienus, bet pēc tam ar kluba vadības atļauju komandu atstāja, lai būtu kopā ar sievu Nikolu. Viņai nesen tika konstatēts vēzis, un Andersons vēlējās būt kopā ar viņu, kamēr tiek sagaidīta precīzāka informācija no mediķiem par viņas veselības stāvokli.

Taču šajos plānos korekcijas ieviesa „Senators” rezerves vārtsarga Endrjū Hemonda trauma. Kluba vadība gan esot meklējusi citus veidus, kā tikt galā ar situāciju, taču, sievas mudināts un iedrošināts, Andersons neatstāja komandas biedrus nelaimē un atgriezās no sava piespiedu atvaļinājuma priekšlaicīgi. Un atgriezās iespaidīgi, atvairot visus 37 „Oilers” metienus un aizvadot otro sauso spēli pēc kārtas. Pēc mača beigām acīmredzami emocionālais Andersons saņēma īpašu partneru pateicību, kā arī pretinieku „Oilers” fanu skaļu atbalstu, un uz komandas ģērbtuvēm devās ar asarām acīs.

„Nespēju iedomāties, kas šobrīd notiek viņa galvā,” savu pretinieku novērtēja „Oilers” vārtsargs Kems Tālbots. „Neesmu drošs, ka es pats spētu šādā situācijā izturēt. Novēlam visu to labāko Kreigam un viņa ģimenei.” Savas emocijas īpaši neslēpa arī „Senators” treneris Gijs Bušē pēcspēles preses konferencē: „Mēs mīlam hokeju. Tā ir lieliska spēle. Taču ir lietas, kas par to svarīgākas, un spēlē pret „Oilers” daudzi cilvēki to ļoti uzskatāmi parādīja.”

Andersona sniegums tika attiecīgi novērtēts arī līgas vadībā, un viņš atzīts par aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju. Šosezon kopumā viņā pasniedzis komandai piecas uzvaras sešos mačos un atvairījis 92.1% pretinieku metienu.

Arī nedēļas otrās zvaigznes tituls piešķirts vārtsargam – Minesotas „Wild” pārstāvim Devanam Dubnikam. Arī viņš aizvadītajā nedēļā neielaida nevienus vārtus, palīdzot komandai svinēt uzvaras ar 5:0, 4:0 un 4:0, ieskaitot arī maču pret Zemgus Girgensona pārstāvēto „Sabres”. Viņa sausā sērija (181:43 minūtes ir jauns „Wild” kluba rekords).

Savukārt nedēļas trešās zvaigznes tituls šoreiz „Canadiens” aizsargam Šejam Vēberam, kurš četrās spēlēs savāca piecus punktus (3+2) un palīdzēja komandai tikt pie četrām uzvarām. Viņš ir sezonas sākuma līderis lietderības koeficienta ziņā ar +12, kā arī ieņem dalītu pirmo vietu rezultatīvāko aizsargu sarakstā ar desmit punktiem.

Andersona emocijas pēc spēles pret ”Oilers”


Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
NHL goalie's 'hell of a game' for...

  +3 [+] [-]

, 2016-10-31 20:13, pirms 7 gadiem
RESPECT

  -2 [+] [-]

, 2016-10-31 20:36, pirms 7 gadiem
prieks par OTT bet zel ka tur nepalika Daugavins

     [+] [-]

, 2016-10-31 20:42, pirms 7 gadiem
Matīss2014 rakstīja: RESPECT
RESPECT
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja