Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Šveices līderis Džaka treniņā savaino ceļgalu, lielas bažas par Pasaules kausu

Agris Suveizda

Šveices līderis Džaka treniņā savaino ceļgalu, lielas bažas par Pasaules kausu
Granits Džaka
Foto: Reuters/Scanpix

Ļoti nepatīkamas ziņas šovakar uzzināja Šveices futbola izlases līdzjutēji, jo valstsvienības treniņā kreiso ceļgalu nopietni esot savainojis Londonas "Arsenal" centra pussargs Granits Džaka.

Šveices izlase pirmo pārbaudes spēli aizvadīs svētdien, viesojoties pie Spānijas, bet šovakar ļoti sliktos laika apstākļos trenējās Lugāno. Neilgi pirms treniņa beigām spēcīgajā lietū pēc divcīņas zemē palika valstsvienības līderis Džaka, kurš piecēlās vien pēc piecām minūtēm un laukumu pameta personāla un komandas biedra Brīla Embolo pavadībā.

Šveices izlases ārstu pirmais iespaids bijis ļoti pesimistisks. Lai arī, visticamāk, par laimi neesot cietušas krusteniskās saites – pirms astoņiem gadiem Džaka tās sarāva tieši kreisajā ceļgalā -, esot ļoti lielas bažas par viņa dalību Pasaules kausā. Lielākai skaidrībai vajadzētu būt pēc magnētiskās rezonanses veikšanas.

Kopš astoņus gadus senās traumas Džakam bija laimējies iztikt bez nopietniem savainojumiem. Šveices rindās viņš vēl nekad nav nevienu spēli izlaidis savainojuma dēļ, un arī šajā atlases ciklā Džaka vienīgajā mačā nepiedalījās diskvalifikācijas dēļ. Džaka, kuru Londonas "Arsenal" pirms diviem gadiem no Menhengladbahas "Borussia" nopirka par 45 miljoniem eiro, Premjerlīgas sezonā sāka 37 no 38 spēlēm un guva vienus vārtus. Izlases karjerā Džaka 61 spēlē guvis deviņus vārtus.

Ja Džaka nevarēs piedalīties Pasaules kausā, tas Šveicei būs milzīgs trieciens, jo galvenais treneris Vladimirs Petkovičs spēles zīmējumu veidojis tieši ap viņu. Šveice pirms finālturnīra pārbaudes spēlēs tiksies ar Spāniju un Japānu, bet Pasaules kausā cīnīsies pret Brazīliju, Serbiju un Kostariku.

Izmantotie resursi:
Xhakas Kreuzbänder angeblich intakt -...