Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" pievienojas amerikāņu pirmgadnieks Ferels

Andrejs Siliņš

"Rytas" pievienojas amerikāņu pirmgadnieks Ferels
Mets Ferels
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas basketbola trenera Uvja Helmaņa pārstāvētā Lietuvas vicečempone Viļņas "Rytas" vienojusies par līgumu ar amerikāņu aizsargu Metu Ferelu, kuram nākamā būs pirmā sezona profesionālajā basketbolā.

22 gadus vecais Ferels pēdējos četrus gadus pavadīja Notrdeimas universitātē un pagājušajā sezonā NCAA vidēji 36 minūtēs guva 16,3 punktus, atdeva 5,5 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu bumbu. Pēc NBA drafta, kurā netika izvēlēts, Ferels pievienojās Maiami "Heat" Lasvegasas vasaras līgā.

Tagad Ferels vienojies par līgumu ar "Rytas", kuras sastāvā nākamsezon debitēs profesionālajā sportā. "Rytas" nākamajā sezonā spēlēs arī ULEB Eiropas kausa izcīņā, kur grupā spēlēs pret Malagas "Unicaja", Kazaņas "Unics", Turīnas "Fiat", Frankfurtes "Skyliners" un Baras "Mornar".

Ferels ir jau piektais aizsargs "Rytas" sastāvā nākamajā sezonā - komandā ir arī Bens Magdens, Kriss Kreimers, Mindaugs Girdžūns un Margiris Normants. Uzbrucēji ir Ēvalds Kairis, Eimants Bendžus un Arns Butkevičs, bet centra pozīcijā šobrīd ir Martins Echods un Mareks Blazevičs.

Pēc pagājušās sezonas "Rytas" galvenā trenera amatu atstāja Rims Kurtinaitis, viņa vietā stājoties Lietuvas izlases galvenajam trenerim Daiņum Adomaitim. Pagājušajā nedēļā klubs paziņoja, ka par Adomaiša asistentu nākamajā sezonā strādās latviešu speciālists Uvis Helmanis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja