Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Sevastova - Mertensa 6:7(3), 6:4, 11:9 (spēle galā)

Agris Suveizda

Teksta tiešraide: Sevastova - Mertensa 6:7(3), 6:4, 11:9 (spēle galā)
Anastasija Sevastova. Foto: imago/Scanpix

Trešās kārtas spēli "Roland Garros" turnīrā aizvada Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 12.), kura Sizannas Langlēnas kortā mērojas spēkiem ar Beļģijas pirmo raketi Elīzi Mertensu (WTA 20.).

11:9 Sevastova agresīvi panāk 40:0 un sagaida sitienu autā, izmantojot jau pirmo mačbumbu un pieliekot punktu smagai trīs setu kaujai, kurā nācās atspēlēt pat piecas mačbumbas.

10:9 BREIKS! Mertensa panāk saīsināto, taču Sevastova pie tīkla tomēr nopelna 30:0. Beļģiete tiek galā ar vēl vienu saīsināto, bet nokļūst sliktā pozīcijā pie tīkla, un Anastasija bez variantiem tiek pie trim breikbumbām. Pirmās divas Mertensa atspēlē, bet šoreiz no 0:40 atgūties viņai neizdodas - auts un plats solis no Sevastovas puses.

9:9 Nu jau pie 0:30 varēja attapties Sevastova, taču viņu glābj saīsinātais sitiens. Anastasija nenotur vadību un sarūpē Mertensai vēl divas mačbumbas, bet atkal tās abas pārliecinoši atspēlē. Sestā mačbumba netiek dota.

8:9 Mertensa sit autā, dodot Sevastovai 30:0 vadību, taču to ātri atspēlē ar agresību uzbrukumu un ceturto eisu. Sevastovai neizdodas arī saīsinātie sitieni.

8:8 Cīņa par astotdaļfinālu turpinās. Sevastova vēlreiz zaudē tikai punktu.

7:8 Sevastova lieliski apved pa sānu līniju, bet Mertensa atbild ar teicamu sitienu stūrī. Pie 15:15 Anastasija gan neizmanto izdevību iegūt iniciatīvu - Mertensa kārtējo reizi pakrīt, bet Sevastova saīsināto trāpa tīklā.

7:7 Pēc diviem fiziski un morāli nogurdinošiem geimiem šis aizrit ātri - Sevastova zaudē tikai punktu.

6:7 Mertensa paklūp, dzenoties pakaļ ntajam saīsinātajam sitienam, un Sevastova panāk 30:0 pie pretinieces serves. Vienu punktu Mertensa atgūst, bet atkal nokrīt uz gala līnijas - divas breikbumbas Sevastovai. Mertensa noskurinās un caur sāpēm atgriežas cīņā, abās izspēlēs pavirši nospēlējot arī Sevastovai (40:40). Anastasija bija tuvu arī trešajai breikbumbai, bet vēlreiz ne līdz galam nokoncentrējās uzbrukuma sitienam. Mertensa neizmanto trīs geimbumbas, tomēr tiek pie ļoti smaga geima.

6:6 Mertensa atspēlējas gan no 0:30, gan 30:40 un iztur Sevastovas uzbrukumus, sagaidot sitienu tīklā un otro mačbumbu. Gluži kā iepriekšējā reizē, arī šoreiz Sevastova dominē un nedot pat mazāko iespēju mačbumbu izmantot. Ilgā un ārkārtīgi svarīgā izspēlē Mertensa gan atkal izmisīgi aizstāvas un sagaida vēl vienu mačbumbu. Šī Sevastovai izrādās smagākā mačbumba, bet iznākums nemainīgs - Mertensa pēdējā brīdī panāk saīsināto, tomēr laukumā netrāpa. Latviete riskē, bet fantastiski iegriež saīsināto bumbiņu pāri tīklam un uzvar ļoti, ļoti smagā geimā.

5:6 Lai arī iepriekšējais geims Mertensai fiziski bija ļoti smags, servi viņa notur pārliecinoši.

5:5 Abām tenisistēm spēlējot spīdoši, vienu no skaistākajiem punktiem spēlē iegūst Mertensa, iespējams, pat neapzināti izpildot netveramu saīsināto sitienu un panākot 30:30. Par to beļģiete tiek atalgota ar vēl vienu smagu punktu, Sevastovai sveci sitot autā, un pirmo mačbumbu. Sevastova sakopo visu palikušo enerģiju un četros no nākamajiem pieciem punktiem neatstāj pretiniecei nekādu cerību.

4:5 Arī Mertensa zaudē tikai punktu un geimā uzvar ar eisu.

4:4 Sevastova atdod tikai vienu punktu. Pagaidām servētājas ir pārliecinošas. Pirms lielā sprādziena?

3:4 Ar sauso geimu atbild arī Mertensa.

3:3 Sevastova uzvar sausā un panāk izlīdzinājumu setā.

2:3 BREIKS! Mertensa geima sākumā uzdāvina dubultkļūdu, bet viesmīlību izrāda arī Sevastova, pēc diviem saīsinātajiem sitieniem netrāpot vinneru un nepanākot 30:0. Dāvanu laiks gan ātri beidzas, un Sevastova pie 30:30 par spīti Mertensas panāktai saīsinātajai šoreiz triec bumbiņu laukumā. Beļģiete no neērtās sit autā, un Sevastova jau otro reizi izšķirošajā setā atgūst breiku.

1:3 BREIKS! Sevastova atslābst un saņem 15:40, taču abas breikbumbas arī atspēlē - otrajā no tām Mertensa tiek galā ar ļoti labu saīsināto sitienu, tomēr Anastasija pieliek punktu ar diagonāli. Mertensai gan tiek dota arī trešā breikbumba, un šoreiz Sevastova no labās netrāpa pa sānu līniju.

1:2 BREIKS! Sevastova atkal caursit Mertensas aizsardzību un ar brīnišķīgu diagonāli panāk 30:0, tomēr pēc bumbiņas atsitiena pret trosi sit autā. Mertensa uzvar arī 15 sitienu izspēlē, panākot 30:30, bet Sevastova vēl vienā ilgā izspēlē pacietīgi sagaida autu un breikbumbu. Nu ir Mertensas kārta būt agresīvai, taču Sevastova tiek pie vēl vienas breikbumbas, un šoreiz beļģiete bumbiņu laukumā neatsit.

0:2 BREIKS! Saīsinātie sitieni šajā mačā un arī šajā geimā ir Sevastovas spožums un posts. Laimīgs sitiens ļauj atgūties, taču neprecīzs saīsinātais nozīmē 40:40, kam seko vēl divas kļūdas un zaudēta serve.

0:1 Arī šo setu Mertensa sāk ar pārliecinoši noturētu servi.

Otrais sets

6:4 Mertensa izvirzās priekšā ar 30:0, un Sevastova pie 15:30, bumbiņai mainot trajektoriju pēc atsitiena pret tīkla trosi, nenoorientējas un netrāpa stūrī. Anastasija gan saņemas un atspēlē abas breikbumbas, caursitot arī Mertensas izmisīgo aizsardzību otrajā izspēlē. Ar izbīli, bet uzvara setā tomēr tiek gūta.

5:4 BREIKS! Latviete ļoti ātri atgūst priekšroku. Mertensa lieliski atsit Sevastovas diagonāli, bet tomēr tiek piespiesta sist tīklā. Panākusi 30:0, Sevastova ar spīdošu saīsināto sitienu ceturto reizi saņem trīskāršo breikbumbu. Pirmās divas breikbumbas Mertensa viegli atspēlē, bet sit tīklā un trešo atgūt šoreiz nespēj.

4:4 BREIKS! Pie 15:30 sev par sliktu Mertensa ar slīpo sitienu netrāpa stūrī, taču Sevastova neizmanto 40:15 un vēl vienu geimbumbu. Mertensa spiež Sevastovu sist no neērtās, Anastasija šķietami veiksmīgi trāpa pa līniju, bet Mertensa apstājas un viņai piekrīt arī tiesnesis - breikbumba. Beļģiete panāk saīsināto bumbiņu, un Sevastovas svece lido autā. Divu breiku pārsvars vējā.

4:3 Mertensa pie 15:15 izpilda lielisku kombināciju, bet Sevastova parāda raksturu, izmētā sāncensi pa kortu - 30:30. Atvairīt beļģietes agresīvos uzbrukumus nākamajā izspēlē gan neizdodas, un Mertensa pietuvojas līdz minimumam.

4:2 BREIKS! Sevastova serves geimu atkal sāk ar 0:30 un šoreiz netrāpa tukšā laukumā. Pretiniecei laimīga izvēršas jau pirmā breikbumba, kuru Sevastova raida tīklā.

4:1 BREIKS! Mertensa geimu sāk ar divām dubultkļūdām (0:15, 15:30) un pēc sitiena aiz gala līnijas atkal nokļūst lielās nepatikšanās. Sevastova lieliski pieņem pirmo servi un apved pa sānu līniju.

3:1 Sevastova no 0:30 panāk 40:30, bet Mertensa lieliski atvaira Sevastovas otro servi. Breikbumbu Mertensa neiegūst.

2:1 BREIKS! Sevastova netverami sit no kreisās un jau trešo reizi spēlē pie Mertensas serves nopelna 40:0, taču jau otro reizi neizmanto pat šādu pārsvaru. Pirmo breikbumbu beļģiete atspēlē ar agresīvu servi, otrajā labi sit pa diagonāli, noķerot uz pretkustību, bet trešajā pati Sevastova bumbiņu saīsina autā. Anastasija atspēlē geimbumbu un ar labu sitienu no neērtās iegūst arī ceturto breikbumbu, un Mertensas sitiens autā pirmoreiz ļauj setā izvirzīties vadībā ar breiku.

1:1 Sevastova izpilda lielisku saīsināto sitienu un arī uzvar sausā.

0:1 Otro setu Mertensa sāk ar sausā uzvarētu servi.

Pirmais sets

6:7(3) Sevastova atspēlē vienu minibreiku, tomēr ar neveiksmīgu griezto sitienu servi zaudē vēlreiz (2:3). Latvietes pretestību setā Mertensa salauž galīgi, meistarīgi izspēlē tiekot pie trešā minibreika un izmantojot pirmo no trim setbumbām.
:
6:6 Sevastova ar teicamu saīsināto sitienu panāk 30:30, tomēr Mertensa atbild ar savu pirmo eisu spēlē.

6:5 Sevastova pie 15:0 zaudē svarīgā izspēlē, tiesnesim apstiprinot, ka bumbiņa bijusi autā, taču Mertensas gājiens uz visu banku neattaisnojas - pie 30:15 savā labā viņa no visa spēka netrāpa laukumā. Breikbumbu viņa gan iegūst tāpat, bet Sevastova dominē izspēlē un atjauno līdzsvaru (40:40). Mertensa atspēlē divas geimbumbas, bet vēl vienu breikbumbu Sevastova viņai nedod.

5:5 BREIKS! Sevastova cīnās un atkal nopelna trīskāršo breikbumbu. Šoreiz viņa tai ir gatava daudz labāk un ar netveramu sitienu no labās atstāj sāncensi sausā. Sets turpinās!

4:5 Sevastova pie 30:30 izpilda lielisku sveci aiz muguras Mertensai un nopelna pēdējo iespēju atbreikot pretinieci.

3:5 Pēc zoles nāk kritums, un Mertensa ar trim kļūdām sarūpē Sevastovai trīskāršo breikbumbu, taču izmantot to diemžēl neizdodas - auts, tīkls un auts. Sevastova vēlreiz sit tīklā, saņem brīdinājumu par trenēšanas pārkāpumu, un Mertensa svarīgajam geimam pieliek punktu.

3:4 BREIKS! Pagaidām spilgtāko punktu spēlē iegūst Mertensa. Sevastova izglābjas pie tīkla, atstājot spēlē zemu bumbiņu, taču Mertensa atbild ar labu sitienu aiz muguras Sevastovai, ar kuru latviete galā īsti netiek. Mertensa pēcāk panāk 40:40, un Sevastova gan ar sitienu tīklā dāvā pirmo breikbumbu mačā, gan ar dubultkļūdu uzdāvina arī pirmo breiku.

3:3 Sevastovai pie 15:0 savā labā neizdodas apvest pretinieci, kura labi nospēlē pie tīkla. Pie 40:15 beļģiete gan pieļauj dubultkļūdu, tomēr ieķerties geimā Anastasijai neizdodas.

3:2 Pirmo punktu paņem Mertensa, bet tālāk četri pēc kārtas Sevastovai. Ļoti īsi un bez intrigas ir gan geimi, gan arī praktiski visas izspēles - pretstatā no pirmā geima, kad Sevastovai tomēr vajadzēja izrādīt pacietību. Pirmās serves uzvarēto punktu procents visu pasaka: 100% Mertensai un 90% Sevastovai.

2:2 Servētāju dominance turpinās. Trešais sausais geims pēc kārtas.

2:1 Ar uzvarētu geimu sausā atbild arī Sevastova.

1:1 Savukārt pie pretinieces serves izrādīt pretestību Sevastova nespēj un paliek sausā.

1:0 Jau pirmās izspēles izvēršas diezgan ilgas un interesantas. Mertensa panāk Sevastovas saīsināto sitienu, tomēr Latvijas tenisiste pie tīkla pieliek loģisku punktu un panāk 30:0. Beļģiete pietuvojas līdz 15:30 un 30:40, taču sit tīklā - Sevastova servi nosargā bez lieliem pārdzīvojumiem.

Pirms spēles

12:05 Spēli ar servi sāks Sevastova. Cīņas uzvarētāja astotdaļfinālā tiksies vai nu ar 19 gadus veco čehieti Markētu Vondroušovu (#38), vai arī 30 gadus veco spānieti Karlu Svaresu-Navarro (#29).

12:00 Tiekot līdz 3. kārtai, Sevastova atkārtoja savu labāko rezultātu Parīzē, kur viņa divas uzvaras guva arī 2017. gadā. Savukārt Mertensa ir bijusi vienu posmu tālāk, pagājušajā gadā sasniedzot 4. kārtu jeb astotdaļfinālu, kur viņa bija bezspēcīga pret topošo čempioni Simonu Halepu (2:6, 1:6).

11:55 Mertensai konkurētspējīga bija viena no divām pretiniecēm, pret kuru arī radās grūtības, pirmajā mačā ar 6:4, 3:6, 6:2 uzvarot slovēnieti Tamāru Zidanšeku (WTA 60.), kura iepriekšējā nedēļā spēlēja Nirnbergas "International" turnīra finālā. Elīze 2. kārtā ar 6:1, 6:3 sagrāva 16 gadus veco "Grand Slam" debitanti Diānu Pariju (WTA 457.), kura, būdama mājiniece, tika pie "wild card".

11:50 Sevastovai turnīra sākums bija ļoti komfortabls, gūstot divas gaidītas uzvaras. Viņa vispirms ar 6:1, 6:4 apspēlēja Taizemes tenisisti Laksiku Kamkamu (WTA 107.), kura zaudējusi visos piecos WTA mačos uz māla seguma, bet pēc tam ar 6:2, 6:4 uzvarēja Luksemburgas spēlētāju Mendiju Minellu (WTA 100.), kurai nav nevienas uzvaras pret Top 20 spēlētājām (0-17).

1 2 49 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2019-05-31 12:00, pirms 5 gadiem
Eurosport2 , laikam , rādīs!

     [+] [-]

, 2019-05-31 12:09, pirms 5 gadiem
Var ,kāds lūdzu linku iemest ,kur varēs redzēt spēli....paldies!

  +3 [+] [-]

, 2019-05-31 12:19, pirms 5 gadiem
nuf5 rakstīja: Var ,kāds lūdzu linku iemest ,kur varēs redzēt spēli....paldies!
LiveTV / WebPlayer
Slēpts komentārs: aivo50

  +3 [+] [-]

, 2019-05-31 13:11, pirms 5 gadiem
aivo50 rakstīja: Sevastovai pēdējā spēle Parīzē šajā turnīrā..
ko Tu tur pļuti un pird dīvānā pirms spēle beigusies - cirvis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-31 13:28, pirms 5 gadiem
Protams, kā pretiniece ar augstu ranga numuru, tā Sevāstova nevar, tāpēc saku, ka Azarenku nez nez vai uzvarētu!

  +6 [+] [-]

, 2019-05-31 13:33, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: padirsis, viņai līdz aļonas talantam, ka tev līdz kosmosam, pirst un pirst
Ko tas dod ka Aļonai ir talants ja galvā viņai ir skaidas?

  +4 [+] [-]

, 2019-05-31 13:33, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: bet vismaz cepuri nost ka Latvijas otra raketa aizspelejas lidz Martensai
Kāda otrā rakete? Stabili, pārliecinoši pirmā! Reitingā 12, Jeļena 40.
Kā teica Azarenka un Bertensa ar Ostapenko ir grūti spēlēt, jo nekad nezini kur viņa bliezīs tīklā, krūmos, vai pa retam pāri tīklam. Viņa jau nespēlē tenisu tikai bliež, jo stiprkak jo labāk! Sākumā pretnieces centās normāli spēlēt, tagad jau atkodušas, saprot, ka tik jāatsit laukumā, tālāk jau Penko kur pagadās aizsitīs! retu reizi kā aklai vistai grauds laimējas un trāpa laukumā, bet ne vairāk!

  +7 [+] [-]

, 2019-05-31 13:35, pirms 5 gadiem
Lasot Bērziņu un vēl daudzus komentēju izteikumus rodas iespaids, ka Sevastovai kāds ir nopircis 12 vietu pasaules rangā un veic regulāri iemaksas, lai viņa +/- šo vietu saglabātu

  +1 [+] [-]

, 2019-05-31 13:44, pirms 5 gadiem
Viss itkā labi, bik pa daudz īsie. 1.setu arī atdeva dēļ viņiem. Garš spēcīgs slaiss ir manta, kārtīgi iegriezts čops arī, bet tādi tomēr nedominē.
3 seti bija gaidāmi, spēlētājas līdzvērtīgas. Tagad tomēr jāpacīnās ar nagiem un zobiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-31 13:45, pirms 5 gadiem
Ravix, es nezinu par Sevu , bet intereses pēc esmu Delfos iemetis pāris jēlības par Ostapenko ... tas momentāni tiek deletēts

     [+] [-]

, 2019-05-31 13:46, pirms 5 gadiem
Ja Seva uzvar , tad viņai ļoti labas perspektīvas , jo viņas zarā tuvākās nav no elites- tikko Pliškova zaudēja. Nākamās var būt Vondrošova, vai Navarro, tad Kanepi vai Martiča. . .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-31 13:52, pirms 5 gadiem
Mertensa tik daudz miroņus no stūriem ir izvilkusi, pēc kuriem arī pati dabūjusi punktu ...

     [+] [-]

, 2019-05-31 13:53, pirms 5 gadiem
Uzvarētāja spēlēs ar Vondrošovu, kura tikko uzvarēja spānieti.

     [+] [-]

, 2019-05-31 13:56, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: tenisa rangs ir loti smiekligs un neobjektivs, gluzi ka futbola rangs. tam var neticet nemaz, vienigais viriesu tenisa top3 +/- atbilst, sievietem top50 var mainit ar vietam jebkura seciba
Par rangu tev piekrītu, tas bieži neatbilst meistarībai. Jeļena taču gadu atpakaļ bij uzlēkusi līdz 5. vietai, kas galīgi neatbilda viņas spēlei, viena cūcene un turies ilgi augšā. Sev spēlē daudz stabilāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-31 13:58, pirms 5 gadiem
Pārāk daudz nepiespiesto kļūdu... gandrīz Ostapenko līmenī kļūdu ziņā.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-31 13:59, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: martensai iespeja talu tikt
Jā, šis spēles uzvarētāja var tālu tikt, jo nākošās divās kārtās līdz 1/4 finālam nav grandi!

     [+] [-]

, 2019-05-31 14:05, pirms 5 gadiem
Spēcīga tā Mertensa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-31 14:18, pirms 5 gadiem
Smagi sokas Sevai

  +1 [+] [-]

, 2019-05-31 14:19, pirms 5 gadiem
smagi ir abām ... 4:4 ...

     [+] [-]

, 2019-05-31 14:19, pirms 5 gadiem
Trilleris

     [+] [-]

, 2019-05-31 14:43, pirms 5 gadiem
izvilks kurai fizuha izturēs ... 6:6

     [+] [-]

, 2019-05-31 14:46, pirms 5 gadiem
Vai tad nav taibreiks??? Vai kko nesaprotu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-05-31 14:49, pirms 5 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Vai tad nav taibreiks??? Vai kko nesaprotu?
"French Open" sieviešu turnīrā tenisistes trešajā setā nespēlē taibreiku, tāpēc turpinās cīņa līdz divu geimu pārsvaram.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-31 14:51, pirms 5 gadiem
Ufff, kas par spēli. Abas cīnītājas!!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-31 15:23, pirms 5 gadiem
Ak.Mans. Dievs.Citu vārdu man nav

     [+] [-]

, 2019-05-31 15:24, pirms 5 gadiem
Aste rakstīja: Ak.Mans. Dievs.Citu vārdu man nav
Tagad sava serve jāņem!

  +2 [+] [-]

, 2019-05-31 15:26, pirms 5 gadiem
kas pa spēli!!! bravo!

  +9 [+] [-]

, 2019-05-31 15:26, pirms 5 gadiem
aivo50 rakstīja: Sevastovai pēdējā spēle Parīzē šajā turnīrā..
Iebāz sev dsā šito frāzi
1 2 49 komentāri