Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Jokerit" tomēr piekrīt spēlēt Minskā, taču uzreiz pēc mača lidos prom uz Rīgu

Rolands Eliņš

"Jokerit" tomēr piekrīt spēlēt Minskā, taču uzreiz pēc mača lidos prom uz Rīgu
Helsinku "Jokerit" ģenerālmenedžeris Jari Kurri. Foto: Jussi Helttunen / is.fi

Kontinentālās hokeja līgas spēle 3. septembrī starp Minskas „Dinamo” un Helsinku „Jokerit” komandām pārcelta no 19:00 uz 18:00 pēc vietējā laika, lai somu komanda varētu paspēt veikt pārlidojumu uz Rīgu, tiesa, nav grūti pamanīt atšķirības abu piedāvātajos iemeslos, kādēļ tā. Minskas „Dinamo” to pamato ar „Covid-19” noteikumiem, kamēr „Jokerit” mājaslapā vēstīts, ka Baltkrievijas saspīlētās politiskās situācijas dēļ somu komandas pārstāvji Minsku atstās cik ātri vien iespējams.

Pirms trim dienām publiski tika apstiprināts gan no Minskas, gan Helsinku komandas puses, ka „Jokerit” esot aicinājusi pārcelt 3. septembrī paredzēto savstarpējo maču un ka „Dinamo” šo lūgumu esot noraidījusi. Somijā bija izskanējuši aicinājumi Baltkrievijā novēroto masu protestu un to vardarbīgās apspriešanas dēļ „Jokerit” šo maču boikotēt, tam atbalstu pauda arī „Jokerit” fanu klubs, taču šodien Helsinku klubs apstiprinājis savus nolūkus doties uz spēli.

”Jokerit” mājaslapā norādīts, ka Baltkrievijā paredzētā spēle ir tikusi pamatīgi kritizēta gan no līdzjutēju, gan mediju puses, ņemot vērā politisko situāciju Baltkrievijā. „Jokerit” vēlreiz atgādina, ka centās pārcelt šo spēli uz citu datumu, taču Minskas klubs esot vēlējies sākt sezonu tieši ar šo spēli tieši šajā datumā, tāpēc „Jokerit” nebija citas izvēles, kā vien sekot KHL noteikumiem.

Viena izmaiņa gan ir panākta, spēle ceturtdien sāksies stundu agrāk nekā paredzēts, proti, 18:00 pēc vietējā laika. Tas apstiprināts abu klubu mājaslapā, taču tam piedāvāti divi dažādi skaidrojumi, un tas droši vien nav liels pārsteigums, ka Minskas „Dinamo” piedāvātais skaidrojums ne ar vārdu nepiemin valstī notiekošos protestus un politisko situāciju.

„Helsinku kluba aicinājums pārcelt spēli stundu agrāk saistīts ar to, ka aviokompānija „Finnair”, ar kuru lidos pretinieki, saņēmusi Somijas valdības atļauju tikai par to, ka lidmašīna un tās ekipāža uzturas Baltkrievijā tikai līdz spēlei,” vēstīts Minskas kluba mājaslapā. „Turklāt lidostā Rīgā, kur „Jokerit” aizvadīs nākamo maču, tiek strādāts pēc īpaša režīma, un, ja spēle sāktos 19:00, „Jokerit” nepaspētu aizlidot uz Latviju. Tāpēc KHL pieņēma lēmumu pārcelt mača sākumu.”

Savukārt Jāņa Kalniņa pārstāvētās „Jokerit” mājaslapā citēts kluba ģenerālmenedžeri Jarri Kurri. „Mēs pieņēmām lēmumu doties uz Minsku tikai spēles dienā un uzreiz pēc mača doties prom. Esam bijuši ciešā kontaktā ar „Dinamo” vienību un sekosim spēļu kalendāram. Ceram, ka Baltkrievijā tiks atrasts mierpilns risinājums valsts politiskajai situācijai,” sacīja Kurri.

Izmantotie resursi:
https://www.jokerit.com/tiedote-kos...
https://hcdinamo.by/news/matchi/mat...

     [+] [-]

, 2020-08-31 20:26, pirms 4 gadiem
varējāt arī nebraukt un faku Baskovam parādīt

  +1 [+] [-]

, 2020-08-31 20:34, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: varējāt arī nebraukt un faku Baskovam parādīt
https://twitter.com/breakinglv/stat... .

     [+] [-]

, 2020-08-31 20:39, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: https://twitter.com/breakinglv/stat... .
es zinu. ģinamo minsk fanu klubs ir pieteicis boikotu

  +2 [+] [-]

, 2020-08-31 20:51, pirms 4 gadiem
No raksta-„Helsinku kluba aicinājums pārcelt spēli stundu agrāk saistīts ar to, ka aviokompānija „Finnair”, ar kuru lidos pretinieki, saņēmusi Somijas valdības atļauju tikai par to, ka lidmašīna un tās ekipāža uzturas Baltkrievijā tikai līdz spēlei,” vēstīts Minskas kluba mājaslapā.
Kaut kādas auzas galīgi- vai vispār lidmašīna un tās ekipāža varēs atrasties Baltkrievijā arī pēc spēles? Un ja ne? Ar ko komanda brauks uz Latviju???

  -2 [+] [-]

, 2020-08-31 20:59, pirms 4 gadiem
Somi molodčiki! Nepakļaujas politiskajam spiedienam!

     [+] [-]

, 2020-08-31 21:11, pirms 4 gadiem
Ar autobusu brauks... nieka 5 stundas un bus jau Lietuvā

     [+] [-]

, 2020-08-31 23:42, pirms 4 gadiem
Malači, parāda savu attieksmi pret aptrakušo baķku, kurš skraida ap savu pili ar automātu rokās un meklē medījumu starp saviem valsts pilsoņiem, diktatora safari...