Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Sevilla" par 20 miljoniem iegādājas Krievijas Premjerlīgas labāko spēlētāju Promesu

Agris Suveizda

"Sevilla" par 20 miljoniem iegādājas Krievijas Premjerlīgas labāko spēlētāju Promesu
Kvinsijs Promess
Foto: EPA/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Sevilla" paziņojis par piecu gadu līguma noslēgšanu ar Nīderlandes izlases un Maskavas "Spartak" malējo uzbrucēju Kvinsiju Promesu. Bijusī Krievijas čempione saņems 20 miljonus eiro.

"Twente" audzēknis Kvinsijs Promess savā pirmajā pilnvērtīgajā sezonā Nīderlandes augstākajā līgā 31 spēlē guva 11 vārtus un 2014. gada vasarā par 11,5 miljoniem eiro tika pārdots Maskavas "Spartak". Krievijas Premjerlīgā Promess visās iepriekšējās sezonās pārsniedza desmit vārtu slieksni un 115 mačos kopumā guva 59 vārtus. Nīderlandes izlasē 26 gadus vecais Promess 28 spēlēs guvis piecus vārtus.

2017. gadā Promess kopā ar Maskavas "Spartak" kļuva par Krievijas čempionu un laikraksta Futbol tradicionālajā aptaujā tika atzīts par līgas labāko futbolistu. Promess kļuva par sesto leģionāru, kurš izpelnījies šādu godu. Pirms tam par labākajiem tika iebalsoti arī brazīlieši Daniels Karvalju un Halks, argentīnietis Alehandro Domingess, portugālis Danni un kotdivuārietis Seidū Dumbijā (divreiz).

Iepriekšējā sezonā "Spartak" samierinājās ar bronzu, taču Promess ar 15 vārtiem 26 spēlēs kļuva par Premjerlīgas labāko snaiperi. "Spartak" šovasar Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā ar 2:3 un 0:0 zaudēja Saloniku PAOK un spēlēs Eiropas līgas grupu turnīrā, kur tika ielozēta kopā ar "Villarreal", Vīnes "Rapid" un Glāzgovas "Rangers". Arī "Sevilla" spēlēs Eiropas līgas grupu turnīrā – pret "Krasnodar", Ljēžas "Standard" un "Akhisarspor".

"Sevilla" jaunu spēlētāju iegādē ir iztērējusi 76,5 miljonus eiro, un Promess kļuvis par tās dārgāko pirkumu. Par 15 miljoniem tika iegādāti Ibrahīms Amadū un Žoriss Ņaņons. Savukārt par 35,9 miljoniem eiro tika pārdots Klemāns Langlē, kopumā no futbolistu pārdošanas iekasējot gandrīz 90 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.sevillafc.es/actualidad...