Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Žagars NBA pirmsdrafta nometnē pārstāvēs starptautisko U18 izlasi, trenēsies pie Skariolo

Andrejs Siliņš

Žagars NBA pirmsdrafta nometnē pārstāvēs starptautisko U18 izlasi, trenēsies pie Skariolo
Artūrs Žagars
Foto: penya.com

18 gadus vecais latviešu basketbolists Artūrs Žagars, kurš pārstāv Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmu, uzaicināts piedalīties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta nometnē, kas norisināsies Itālijas pilsētā Trevīzo.

Tradicionālā vienīgā pirmsdrafta nometne Eiropā ar nosaukumu "adidas Eurocamp" šogad netiks rīkota, jo "adidas" pārtraukusi šī projekta īstenošanu. Tiesa, nometne norisināsies, tikai nu jau nedaudz citā formātā un ar pamainītiem noteikumiem, un to turpat Trevīzo no 2. līdz 5. jūnijam rīkos NBA.

Ja iepriekš uz nometni varēja tikt uzaicināti vienkārši talantīgākie un perspektīvākie Eiropas jaunie basketbolisti, no šī gada tajā tiks aicināti vienīgi tie, kuri oficiāli pieteikušies draftam vai var tikt izvēlēti automātiski (dzimuši 1996. gadā). Nometnes rutīna gan paliks teju nemainīga - spēlētājiem būs sevi iespēja apliecināt metienu treniņos, spēka un veiklības testos, kā arī savstarpējās spēlēs.

Starp 40 uzaicinātajiem basketbolistiem Latvijas spēlētāju nav, taču, tāpat kā iepriekš, arī šogad nometnē uzaicināta atsevišķa komanda, pret ko nometnes dalībniekiem spēkoties. Starptautiskās U18 izlases sastāvā iekļauts 18 gadus vecais Artūrs Žagars, kurš vasaras vidū būs Latvijas U18 valstsvienības līderis, bet vasaras sākumā uzaicināts piedalīties arī pieaugušo valstsvienības treniņos.

Par šīs komandas treneri iecelts slavenais itāliešu speciālists Serdžio Skariolo, kurš ir Spānijas pieaugušo izlases galvenais treneris. Skariolo vadībā spāņi spēlēja 2012. gad Londonas olimpisko spēļu finālā, bet četrus gadus vēlāk Rio izcīnīja bronzu. Tāpat Skariolo aizvedis Spāniju līdz trīs Eiropas zeltiem (2009, 2011, 2015) un vienas bronzas (2017).

Žagars aizvadītajā sezonā lielāko spēļu praksi ieguva Spānijas U18 čempionātā, kur izcīnīja sudrabu, bet pats tika atzīts par labāko piespēlētāju. Tāpat Žagars spēlēja jauniešu Eirolīgā, kur aizvadīja septiņas cīņas, vidēji gūstot 13,9 punktus, trāpot 41,7% trīspunktnieku, atdodot 6,7 rezultatīvas piespēles, izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas un pārtverot 1,3 bumbas.

Jaunajam saspēles vadītājam neliela spēļu prakse (13 spēles) arī Spānijas pēc spēka ceturtajā līgā, bet 11. martā, vēl 17 gadu vecumā, izdevās debitēt Spānijas ACB līgā. Intervija ar Žagaru pēc debijas ACB līgā ŠEIT.

Žagars NBA draftam drīkstēs pieteikties, sākot ar nākamo gadu.

     [+] [-]

, 2018-05-31 10:08, pirms 6 gadiem
Savējo saspēlnieku ieks NBA mums vajag, cerams čalis pieliks vēl kārtīgi uz nākamo gadu!

     [+] [-]

, 2018-05-31 10:49, pirms 6 gadiem
henrijz rakstīja: Savējo saspēlnieku ieks NBA mums vajag, cerams čalis pieliks vēl kārtīgi uz nākamo gadu!
Iesākumā pietiktu arī labs EL saspēlnieks

  +2 [+] [-]

, 2018-05-31 11:39, pirms 6 gadiem
esmu spēlējis pret viņu, piespēles čalis dod monstruālas, Rondo v2!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-31 12:23, pirms 6 gadiem
HNB-DRAUGS! rakstīja: augums ka pelavam
ŠĶiet, ka 1.88 būs beigās... nu, ar mazāku augumu Lekavičs tika Panathinakos. Bet skaidrs, ka pie fizuhas būs jāstrādā, jāaudzē masa, Eiropas basketā būs ok.