Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2 turpmāk būs Nacionālā līga, LBL3 - Reģionālā līga

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

LBL2 turpmāk būs Nacionālā līga, LBL3 - Reģionālā līga
Kaspars Cipruss aizvadītajā sezonā arī pats spēlēja LBL2, kļūstot par vienu no turnīra labākajiem spēlētājiem. Foto: BK Jēkabpils

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss podkāstā "Basketstudija 2+1" atklājis, ka nākamsezon Latvijas basketbola līgas (LBL) 2. un 3. divīzijas turnīri tiks nosaukti attiecīgi par "Ramirent" Nacionālo līgu un Reģionālo līgu.

"Pazudīs cipari pie līgu nosaukumiem, kas bieži vien baidīja novadu vadītājus no komandu atbalstīšanas," izteicās LBS ģenerālsekretārs. Tāpat viņš uzteica Latvijas līgu direktoru Kristapu Janičenoku, kurš, par spīti savai mazajai pieredzei administratīvajā darbā, ļoti aktīvi darbojoties pie vietējo turnīru problēmu risināšanas un jaunu ideju radīšanas.

Cipruss atklāja to, ka "Ramirent" Nacionālajai līgai nākamsezon vēlējās pieteikties vairākas LBL3 (Reģionālās līgas) komandas, tomēr turnīram esot noteikts komandu skaita limits: "Es tomēr vēlētos palikt pie principa, ka arī Nacionālajā līgā nevar spēlēt kurš katrs gribētājs, un, ka vietu šajā turnīrā ir jāizcīna."

LBS ģenerālsekretārs komentēja to, ka šobrīd vēl notiekot Latvijas kausa izcīņas izspēles formāta veidošana. LBS esot piedāvāti vairāki izspēles varianti, kas tiekot vērsti uz to, lai pēc iespējas nesarežģītu Latvijas vienīgās Eirokausu komandas "VEF Rīga" kalendāru - lai Latvijas kausa spēles nekonfliktētu ar FIBA Čempionu līgas mačiem.

Ja iepriekšējās sezonās par iespējamu dalību Latvijas - Igaunijas līgā tika locīts "Ķekavas" vārds, tad pirms jaunās sezonas neviena LBL2 (Nacionālās līgas) komanda interesi par pacelšanos līmeni augstāk neesot izrādījusi.

Kā pozitīvu piemēru Cipruss gan min sieviešu basketbolu, kur BS "Rīga" komanda nākamsezon cīnīsies Baltijas sieviešu basketbola līgas augstākajā divīzijā, kopumā šajā līmenī spēlējot jau četrām vienībām no Latvijas.

Izmantotie avoti:
Kaspars Cipruss: “Svarīgi nevis bļaut, ka viss...

     [+] [-]

, 2020-07-31 17:38, pirms 4 gadiem
Sīkums,bet labs lēmums!

     [+] [-]

, 2020-07-31 20:12, pirms 4 gadiem
Ja būs Regionālā Līga, tad tur Rīgas komandas nespēlēs, un kurā Regionā tad spēlēs?!