Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Gštādē triumfē Granoljers, Umagā Dolgopolovam pirmais ATP tituls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gštādē triumfē Granoljers, Umagā Dolgopolovam pirmais ATP tituls
Fernando Verdasko aplaista Marselu Granoljersu
Foto: Ap/Scanpix

Gštādes (Šveice) ATP "World Tour 250" turnīrs uz māla seguma noslēdzies ar Spānijas tenisista Marsela Granoljersa uzvaru. Finālā viņš trīs setos ar 6:4, 3:6, 6:3 pieveica savu tautieti Fernando Verdasko, izcīnot karjeras otro vienspēļu titulu. Tikmēr Horvātijas pilsētā Umagā mājinieku cerības neattaisnoja Marins Čiličs, kas trīs setos piekāpās ukrainim Aleksandram Dolgopolovam - 4:6, 6:3, 3:6.

Gštādē spāņu finālā pārāks Granoljers

Gštādes turnīrs šoreiz bija pulcējis visnotaļ spēcīgu sastāvu ar trim ranga Top 20 pārstāvjiem. Ar pirmo numuru bija izlikts pērnā gada čempions Nikolass Almagro, tālāk sekoja mājinieku lielā cerība Stanislass Vavrinka un Mihails Južnijs. Almagro pusfinālā zaudēja tautietim Fernando Verdasko, bet Vavrinku un Južniju izslēdza Marsels Granoljers, parūpējoties par spāņu finālu. Abiem titula pretendentiem tā bija pirmā tikšanās ATP līmeņa sacensībās.

Pirmajā setā izšķirošais breiks tika iegūts jau pirmajā geimā. Ilgā izspēlē ar teicamu aizsardzību atspēlējis pirmo breikbumbu, Verdasko ar otro galā netika, dodot tautiem starta handikapu. Granoljersam bija dažas iespējas iegūt vēl lielāku pārsvaru setā, taču, kā vēlāk izrādījās, tas nebija nepieciešams, jo Verdasko viņa servei klāt netika. Granoljers pirmo partiju uzvarēja ar 6:4. Otrais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija, tikai šoreiz pie ātra breika (otrajā geimā) tika Verdasko. Fernando otrajā setā pie savas serves zaudēja tikai sešus punktus un varēja uzvarēt ar lielāku pārsvaru nekā 6:3.

Izšķirošajā trešajā setā nedaudz labāk uzņemšanā darbojās Granoljers, kurš sestajā geimā tika pie breika. Pašam gan nekas nebija jādara – Verdasko visnepiemērotākajā brīdī ieservēja dubultkļūdu. Septītajā geimā Verdasko aizspēlējās līdz breikbumbai, taču atbreikot pretinieku neprata. Granoljeram padevās lielisks dropšots. Vairāk iespēju Verdasko nebija, un Granoljers mačā triumfēja ar rezultātu 6:4, 3:6, 6:3.

25 gadus vecais Granoljers šodien izcīnīja karjeras otro vienspēļu titulu ATP līmenī. Arī pirmais tika iegūts uz māla, 2008. gadā uzvarot Hjūstonā. Par nedēļas darbu Granoljers saņems 250 ranga punktus un 72 600 eiro prēmiju, bet Verdasko jāsamierinās ar 150 punktiem un 38 200 eiro.

Dolgopolovs pirmo titulu izcīna Horvātijā, tiekot galā ar Čiliču un sanākušo publiku

Uz Horvātijas pilsētas Umagas ATP "World Tour 250" turnīru nebija ieradies neviens no reitinga divdesmitnieka tenisistiem, toties visi astoņi izliktie sportisti bija spēkos līdzīgi, reitingā ieņemot vietas no 21. līdz 41. Ar 1. numuru izliktais spānis Huans Ignasio Čela zaudējumu cieta jau 2. kārtā (1. kārta viņam bija brīva), piekāpjoties itālietim Fabio Fonīnī. Turnīra 2. "rakete" ukrainis Aleksandrs Dolgopolovs līdz finālam nebija zaudējis ne seta, pusfinālā ar 6:4, 6:4 uzveicot spāni Huanu Karlosu Ferero. Tikmēr mājinieku cerība, ar 4. numuru izliktais Marins Ciličs pusfinālā zaudēja vien četrus geimus Fonīnī, bet līdz šim visā turnīrā grūtākā spēle viņam bija pirmā, kad pret Robinu Hāsu izdevās atspēlēties no seta deficīta.

Pirmā seta likteni, kā vēlāk izrādījās, izšķīra jau pirmais geims, kurā Dolgopolovam izdevās breiks. Čiličs seta turpinājumā pretī likt neko nespēja – nevienu reizi netiekot pat līdz "vienādi". Servētāji dominēja, taču lielākas iespējas šādā spēlē radās Ukrainas tenisistam, kurš veiksmīgi uzņēma mājinieka otro servi un uzvarēja vairāk izspēlēs. Vēlreiz nobreikot viņam gan neizdevās, tomēr setā loģiska uzvara ar 6:4.

Lieliskā atmosfērā pie pilnām tribīnēm turpinājās otrais sets. Nedaudz stabilāk joprojām spēlēja Dolgopolovs, tomēr pie breikbumbām nevienam no sportistiem neizdevās tikt līdz astotajam geimam. Tajā beidzot iespēja uzspīdēja arī Čiličam, kuru skaļi atbalstīja atnākušie skatītāji. Pēc vairākām neveiksmīgām iešanām pie tīkla mājinieks ieguva divas breikbumbas – pirmo izmantot neizdevās, taču otrajā atkal Dolgopolovs ne pārāk veiksmīgi devās pie tīkla, Čiličam izdevās veiksmīgs apvedošais sitiens un pūlis varēja gavilēt – 5:3. Pēc mirkļa arī "paņemts" savs geims un uzvarēts sets ar 6:3. Jāspēlē vēl viens.

Izšķirošo setu iespaidīgi sāka ukrainis, kurš zaudēja vien divas izspēles trīs geimos, izvirzoties vadībā ar 3:0. Nedaudz vēlāk pie 3:1 viņam vēl divas breikbumbas. Tomēr mača liktenis izšķirts vēl nebija – Marins vispirms uzvarēja savu geimu, bet pēc mirkļa jau pats tika pie divām iespējām lauzt pretinieka servi. Vienu Dolgopolovs atspēlēja, bet otrā izspēlē viņš sita tīklā un jau 3:2. Ļoti ilgs bija nākamais geims – vairākas reizes vienādi, trīs breikbumbas Ukrainas tenisistam, taču Dolgopolova kļūdas gala rezultātā nozīmēja līdzsvaru setā 3:3. Pēc viena geima Dolgopolovs turpināja "spiest" Čiliču, šoreiz ar veiksmes un horvāta kļūdu palīdzību tiekot priekšā ar 40:0 pie pretinieka serves. Ar otro mēģinājumu izdevās arī nobreikot un 5:3. Savas serves noturēšana Aleksandram Dolgopolovam problēmas nesagādāja, kas nozīmēja uzvaru ar 6:4, 3:6, 6:3.

22 gadus vecajam Dolgopolovam, kurš reitingā atrodas 26. vietā tas bija pirmais ATP tituls karjerā (šogad vēl spēlēts finālā Brazīlijā, kur zaudēts). Par uzvaru viņš nopelnījis 250 reitinga punktus un 72 600 eiro prēmiju, bet Čiličs tiks pie 150 ranga punktiem un 38 200 eiro.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +2 [+] [-]

, 2011-07-31 15:20, pirms 13 gadiem
Finals bija visnotalj skatams, tikai Verdasko bija parak uzvilcies - tika ne tikai lauztas raketes bet kopuma nospelets loti nervozi, kas faktiski ari bija zaudejuma iemesls.
Savukart Granoljeram shis panakums bija patiesham svarigs - pec pedeja uzvaretas izspeles vins uzreiz nokrita un pat apraudajaas no prieka, bet tas saprotami - dzeks bija tiesham baigi koncentrejies finalam. Simpatiski.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-01 00:04, pirms 13 gadiem
Identiski rezultāti!