Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Oficiāli: "Žalgiri" vadīs bijušais "Rytas" treneris Trifunovičs

Andrejs Siliņš

Oficiāli: "Žalgiri" vadīs bijušais "Rytas" treneris Trifunovičs
Aleksandars Trifunovičs
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola superkluba Kauņas "Žalgiris" vadība noslēgusi līgumu līdz sezonas beigām ar serbu speciālistu Aleksandaru Trifunoviču, kurš iepriekš vadījis Kauņas kluba sīvākās konkurentes Viļņas "Lietuvos Rytas" komandu.

Bijušais Latvijas un Lietuvas izlašu treneris Ķēstutis Kemzura runāja ar Kauņas klubu jau neilgi pēc iepriekšējā galvenā trenera grieķu meistara Iliasa Zurosa atlaišanas, taču vienoties abām pusēm neizdevās. Pēcāk Lietuvas vecajā galvaspilsētā ieradās bijušais Viļņas "Lietuvos Rytas" serbu treneris Aleksandars Trifunovičs. Pēc tikšanās ar kluba īpašnieku Vladimiru Romanu lietuviešu mediji vēstīja,ka vienošanās jau panākta, taču tas neabilda patiesībai. Trifunovičs devās atpakaļ mājās jau tai pašā vakarā.

Atkal tika runāts ar Kemzuru, kā arī ar horvātu bijušo spēlētāju, pēdējos gados teicamu trenera reputāciju iemantojušo Aleksandaru Petroviču. Leģendārā Dražena Petroviča brālis pēdējās divās sezonās vadīja "Cedevita Zagreb" komandu. Aizvadītajā sezonā Petroviču nosauca par ULEB Eiropas kausa labāko treneri. Kamēr kluba vadība meklēja galveno treneri, amatā uz pagaidu laiku stājās organizācijas sporta direktors Vitolds Masaļskis.

Šovakar klubs izplatījis oficiālu informāciju par to, ka noslēgts līgums ar Trifunoviču līdz šīs sezonas beigām. Serbu speciālists, kurš no "Rytas" aizgāja, jo nespēja rast kopīgu valodu ar spēlētājiem, "Daudz domāju par Kemzuru, taču nevēlējos riskēt, ka mūsu komanda sadalītos divās daļās - Lietuvas izlases un pārējie spēlētāji," savu zivēli skaidroja kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs. "Šis serbu speciālists ir pieredzējis un labi informēts par Lietuvas basketbolu."

44 gadus vecais Trifunovičs 2001. gadā beidza spēlētāja karjeru un jau gadu vēlāk kļuva par Belgradas "Red Star" treneri, bet vēlāk pievienojās "Lietuvos Rytas". Pēcāk Trifunovičs strādājis arī Atēnu "Panionios", Sanktpēterburgas "Spartak" un atkal "Red Star" klubos.

Izmantotie resursi:
Žalgiris

     [+] [-]

, 2011-10-31 21:03, pirms 12 gadiem
Viss labākais variants būtu Ja tas Romanovs aizietu prom !

  -2 [+] [-]

, 2011-10-31 21:24, pirms 12 gadiem
Es ceru ka izdosies pānakt vienošanos ar Kemzūru jo viņš izdarījis daudz labu Lietuvas basketbola izlasei reāli.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 21:27, pirms 12 gadiem
Aleksandars Trifunovičs ir jaunais Kauņas Žalgira treneris.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 22:02, pirms 12 gadiem
puishi,labriit.Trifuns jaunais treneris

  +2 [+] [-]

, 2011-10-31 23:02, pirms 12 gadiem
Nu ko - jādedzina šalle?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-01 00:49, pirms 12 gadiem
Lieliskas vēstis!

     [+] [-]

, 2011-11-01 11:35, pirms 12 gadiem
Ļoti gudrs un pieredzējis treneris. Būs daudz uzvaru un lieli panākumi Kauņas klubam!