Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Par rasistisku tvītu no olimpiskās izlases izslēdz Šveices futbolistu

Andrejs Siliņš

Par rasistisku tvītu no olimpiskās izlases izslēdz Šveices futbolistu
Mišels Morganella
Foto: AFP/Scanpix

Šveices izlases aizsargam Mišelam Morganellam dalība Londonas olimpiskajās spēles beigusies ātrāk nekā gaidīts. Nē, šoreiz nav stāsts par veselības problēmām vai ko tamlīdzīgu - futbolists no komandas izslēgts par rasistisku ierakstu mikroblogu vietnē "Twitter".

Šveice turnīru sāka ar neizšķirtu (1:1) pret Gabonu, bet 29. jūlijā atzina Dienvidkorejas pārākumu (1:2). Tieši pēc neveiksmes pret dienvidkorejiešiem Morganella, acīmredzot, nesavaldīja emocijas un izmantoja savu "Twitter" profilu, lai dalītos ne visai glaimojošos tekstos par Dienvidkorejas iedzīvotājiem. Ieraksts, tāpat kā spēlētāja profils, jau dzēsts, taču sekas neizpalika.

"Viņš diskriminēja, aizvainoja un aizskāra Dienvidkorejas futbola un iedzīvotāju cieņu," iemeslu aizsarga izslēgšanai no komandas skaidroja komandas galvenais treneris Džans Džili. Pats spēlētājs gan jau atvainojies par savu izgājienu: "Pieļāvu milzīgu kļūdu pēc sarūgtinoša [spēles] iznākuma. Vēlos atvainoties Dienvidkorejas cilvēkiem un futbola komandai, kā arī Šveices delegācijai un futbolam kopumā."

23 gadus vecais Morganella pārstāv Itālijas futbola klubu "Palermo".

Šveice pēc divām spēlēm ar vienu punktu ir trešā B grupā, bet pēdējā spēlē jātiekas ar grupas līderi Meksiku. Ja nenotiks pārsteigums, Morganella nevarēs piedalīties tikai vienā spēlē, jo pēc mača pret meksikāņiem turnīrs Šveicei būs beidzies.

Morganella nav pirmais sportists, kurš izslēgts no dalības Londonas spēlēs "Twitter" ierakstu dēļ. Iepriekš no Grieķijas komandas sastāva tika izslēgta trīssoļlēcēja Paraskevi Papakristu.

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2012-07-31 11:21, pirms 12 gadiem
Tas jau kļūst smieklīgi! Izskatās, ka šai pasaulē nav nekā svarīgāka par melnajiem, gejiem, ebrejiem un vēl dažu atsevišķu sugu pārstāvjiem. Tik pat labi var sodīt par to, ka kādu esi nosaucis par resnu.

 +42 [+] [-]

, 2012-07-31 11:21, pirms 12 gadiem
Mūsdienās ir labi būt melnādainam homuseksuāli orientētam ebrejam.

 +10 [+] [-]

, 2012-07-31 11:25, pirms 12 gadiem
diez, ja kāds twitterī ierakstītu, ka visi baltie ir white whores vai ko tml., tad viņu arī izslēgtu no OS komandas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-31 11:44, pirms 12 gadiem
kas tad tas par rasismu... tie tak šķībači.

  -1 [+] [-]

, 2012-07-31 11:57, pirms 12 gadiem
Lai paskatās uz svas komandas melnajiem āfrikāņiem, ja nemaldos, tad Šveices izlasē spēlē tādi 2.

     [+] [-]

, 2012-07-31 12:29, pirms 12 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Tas jau kļūst smieklīgi! Izskatās, ka šai pasaulē nav nekā svarīgāka par melnajiem, gejiem, ebrejiem un vēl dažu atsevišķu sugu pārstāvjiem. Tik pat labi var sodīt par to, ka kādu esi nosaucis par resnu.
ja Tevi jebkuras tautības pārstāvis nosauktu par cūku, tas būtu sīkums, bet...ja Tevi, piemēram, indiānis nosauktu par baltādaino cūku, tad viņu noteikti varētu saukt pie atbildības par rasistisku izlēcienu...

  -1 [+] [-]

, 2012-07-31 12:32, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Apvainoties varēja tikai tie, kas sevi ar kaut ko asociē
apvainoties un nosodīt nav viens un tas pats....

  +8 [+] [-]

, 2012-07-31 12:38, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: ja Tevi jebkuras tautības pārstāvis nosauktu par cūku, tas būtu sīkums, bet...ja Tevi, piemēram, indiānis nosauktu par baltādaino cūku, tad viņu noteikti varētu saukt pie atbildības par rasistisku izlēcienu...
Kādus gadus 5-7 atpakaļ pa visiem mūzikas kanāliem gāja reps, kurā kā biezie tika izcelti nēģeri, bet kā apkalpotāji (šoferis,istabene u.t.t.) tika izcelti baltie. Klipa zemteksts bija nepārprotams. Un šī dziesma bija no itkā politkorektiem štatiem.
Tikai toreiz neviens no tā necēla nekādu brēku.

  +4 [+] [-]

, 2012-07-31 12:39, pirms 12 gadiem
kas tur ko apvainoties. vismaz attiecībā uz negroīdiem - nu kādas iespējas.... bez baltā cilvēka joprojām lēkātu pa zariem, ēstu tārpus un banānus. A tā normāli tusē tagad, ok, sākumā drusku bij jāpastrādā plantācijās, a tagad - visas iespējas.
Par šķībajiem nezinu

  +3 [+] [-]

, 2012-07-31 13:19, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kādus gadus 5-7 atpakaļ pa visiem mūzikas kanāliem gāja reps, kurā kā biezie tika izcelti nēģeri, bet kā apkalpotāji (šoferis,istabene u.t.t.) tika izcelti baltie. Klipa zemteksts bija nepārprotams. Un šī dziesma bija no itkā politkorektiem štatiem.
Tikai toreiz neviens no tā necēla nekādu brēku.
...klipa zemteksts varētu būt ar spēcīgu ironijas piedevu...iespējams, ka akcents bija uz baltādaino un melnādaino amerikāņu sarežģītām attiecībām.Baltais mierīgi varēja skaļi izgāzt savas dusmas par to, ka melnais viņam apsēžās blakus sabiedriskā tr-tā. Es nemaz nerunāju par izredzēm iegūt augstāko izglītību. Melnie bija otrās šķiras cilvēki, pie tam tas tika akcentēts pie pirmās izdevības un tik nekaunīgi, ka sadzīvē situācijas bija anekdotiskas ....un tas notika ASV pēc otrā pasaules kara, tātad salīdzinoši nesen .........tāpēc tāda veida klipiņu var iztulkot kā melno atgādinājums baltajiem par visām diskriminācijām vairāku gadsimtu garumā - tas bija joks uz kuru apvainoties baltajiem vnk nav morālu tiesību - kur nu vēl piešūt kkādu politnekorektumu...

p.s. ..pavisam savādāk varētu noreaģēt, ja apkalpotāju vietā būtu, piemēram, dzeltenā rase...

  +1 [+] [-]

, 2012-07-31 13:27, pirms 12 gadiem
Rafaello rakstīja: kas tur ko apvainoties. vismaz attiecībā uz negroīdiem - nu kādas iespējas.... bez baltā cilvēka joprojām lēkātu pa zariem, ēstu tārpus un banānus. A tā normāli tusē tagad, ok, sākumā drusku bij jāpastrādā plantācijās, a tagad - visas iespējas.
Par šķībajiem nezinu
vecīt - kokam divi gali. Es gan nesteigtos apgalvot, ka baltie ir civilizācijas virsotne .....cilvēka spēks ir nevis tehniskā progresa attīstībā, bet gan pašpilnveidošanās procesā - un šinī kategorijā ķīnieši, japāņi un citi - kā Tu saki šķībie - ir baltajiem aizsteigušies tālu, tālu priekšā ....Eiropa drīz noslīks savos [materiālo labumu] sūdos...

  +4 [+] [-]

, 2012-07-31 13:42, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: ...klipa zemteksts varētu būt ar spēcīgu ironijas piedevu...iespējams, ka akcents bija uz baltādaino un melnādaino amerikāņu sarežģītām attiecībām.Baltais mierīgi varēja skaļi izgāzt savas dusmas par to, ka melnais viņam apsēžās blakus sabiedriskā tr-tā. Es nemaz nerunāju par izredzēm iegūt augstāko izglītību. Melnie bija otrās šķiras cilvēki, pie tam tas tika akcentēts pie pirmās izdevības un tik nekaunīgi, ka sadzīvē situācijas bija anekdotiskas ....un tas notika ASV pēc otrā pasaules kara, tātad salīdzinoši nesen .........tāpēc tāda veida klipiņu var iztulkot kā melno atgādinājums baltajiem par visām diskriminācijām vairāku gadsimtu garumā - tas bija joks uz kuru apvainoties baltajiem vnk nav morālu tiesību - kur nu vēl piešūt kkādu politnekorektumu...

p.s. ..pavisam savādāk varētu noreaģēt, ja apkalpotāju vietā būtu, piemēram, dzeltenā rase...
apvainoties nav morālu tiesību - tad sanāk, ka var baltajiem kāpt uz galvas, cik uziet, un nedrīkst neko darīt, lai atspēkotu? Tas ir absurds! Kādā sakarā par pagātnes (citu paaudžu) pārciesto tagad jāpiešķir privilēģijas cilvēkiem, kuri pat nespēj apjēgt to nodarījumu? Tas ir līdzīgi kā ebreju gadījumā - par to, ka bija traģiskais holokausts, tika izveidota Izraēla, veidojās nenormāls protekcionisms un pilnīga ebreju visatļautība arābu un citu apvainošanā, karu izraisīšanā, bruņojumā utt. Vai tad tā nav diskriminācija (vienas grupas nostādīšana augstāk par citu)?

  -1 [+] [-]

, 2012-07-31 13:48, pirms 12 gadiem
Cik nožēlojami komentāri te sarakstīti...

     [+] [-]

, 2012-07-31 14:05, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: vecīt - kokam divi gali. Es gan nesteigtos apgalvot, ka baltie ir civilizācijas virsotne .....cilvēka spēks ir nevis tehniskā progresa attīstībā, bet gan pašpilnveidošanās procesā - un šinī kategorijā ķīnieši, japāņi un citi - kā Tu saki šķībie - ir baltajiem aizsteigušies tālu, tālu priekšā ....Eiropa drīz noslīks savos [materiālo labumu] sūdos...
neuztraucies, gan jau arī šķībie un citas rases mūs sauc daudzos dažādos, arī neglaimojošos vārdos. Neesmu rasists un neuzskatu, ka baltā rase ir pārākā; piekrītu, ka iekšējā pasaule vissakārtotākā ir tieši mongoloīdiem, it sevišķi Ziemeļkorejā, Kambodžā un vēl citur, bet konkrēti, skatoties uz negroīdu rases pārstāvjiem un papētot vēsturi, ir skaidrs, ka bez baltajiem vergturiem, viņi joprojām varētu normāli tusēt pa džungļiem un ēst banānus. bet tur arī ir savs pozitīvais moments, par ko es viņus apskaužu - nav gāzes rēķinu, un rēķinu kā tādu (tik cik virsaitim jāatskaita kokosrieksti, vai pirmās nakts tiesības jādeleģē), tā ka koks ar diviem galiem... labi, īstenībā jau man vienalga, lai viņiem visiem tiešām labi iet

     [+] [-]

, 2012-07-31 14:21, pirms 12 gadiem
apeirons rakstīja: apvainoties nav morālu tiesību - tad sanāk, ka var baltajiem kāpt uz galvas, cik uziet, un nedrīkst neko darīt, lai atspēkotu? Tas ir absurds! Kādā sakarā par pagātnes (citu paaudžu) pārciesto tagad jāpiešķir privilēģijas cilvēkiem, kuri pat nespēj apjēgt to nodarījumu? Tas ir līdzīgi kā ebreju gadījumā - par to, ka bija traģiskais holokausts, tika izveidota Izraēla, veidojās nenormāls protekcionisms un pilnīga ebreju visatļautība arābu un citu apvainošanā, karu izraisīšanā, bruņojumā utt. Vai tad tā nav diskriminācija (vienas grupas nostādīšana augstāk par citu)?
jā, ebreju pretenzijas šauj pāri strīpai, jo viņi uzskata ka ir baigi gudrie un par to viņiem pienākas...savukārt musulmaņu kvantitatīvā invāzija izraisa viņos neadekvātu agresiju - viņi ir visur un viņi var visu, un nospļauties ko gribi Tu ......uz visa šitā fona nēģeri ir vēl miermīlīgi noskaņoti - viņi ir lieliski sportisti un talantīgi mūziķi (un ne tikai) - tas ir spēcīgs arguments, lai baltie aizdomātos, ka viņi nav paši, paši ...

P.S. nevar zināt kas galvā ir Krisam Saimonam - varbūt trakā agresija ir neapzināta [vai apzināta] atriebība par 300-400 gadu veco pārestību pret viņa seņčiem...

  +1 [+] [-]

, 2012-07-31 14:39, pirms 12 gadiem
Rafaello rakstīja: neuztraucies, gan jau arī šķībie un citas rases mūs sauc daudzos dažādos, arī neglaimojošos vārdos. Neesmu rasists un neuzskatu, ka baltā rase ir pārākā; piekrītu, ka iekšējā pasaule vissakārtotākā ir tieši mongoloīdiem, it sevišķi Ziemeļkorejā, Kambodžā un vēl citur, bet konkrēti, skatoties uz negroīdu rases pārstāvjiem un papētot vēsturi, ir skaidrs, ka bez baltajiem vergturiem, viņi joprojām varētu normāli tusēt pa džungļiem un ēst banānus. bet tur arī ir savs pozitīvais moments, par ko es viņus apskaužu - nav gāzes rēķinu, un rēķinu kā tādu (tik cik virsaitim jāatskaita kokosrieksti, vai pirmās nakts tiesības jādeleģē), tā ka koks ar diviem galiem... labi, īstenībā jau man vienalga, lai viņiem visiem tiešām labi iet
seno tautu privilēģijas attiecībā pret baltajiem nav tajā apstāklī, ka viņiem nav rēķini par gāzi vai dzīvojamo platību - es biju domājis tā, ka visām proto rasēm - gan indiāņiem, gan čukčām, eskimosiem, gan mežonīgām āfrikas ciltīm ir sajēga par suģestiju, pašiedvesmu, par it kā nemateriālās domas iedarbību uz materiālo pasauli...šinī ziņā eiropieši ir galīgie zābaki...

     [+] [-]

, 2012-07-31 14:53, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: seno tautu privilēģijas attiecībā pret baltajiem nav tajā apstāklī, ka viņiem nav rēķini par gāzi vai dzīvojamo platību - es biju domājis tā, ka visām proto rasēm - gan indiāņiem, gan čukčām, eskimosiem, gan mežonīgām āfrikas ciltīm ir sajēga par suģestiju, pašiedvesmu, par it kā nemateriālās domas iedarbību uz materiālo pasauli...šinī ziņā eiropieši ir galīgie zābaki...
jā, bet šeit atkal jautājums - vai tas patiešām ir svarīgi? Visas tās iekšējās pasaules lietiņas utt. Kā nu kuram. Ir cilvēki, kuri bez īpašas iedziļināšanās sevī var arī iztikt. Kopumā - eiropieši varbūt ir zābaki šajās psiholoģiskajās padarīšanās, toties tehniskajā un saimnieciskajā ziņā šobrīd ir priekšā (neskatoties uz visu "krīzi"). Nedomāju, ka tas ir tik slikti.

     [+] [-]

, 2012-07-31 15:11, pirms 12 gadiem
apeirons rakstīja: jā, bet šeit atkal jautājums - vai tas patiešām ir svarīgi? Visas tās iekšējās pasaules lietiņas utt. Kā nu kuram. Ir cilvēki, kuri bez īpašas iedziļināšanās sevī var arī iztikt. Kopumā - eiropieši varbūt ir zābaki šajās psiholoģiskajās padarīšanās, toties tehniskajā un saimnieciskajā ziņā šobrīd ir priekšā (neskatoties uz visu "krīzi"). Nedomāju, ka tas ir tik slikti.
īstermiņā, protams, nav svarīgi - parasts mietpilsonis bez tā visa var iztikt - ka tik paēst, padzert, parukšķēt, nokniebties un ir labi ...

...taču, ja skatās globāli - dzeltenā rase ir cilvēces avangards, jo viņi prot tikt pie zināšanām nevis mācoties, bet gan meditācijas ceļā. šinī ziņā - no eiropieša-materiālista viedokļa - viņi ir pārcilvēki, jo dara ar sevi ko grib...

..cilvēks taču nav vēl gatavs produkts, viņš attīstās, taču šis process notiek ļoooti lēni...

     [+] [-]

, 2012-07-31 15:28, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: īstermiņā, protams, nav svarīgi - parasts mietpilsonis bez tā visa var iztikt - ka tik paēst, padzert, parukšķēt, nokniebties un ir labi ...

...taču, ja skatās globāli - dzeltenā rase ir cilvēces avangards, jo viņi prot tikt pie zināšanām nevis mācoties, bet gan meditācijas ceļā. šinī ziņā - no eiropieša-materiālista viedokļa - viņi ir pārcilvēki, jo dara ar sevi ko grib...

..cilvēks taču nav vēl gatavs produkts, viņš attīstās, taču šis process notiek ļoooti lēni...
tā kā mietpilsoņu mums ir "ot vinta", tad atļaušos teikt, ka triviālās vajadzības dominē, lai cik tas būtu skumji, protams. Es jau nenoliedzu to, ka austrumos cilvēki spēj domāt tā, kā to nespēj Eiropā, tomēr nedaudz apšaubu to, vai tas tiešām ir tik svarīgi un forši, ja reiz tāda privilēģija nav raksturīga masām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-31 15:45, pirms 12 gadiem
apeirons rakstīja: tā kā mietpilsoņu mums ir "ot vinta", tad atļaušos teikt, ka triviālās vajadzības dominē, lai cik tas būtu skumji, protams. Es jau nenoliedzu to, ka austrumos cilvēki spēj domāt tā, kā to nespēj Eiropā, tomēr nedaudz apšaubu to, vai tas tiešām ir tik svarīgi un forši, ja reiz tāda privilēģija nav raksturīga masām.
tur jau tā lieta, ka trivālās vajadzības dominē - un tas nav nekas neparasts, ne nosodāms...un skumji tas arī nav. Skumji ir tad ja cilvēks grib vairāk nekā viņam ir vajadzīgs - un tas ir pats galvenais klupšanas akmens ilgtermiņā...

...no masām nedrīkst ņemt piemēru - tas ir bīstami, jo Tu riskē kļūt par ''bara skrūvīti''

     [+] [-]

, 2012-07-31 15:56, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: tur jau tā lieta, ka trivālās vajadzības dominē - un tas nav nekas neparasts, ne nosodāms...un skumji tas arī nav. Skumji ir tad ja cilvēks grib vairāk nekā viņam ir vajadzīgs - un tas ir pats galvenais klupšanas akmens ilgtermiņā...

...no masām nedrīkst ņemt piemēru - tas ir bīstami, jo Tu riskē kļūt par ''bara skrūvīti''
no masām nevajag ņemt piemēru, bet nevar arī no tām norobežoties. Bez tām ir pagrūti iztikt, galvenokārt lielā spiediena dēļ. Žēl tikai, ka tas spiediens vienmēr ir galīgi nejēdzīgos virzienos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-31 16:33, pirms 12 gadiem
es tak sen saku nav ko muldēt twiterī

     [+] [-]

, 2012-07-31 17:31, pirms 12 gadiem
Murgs kaut kāds ,ko gribu to saku par pretiniekiem. Tā jau vairs nav demokrātija ,ja nevaru pateikt ,kuras krāsas cilvēki man patīk ,un kuras nepatīk.

     [+] [-]

, 2012-07-31 17:47, pirms 12 gadiem
apeirons rakstīja: no masām nevajag ņemt piemēru, bet nevar arī no tām norobežoties. Bez tām ir pagrūti iztikt, galvenokārt lielā spiediena dēļ. Žēl tikai, ka tas spiediens vienmēr ir galīgi nejēdzīgos virzienos.
spiediens ir, taču tas nav tik liels, lai mani kāds piespiestu domāt, ka es būšu laimīgs tikai tad, ja man būs vairāk nekā kaimiņam un mana ādas krāsa ir visskaistākā..

     [+] [-]

, 2012-07-31 21:43, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kādus gadus 5-7 atpakaļ pa visiem mūzikas kanāliem gāja reps, kurā kā biezie tika izcelti nēģeri, bet kā apkalpotāji (šoferis,istabene u.t.t.) tika izcelti baltie. Klipa zemteksts bija nepārprotams. Un šī dziesma bija no itkā politkorektiem štatiem.
Tikai toreiz neviens no tā necēla nekādu brēku.
Tak tagadējā ačgārnajā pasaulē melnais var darīt ko grib (grib viņi arī parasti tieši nevis savas rases sievietes, bet nezin kapēc tieši baltās un vēlams blondīnes) un viņam par to nekas nebūs! Pieļauju, ka ja kaut ko līdzīgu kā tā grieķiete vai šis šveicietis izteiktos kāds mellais, tad SOKs to vienkārši nepamanītu vai izliktos, ka nemana un viss būtu "ok"! Mellie tagad var dievidāfrikā mierīgi slepkavot baltos fermerus ar visām ģimenēm (sievas pirmstam izvarojot, bērnus sadistiski noslepkavojot piem. iebāžot ar galvu verdošā ūdenī), bet par to arī Tu oficiozās ziņās neuzzināsi, jo "nekas tāds tak nenotiek"....

  -1 [+] [-]

, 2012-08-01 17:09, pirms 12 gadiem
Es jau tiku nobloķēts no sportacentra.com puses - caur epastu jautāju kapēc tiku nobloķēts, neviens neatbild. Itkā bija rasistisks komentārs, bet kas tieši tur rasistisks, atbildēt nevarēja.
Varbūt, ka kādam patīk laizīt olas melnam nēģerim, kas tevi vēl par duraku tur un pasmejas, kā jau te teica - caur mūziku utt., bet es tas neēsmu un neredzu kapēc nevarētu izteikt savas domas. Kā arī es nesaprotu kā var fanot par kaut kādiem lebroniem un pārējiem izbolītajiem muļļiem.
Pilna Eiropa ar viņiem jau, Dievs dod lai maniem bērniem nebūtu jādzīvo ar tādiem kopā.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-01 17:18, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: spiediens ir, taču tas nav tik liels, lai mani kāds piespiestu domāt, ka es būšu laimīgs tikai tad, ja man būs vairāk nekā kaimiņam un mana ādas krāsa ir visskaistākā..
Spiediens ir zini kāds? Tāds, ka uzspiež ņemt un aprūpēt melnos imigrantus no Āfrikas. Tas ir īsts spiediens no Eiropas SAVIENĪBAS puses. Es maksāju nodokļus, strādāju, bet atnāks kāds nēģeris kuru barošu? Nedomāju, ka kādam esam kaut ko parādā un labāk lai viss paliek maniem bērneim un man līdzīgiem cilvēkiem, nevis pabirām no Āfrikas. Sāc domāt ar savu galvu nevis klausies medijus utt., bet ir jau varbūt cilvēki, kam patīk dzīvot zoodārzā un skatīties mērkaķošanos.
1 2 36 komentāri