Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

2018. gada ziemas olimpiādes rīkotājiem nesekmējas ar biļešu tirdzniecību

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

2018. gada ziemas olimpiādes rīkotājiem nesekmējas ar biļešu tirdzniecību
Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs
Foto: AFP / Scanpix

2018. gada ziemas olimpisko spēļu organizatoriem nesekmējas ar biļešu tirdzniecību. Rīkotāji cer uz pārdošanas apjoma pieaugumu īsi pirms sākuma.

Gaidāmās ziemas spēles 9.-25. februārī risināsies Phjončhanā, Dienvidkorejā. Piecus mēnešus pirms sākuma līdzjutēji iegādājušies 22.7% biļešu. Šajā periodā tas ir zemākais rādītājs jaunāko laiku ziemas olimpisko spēļu vēsturē.

Tika plānots, ka no biļešu kopējā skaita 70% pārdos spēļu rīkotāji, taču patlaban Dienvidkorejā realizēti vien 4.85%. Pārējo daļu nopirkuši autorizētie starpnieki starptautiskajai tālākpārdošanai, bet pagaidām šīs biļetes nav nonākušas pie klientiem. Par biļešu tirdzniecību norūpējusies arī Starptautiskā olimpiskā komiteja, kas uzskata, ka spēļu organizatori izmanto nepareizu stratēģiju biļešu pārdošanas stimulēšanā un, neskatoties uz solījumiem, sacensības tiek reklamētas nepietiekami aktīvi. Sākotnēji tika lēsts, ka pirms olimpiskajām spēlēm izdosies pārdot 90% jeb 1,07 miljonus biļešu.

Organizatori tikmēr saglabā pārliecību, ka ar tirdzniecības otro etapu (no 5. septembra) situācija mainīsies. Korejieši biļetes pērkot pēdējā brīdī, tāpēc rīkotāji gaida tirdzniecības apjoma pieaugumu, it sevišķi, īsi pirms olimpiskajām spēlēm. Līdzīga situācija bija arī pirms 2014. un 2016. gada spēlēm, kad sākotnēji sliktie rādītāji daļēji tika kompensēti ar lielu pirkšanu pēdējās nedēļās pirms starta.

Ziemas olimpiskajās spēlēs tradicionāli lielākā skatītāju interese ir par hokeju, biatlonu un daiļslidošanu, taču Dienvidkorejā hokejs un biatlons varbūt nav tik populāri sporta veidi.

Atgādinām, ka statistikas aģentūra "Gracenote" prognozē, ka 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs visvairāk medaļu izcīnīs Vācija un Norvēģija. Latvijai zeltu iegūšot skeletonists Martins Dukurs, bet pie sudraba tikšot Oskara Melbārža četrinieks.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz

     [+] [-]

, 2017-08-31 17:15, pirms 7 gadiem
Tur jau viņiem kaimiņi s***s taisa, vel nevar zināt kāda tur būs situācija uz OS laiku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja