Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Ledus ir mīksts. Liekas, ka esam līdz betonam izrakuši"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Ledus ir mīksts. Liekas, ka esam līdz betonam izrakuši"
Lauris Dārziņš
Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" sagatavošanās ciklu pirms jaunās sezonas sācis ar uzvaru, pēcspēles metienos ar 4:3 pieveicot Ņeftekamskas "Toros". Savu bullīti realizēja arī Lauris Dārziņš, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com sniedza ieskatu niansēs, pie kurām hokejisti pašlaik strādā treniņos.

Laurim Dārziņam vasaras gatavošanās pagājušajai sezonai gāja secen savainojuma dēļ, ierindā atgriežoties tikai sezonas vidū, un uzbrucējs norādīja, ka tas palīdzējis labāk saprast, kas un kā jādara pirms jaunās sezonas. "Zinu, kā gribu justies. Pirms gada, protams, bija cilvēki, kas palīdzēja, bet principā gatavojos vienatnē un sasniedzu formu. Tagad ir diezgan liela pārliecība, ka zinu, kā vajag gatavoties," teica Dārziņš.

"Protams, kolektīvā ir savas atšķirības. No vienas puses, fiziski ir grūtāk. No otras puses, ir vieglāk, jo strādā pie spēles situācijām, nevis vienatnē riņķo pa laukumu," sacīja uzbrucējs. "Jūlijs un augusts ir smagi mēneši jebkurā komandā, bet bez tā – nekur. Tagad ir viens cikls, sāksies pārbaudes spēles – tas būs nākamais cikls. Sajūtas ir tādas, kādām tām jābūt jūlijā."

"Jā, kājas laukumā bija pasmagas, arī laikapstākļi mums nepalīdz – ledus ir mīksts. Liekas, ka esam ledu līdz betonam izrakuši. Taču tas viss pieder pie lietas, apstākļi abām komandām ir vienādi," teica Dārziņš. "Ir mazliet jocīgi. Parasti ātrumā slido un jūti atsvaidzinājumu, bet šodien bija karsts gaiss. Džungļi un tropi. Bet arī pie tā ir jāpierod. Sezonas laikā ne visur ir labākās kvalitātes ledus – tā arī ir nianse, kam jāmēģina piešauties, jānospēlē vienkāršāk."

"Ir prieks atgriezties spēļu režīmā, jo sen nav spēlēts. Daudz laika esam pavadījuši treniņos. Protams, pie visām lietām vēl neesam strādājuši, bet ir daudzas, pie kurām esam, un bija interesanti sākt kaut ko izmēģināt spēļu režīmā."

"Sākām no pašiem pamatiem. Fiziskais – tas ir skaidrs, lai var izturēt tās 60 spēles. Otrais – aizsardzības zona. Kādas pozīcijas ieņemam, kur atrodamies. Vēl svarīgs moments – kā pēc pazaudētām ripām atgriežamies aizsardzībā. Spēli sākam būvēt no saviem vārtiem," teica Dārziņš.

"Tieši šajās lietās ir šis un tas pamainījies. Mēģināsim aizsardzībā spēlēt vēl kompaktāk. Ir zonas, kuras atstāsim brīvākas, un uzticamies vārtsargiem, jo tiem metieniem nevajadzētu būt bīstamiem. Spēlēsim ciešāk, centīsimies tikt pie ripas un spēlēt ar ripu. Tas, kā atgriežamies atpakaļ, arī ir mainījies. Mācīsimies spēļu laikā, jo uzbrucējiem tagad ir citas līnijas."

Dārziņš pirmajā spēlē darbojās virknējumā ar diviem leģionāriem – somu Matiasu Mitinenu un zviedru Līnusu Videlu, kurš Rīgas "Dinamo" jau pavadījis vienu sezonu. Toreiz zviedrs bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet viņa tuvākais sekotājs bija tieši Dārziņš.

"Atceros, ka spēlējām kopā. Kad viņš parakstīja līgumu, uzreiz sazinājāmies. Abi bijām priecīgi, ka varēsim sezonu pavadīt vienā komandā. Pagaidām paveicies, ka arī esam vienā maiņā – man patīk spēlēt kopā ar viņu. Cik esam runājuši, mums domu gājiens ir diezgan vienāds. Līnuss ir lielisks papildinājums "Dinamo" komandai," norādīja Dārziņš.

Rīgas "Dinamo" uzvaru nodrošināja bullīšu sērijā, realizējot četrus no pieciem pēcspēles metieniem, un meistarību apliecināja arī Dārziņš. "Pie bullīšiem neesam strādājuši vispār. Sanāk, ka kopš februāra nebiju metis. Citreiz vajag paļauties uz instinktiem. Protams, ledus spēlēja lomu – gāju, jau tā centos ripu paijāt, bet vienkārši nostājās taisni. Pēdējā brīdī plāns bija jāmaina. Čaļi diezgan labi tika galā ar visiem šķēršļiem, kuri bija jāpārvar ceļā uz vārtiem," teica Dārziņš, piebilstot, ka pārbaudes spēlēs bullīši tiek uztverti ar piesardzību – nedrīkst parādīt visu arsenālu, pāris lietas jāpietaupa arī izšķirošajiem brīžiem.

Kad Dārziņš atgriezās ierindā, viņš atklāja, ka mērķis bija apsteigt zviedru futbolistu Zlatanu Ibrahīmoviču – abiem viens un tas pats savainojums, abi no ierindas izkrita vienā un tajā pašā brīdī. Zlatans atgriezās dienu ātrāk, un nule uzbrucējs iesita trīs vārtus MLS mačā. Kad būs hat-trick Dārziņa izpildījumā?

"Ņemot vērā, ka viņš gūst daudz vārtu, ja es uzstādītu mērķi iemest vairāk nekā viņš, iegūtu gan es, gan visa komanda. Kāpēc ne? Jāpadomā un jāpiedomā. Skaidrs ir tas – ja mēs uzbrukuma zonā radīsim pietiekami daudz momentu, tad iespējas gūt hat-trick būs ne tikai man, bet arī komandas biedriem," sacīja Dārziņš.

Rīgas "Dinamo" nākamo pārbaudes spēli aizvadīs 5. augustā, kad pārbaudes turnīrā Ņižņijnovgorodā samēros spēkus ar Miku Indraši un Maskavas "Dynamo".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-07-31 11:27, pirms 6 gadiem
Lauris molodčiks! Gan atgūs iepriekšējo formu!

  -1 [+] [-]

, 2018-07-31 11:31, pirms 6 gadiem
Un švamme ir cieta
Slēpts komentārs: karlosm

  +5 [+] [-]

, 2018-07-31 11:49, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Atkal kaut kādas atrunas domā, hu*ovīgai spēlei, arī sliktiem dejotājiem p*uti traucē.
Atrunas? Tu tak esi āksts. Un kur palika "taču tas viss pieder pie lietas, apstākļi komandām ir vienādi"? Šo izlaidi?

Pirms sezonas pirmā spēle , loģiski ka nekādu grandiozu hokeju nevar sagaidīt.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-31 13:49, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Atkal kaut kādas atrunas domā, hu*ovīgai spēlei, arī sliktiem dejotājiem p*uti traucē.
Tu laikam visu laiku kā robots staigā pa dzīvi. Cilvēkiem ir lietas kas palīdz vai traucē. Dārziņš loģiski pateica -ledus ir mīksts. Tā nav atruna , tas ir fakts. Ja šodien Tev liks skriet 1 km uz laiku 33 grādu karstumā un pēc tam prasīs kādēļ skrēji lēnāk kā maijā. Vai tad neminēsi karstumu? Īsts profesionālis ir tas kurš zina kas viņam traucē un kas palīdz nevis tas kas par visu klusē visu laiku saka ka viss ir kārtībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-31 18:11, pirms 6 gadiem
Ārā +34, nē viņi saiet hallē un mēģina tur uztaisīt ledu un slidot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-07-31 21:47, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-08-01 08:15, pirms 6 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: http://jauns.lv/raksts/sports/290870-putins-nolemj-harijam-vitolinam-pieskirt-prestizu-krievijas-valsts-apbalvojumu
Super. Tas ir liels pagodinājums.