Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Džana izcīna 20. uzvaru pēc kārtas un sagādā Ķīnai pirmo UFC čempiontitulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Džana izcīna 20. uzvaru pēc kārtas un sagādā Ķīnai pirmo UFC čempiontitulu
Veili Džana pavērusi UFC durvis uz Ķīnas tirgu. Foto: AFP/Scanpix

Par jauno UFC čempioni sievietēm svara kategorijā līdz 52,2 kilogramiem kļuvusi Ķīnas sportiste Veili Džana (20-1), kas savu skatītāju priekšā pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica brazīlieti Žesiku Andradi (20-7).

MMA sporta līdzjutēju un pārstāvju vidū nelielu neizpratni sportiskajā ziņā raisīja UFC prezidenta Deinas Vaita lēmums likt salma svara (strawweight) divīzijas čempionei Žesikai Andradei aizstāvēt savu šopavasar izcīnīto titulu pret divīzijas sesto reitinga numuru Veili Džanu. Šāds solis gan, visticamāk, vairāk tika sperts ar biznesa perspektīvu - zināms, ka arī UFC cenšas ielauzties Ķīnas tirgū. Jūnijā Šanhajā tika atklāts arī jaunuzceltais UFC treniņcentrs 13 miljonu dolāru vērtībā, kur tagad meistarību slīpē jaunie Ķīnas MMA talanti.

Tomēr 30 gadus vecā Veili Džana šodien parūpējās par to, lai tiktu dots vēl lielāks grūdiens MMA sporta attīstībā Ķīnā, kļūstot par pirmo ķīniešu UFC čempioni. Džanas kontā pirms titulcīņas bija veselu 20 uzvaru sērija - vienīgo zaudējumu karjerā ķīniete bija piedzīvojusi pirms sešiem gadiem savā profesionālā MMA debijas cīņā.

Par nākamo upuri Džanas sarakstā kļuva arī Brazīlijas cīkstone Andrade, kurai nācās no UFC titula šķirties jau savā pirmajā aizstāvības cīņā. Ķīniete darbiņu paveica nepilnā minūtē, tiesnesim cīņu apturot pirmā raunda 42. sekundē. Džana cīņas sākumā spēja atbildēt uz visiem čempiones uzbrukumiem ar veiksmīgām kombinācijām, bet pēc tam, cīnoties klinčā, teicami trāpīja Andradei ar elkoni un labo roku. Čempione nonāca lielās briesmās, un Džana izpildīja vēl vairākus sitienus pa pretinieci, savu skatītāju priekšā izcīnot skaistu uzvaru.

Pēc cīņas intervijā bijušajam UFC čempionam, tagad ESPN komentētājam Maiklam Bispingam Džana atzina, ka izdevies īstenot sen nosprausto mērķi. Ķīnas sportiste tādējādi kļuvusi par piekto UFC čempioni savā svara kategorijā. Tikmēr Andrade atklāja, ka vēloties cīnīties ar Džanu vēlreiz - Ķīnā vai kur citur.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

     [+] [-]

, 2019-09-01 08:12, pirms 5 gadiem
Kas tā Džanga kaut kāda čigāniete ir, ka rakstat "džana"?

Un "žesika" nevis Džesika, kā visi mediji prot uzrakstīt

Samurgots jau ar kātējais nevajadzīgais kalambūrs:

"Džanas kontā pirms titulcīņas bija veselu 20 uzvaru sērija - vienīgo zaudējumu karjerā ķīniete bija piedzīvojusi pirms sešiem gadiem savā profesionālā MMA debijas cīņā." Ja nezinātu, ko te grib pateikt, tā arī nesaprastu.

"Čempione nonāca lielās briesmās" arēnā ieskrēja bruņoti armijnieki..? Kas tās par lielām briesmām..?

"Ķīnas sportiste tādējādi kļuvusi par piekto UFC čempioni savā svara kategorijā." Nevar būt, ka tagad šajā kategorijā ir veselas piecas čempiones vienlaicīgi Nafiga vispār tādu surogātinformāciju te kleķerēt?

Uzvarēja "tiesnesim cīņu apturot pirmā raunda 42. sekundē." Nu jā, labs tiesnesis, visu izdarīja viņas vietā.

p.s. Gūža lohs, ja vēl to nezin