Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ko skatīties "US Open" sestajā dienā?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ko skatīties "US Open" sestajā dienā?
Ivans Dodigs
Foto: AP/Scanpix

Strauji nobeigumam tuvojas "US Open" pirmā nedēļa jeb maču paliek arvien mazāk. Tāpat kā visu nedēļu, Sportacentrs.com saviem lasītājiem idejas, kurus no mačiem skatīties. Šodien programmā spēles ar bijušo čempionu Rafaela Nadala un Svetlanas Kuzņecovas, kā arī ASV pirmā numura Džona Isnera piedalīšanos.

Svetlana Kuzņecova – Flāvija Penneta

Abām tenisistēm ir vismaz pāris kopīgas lietas, kas šobrīd aktuālas tieši "US Open" sakarā. Pirmkārt, gan Kuzņecovu, gan Pennetu pēdējā laikā nomocījuši savainojumi. Otrkārt, abām ir lieliskas atmiņas Ņujorkā. Kuzņecova šeit 2004. gadā izcīnīja pirmo no saviem diviem "Grand Slam" tituliem. Penneta "US Open" trīs reizes tikusi līdz ceturtdaļfinālam – 2008., 2009. un 2011. gadā. Pērn veselības problēmu dēļ viņa gada pēdējā "Grand Slam" nespēlēja. Interesanti, ka nevienā citā "Grand Slam" itālietei nav izdevies tikt tālāk par 4. kārtu.

Ja ieskatās abu tenisistu savstarpējo maču bilancē, tad šodienas spēle neko saistošu nesola – Svetai 5-0, zaudējot tikai vienu setu. Taču abas nav spēlējušas kopš 2011. gada. Flāvija turnīru sākusi ar divām graujošām uzvarām, kamēr Kuzņecova iepriekšējā kārtā dabūja kārtīgi pasvīst pret Šuaju Penu, trešajā setā pat nokļūstot iedzinējos ar breiku. Kuzņecovas nestabilitāte var šodien viņai atkal likt spēlēt trīs setus. Itālijas un Krievijas tenisistu mačs būs pirmais 11. kortā.

Rafaels Nadals – Ivans Dodigs

Ne ātrāk kā plkst. 20:00 Eša arēnā sāksies Nadala mačs pret Dodigu. Rafa šogad uz "hard" vēl nav zaudējis un diez vai tas notiks šovakar, taču vismaz nosacīti grūtu maču viņš gan varētu sagaidīt. Dodigs nav pasaules līmeņa zvaigzne, taču šogad spēlē gana stabili, lai ar viņu rēķinātos visi. Tas, ka Nadals horvātu uztvers kā ļoti nopietnu pretinieku, ir skaidrs. Dodigs 2011. gadā Nadalu sensacionāli uzveica Monreālā, pie tam izdarīja to pēc 1:6 pirmajā setā. Nākamos divus Dodigs uzvarēja taibreikos ar 7:5. Šonedēļ Ņujorkā Dodigam divas uzvaras pret labiem spēlētājiem – piecos setos uzveikts Verdasko, pēc tam trīs setos sagrauts Davidenko. Vismaz vienu problemātisku setu Nadalam Ivans varētu sagādāt.

Filips Kolšraibers – Džons Isners

Domājams, Isneram papildus sportiskās dusmas būs iedevuši amerikāņu fani, kuri iepriekšējā mačā pret Gaelu Monfīsu neslēpa savas simpātijas pret franču tenisistu. Diezgan neierasta situācija turnīrā Amerikā, taču tas jau ir aiz muguras un Isneram jākoncentrējas tenisam. Runājot par koncentrēšanos, pirms gada Ņujorkā Isners arī tikās ar Kolšraiberu, toreiz mačā, kas noslēdzās pāris stundas pēc pusnakts, zaudējot piecos setos. Tajā spēlē vēlā naktī tieši koncentrēšanās trūkums Isneram maksāja vietu 4. kārtā.

Kolšraiberam tā ir vienīgā uzvara četros mačos pret Isneru, taču katrā no trim zaudētājām spēlēm viņš spējis Džonam atņemt vienu setu. Vācietim bez šaubām ir labāka spēle uzņemšanā, taču arī Isners šogad šajā komponentā ievērojami pielicis. Tā rezultātā Isnera spēles vairs nav tik garlaicīgas kā iepriekš. Šis būs trešais mačs Ārmstronga kortā, kur no plkst. 18:00 jānospēlē divas sieviešu turnīra spēles.

Šovakar dubultspēļu turnīra 2. kārtas mačs Līgai Dekmeijerei, kura plkst. 18:00 pēc mūsu laika kopā ar vācieti Monu Bārtelu spēkosies ar Serbijas tenisisti Jeļenu Jankoviču un Horvātijas pārstāvi Mirjanu Lučiču-Baroni. Spēle notiks 8. kortā, no kura video translāciju nav.

Kur skatīties?

Tiešraides tiek piedāvātas no sešiem kortiem – "Ashe", "Armstrong", "Grandstand", kā arī 11., 13. un 17. korta. Turnīru Latvijā translē Eurosport. Tāpat būs pieejamas tiešraides daudzviet internetā. Stabilas, bet par maksu piedāvā Unibet.com. Bezmaksas var atrast šeit.

Pilns sestās dienas spēļu plāns aplūkojams te.

     [+] [-]

, 2013-08-31 11:05, pirms 11 gadiem
Par interesantiem mačiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja