Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Šodien "US Open": māsu Viljamsu 30. cīņa un Stīvensas tikšanās ar Azarenku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien "US Open": māsu Viljamsu 30. cīņa un Stīvensas tikšanās ar Azarenku
Māsas Viljamsas martā Indianvelsā
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Piektdien "US Open" lielākā uzmanība dāmu turnīram, kur 3. kārtā gaidāma māsu Viljamsu tikšanās un pagājušā gada čempiones Slounas Stīvensas mačs pret divkārtējo finālisti Viktoriju Azarenku.

Dienas programma Artūra Eša stadionā sāksies pusdienlaikā pēc vietējā laika (mums 19:00), kad pagājušā gada čempione Slouna Stīvensa titula aizsargāšanu turpinās pret divreiz Ņujorkā finālā zaudējušo Viktoriju Azarenku. Stīvensai kopš atgriešanās pēc pēdas savainojuma izdziedēšanas pēdējos piecos "Grand Slam" turnīros ir īpatnēja sērija – zaudējums 1. kārtā vai tikšana līdz finālam.

Šoreiz viņa 1. kārtā nezaudēja, toties tas varēja notikt 2. kārtā, kad viņai lielas mocības pret "Grand Slam" debitanti, 21 gadu veco Ukrainas tenisisti Anhelinu Kaļiņinu, kura uzvarēta ar rezultātu 4:6, 7:5, 6:2. Iespējams, Slounai tik grūti klājās tāpēc, ka bija jāspēlē agrajā mačā. Tieši tādā pašā laikā viņai būs jādodas kortā arī šodien.

Azarenkai arvien ir pārsvars savstarpējo maču statistikā, taču tas sarucis līdz minimumam: 3-2. Azarenka Stīvensu no 2013. gada trīs sezonās pēc kārtas uzvarēja "Australian Open" turnīrā, bet Stīvensa abas uzvaras guva šogad divu nedēļu laikā, kad Viku pieveica gan Indianvelsā, gan Maiami.

Māsu Viljamsu mači vairs nerada tik lielu ažiotāžu kā agrāk, jo abas ir karjeras norietā, taču šīs cīņas arvien spēj nopelnīt spilgtu afišu. Piektdienas vakarā plkst. 19:00 pēc Ņujorkas laika (mums plkst. 2:00 sestdienā) būs veterānu jubilejas 30. tikšanās. Serēna sakrājusi 17 uzvaras, bet Venusai ir 12, ieskaitot panākumu pēdējā mačā. Tas notika martā Indianvelsā, kur vecākā māsa uzvarēja ar 6:3, 6:4.

Serēnai tā bija tikai trešā oficiālā spēle pēc dzemdībām, tāpēc viņas zaudējums nebija pārsteidzošs. Šoreiz no viņas tiek gaidīta uzvara, jo Serēna ir labākā formā un arī pirmajos divos mačos nodemonstrējusi saturīgāku spēli. Magda Linete un Karīna Vithefta nav pasaules klases spēlētājas, taču Serēnas sniegumu nevar ignorēt – viņas abos mačos zaudēja tikai četros geimos.

Tikmēr Venusai grūtību netrūka. 1. kārtā 6:3, 5:7, 6:3 izmocīta uzvara pret Svetlanu Kuzņecovu, 2. setā neizmantojot divas mačbumbas un tādējādi spēlējot lieku setu, bet 2. kārtā viņa ar 4:6, 5:7 uzvarētajā mačā pret Kamilu Džordži abos setos bija iedzinējos ar breiku.

Pagājušā gada vīriešu turnīra uzvarētājs Rafaels Nadals pirmajos divos mačos ar nopietnām grūtībām nesaskārās, bet šodien 3. kārtas cīņā viņam var gadīties liels diskomforts. Daudz kas būs atkarīgs no jaudīgi servējošā un spēcīgi uzbrūkošā Karena Hačanova precizitātes, kas līdz šim mačos pret Nadalu nav bijusi pietiekami labā līmenī. Spānim ir 4-0 bilance, uzvarot visos deviņos setos, bet pēdējā mačā, kas bija pirms dažām nedēļām Toronto "Masters 1000" turnīrā, pasaules pirmajam numuram ļoti grūta 2-0 uzvara ar 7:6(3), 6:4.

2016. gada čempions Stens Vavrinka mačā pret Milošu Raoniču dosies ar 4-1 bilanci pret Kanādas tenisistu. Raoničs abu pēdējā tikšanās reizē, kas bija 2016. gadā "Australian Open" 4. kārtā, guva pirmo uzvaru pret Vavrinku, triumfējot piecu setu mačā ar rezultātu 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3. Viņš iepriekšējos četros setos Stenam bija spējis atņemt tikai vienu setu.

Pirms deviņiem gadiem Ņujorkā triumfējušais Huans Martins Del Potro pārbaudīs iepriekšējā kārtā Endiju Mareju uzvarējušā Fernando Verdasko možumu t.s. nākamajā iznācienā pēc lielas uzvaras. Spānim aizvakar gūtā uzvara pār Mareju bija tikai otrā uzvara 15 mačos. Del Potro pret Verdasko ir 5-1 bilance.

Šodienas programma: https://www.usopen.org/en_US/scores...