Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Karašausks: "Vai pretī van Pērsijs vai kāds cits, man nav autoritāšu"

Agris Suveizda

Karašausks: "Vai pretī van Pērsijs vai kāds cits, man nav autoritāšu"
Artūrs Karašausks šosezon Virslīgā septiņās spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles
Foto: Juris Gūtmans

Rīgas "Skonto" SMScredit.lv Virslīgas 9. kārtā pārspēja "Jelgavu" (1:0) un tobrīd uz neilgu laiku kļuva par turnīra līderi. Vienīgo vārtu autors Artūrs Karašausks pēc mača sarunā ar Sportacentrs.com komentēja gan aizvadīto spēli, gan savu sniegumu, gan arī atgriešanos Latvijas pieaugušo izlasē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma.

- Otrā uzvara pēc kārtas ar 1:0, lai arī negāja viegli. Cik ļoti esi apmierināts ar spēli?
- Domāju, ka gāja daudz vieglāk nekā pret "Liepāju". Uzvarējām liepājniekus, dabūjām pārliecību, tagad pēc uzvaras pār "Jelgavu" pārliecības ir vēl vairāk. Pamazām atrodam to spēli, ko "Skonto" demonstrēja 2013. un 2014. gadā. Spēlējām labāk [nekā pretinieki], un "Jelgavai" nebija gandrīz neviena momenta. Uzskatu, ka mums to bija daudz vairāk un ka mums bija jāuzvar pat ar 3:0. Bijām stiprāki praktiski visos aspektos.

- Pirmās 15 minūtes labāka gan bija "Jelgava". Ar ko skaidro, kāpēc sākumā bijāt nedaudz iemiguši?
- Bija neliels uztraukums, taču pēc tam labi nospēlējām vienu epizodi, tad otru, ieguvām pārliecību, un tā tas viss arī aizgāja.

- Pēc spēles pret "Liepāju" Pertija preses konferencē teica, ka tā bija sliktākā spēle, kopš viņš vada "Skonto". To viņš teica arī jums?
- Arī mums, arī mums. Analizēju pēdējās divas spēles pret "Spartaku" [0:1] un "Liepāju" un uzskatu, ka arī man tās bija divas sliktākās spēles. Negribu tās pat atcerēties. Taču uzvarējām "Liepāju" un turpinām cīnīties par čempionu titulu un neatpalikt no līderiem. Prieks, ka uzvarējām.

- Kā reiz, šķita, ka šodien biji daudz aktīvāks un spilgtāks nekā iepriekšējās divās cīņās. Varbūt izsaukums uz izlasi devis papildu pozitīvu enerģiju?
- Arī tas, bet tajās spēlēs pret "Spartaku" un "Liepāju" kājās īsti nebija spēka, bija kaut kāds nesaprotams nogurums. Pēdējos treniņos samazinājām slodzi, un es ieguvu spēku. Un uzreiz šajā spēlē man bija vairāk momentu, varēju iesist vēl vairāk, nekā to izdarīju. Taču galvenais, ka uzvarējām, un prieks, ka komanda dabūja trīs punktus.

- Kādas ir emocijas par atgriešanos izlasē, un kad uzzināji par izsaukumu?
- Pahars pats man piezvanīja un sacīja, ka vēlas aprunāties. Aprunājāmies, un esmu ļoti priecīgs, ka man piezvanīja un iedeva iespēju vēlreiz spēlēt izlasē. Negribu pievilt līdzjutējus un negribu pievilt Latvijas izlasi. Gribu cīnīties par Latvijas godu, un pret Nīderlandi tā būs ļoti interesanta spēle. Spēlēšu pats vai nespēlēšu pret Nīderlandi, tas nav svarīgi, jo gribu būt kopā ar komandu un palīdzēt, kā vien spēšu.

- Runājāt tikai par sportisko pusi vai tomēr arī par tām negatīvajām lietām, kas notika U21 izlasē?
- Nemēģinājām par to runāt, tās U21 lietas vispār pat neatcerējāmies. Pahars no manis vienkārši gribēja, lai esmu profesionāls gan kolektīvā, gan laukumā un lai rādu labāko sniegumu, ko viņš no manis redzējis pēdējās spēlēs. Taču tās divas pēdējās spēles mani pašu, kā reiz, neapmierināja, un domāju, ka man vēl ir ļoti lielas rezerves. Šobrīd vēl neesmu savā labākajā formā, un man vēl viss ir priekšā. Ceru, ka tagad ar katru spēli ies arvien labāk un labāk.

- Kurš Karašausks ir labāks – pašreizējais vai tas, kurš 2013. gada rudenī spēlēja Grieķijā?
- Domāju, ka tas Karašausks bija labāks, bet šai spēlei noteikti pieiešu maksimāli labi, cik vien varēšu. Taču nav jāaizmirst, ka mums vēl priekšā ir Virslīgas spēle pret "Mettu"/LU. Par izlasi vēl nav ko domāt – jāuzvar "Metta"/LU, tad ar mierīgu sirdi varēšu doties uz izlasi un tai palīdzēt.

- Tomēr noslēgsim par izlasi, nevis klubu. Pretī būs Nīderlande, bet kura izlase no pasaules grandiem tev ir mīļākā un tuvākā?
- Godīgi sakot, par izlasēm tik ļoti neinteresējos. Nīderlande, protams, ir spēcīga komanda, bet es esmu tāds cilvēks, kuram laukumā nav autoritāšu. Man vienalga, kas būs pretī – van Pērsijs vai kāds cits. Es vienkārši cīnīšos un rādīšu savu spēli.

- Tātad nezini, kas Nīderlandei spēlē aizsardzībā?
- Ja godīgi, pat nezinu nevienu uzvārdu, varbūt vienu [smejas]. Protams, skatījos spēli Amsterdamā, bet neatceros, kas viņiem tur spēlēja. Kā jau teicu, man vienalga, kas nāks pretī – galvenais, lai es pats rādītu savu labāko spēli, un viss.

  +6 [+] [-]

, 2015-05-31 12:02, pirms 9 gadiem
Attieksme jau pareiza, arī pretinieki ir tiksi cilvēki, gan jau Karašausks nāks vismaz uz maiņu

 +26 [+] [-]

, 2015-05-31 12:07, pirms 9 gadiem
Pēc spēles atkal sāksies nīderlandes spēlētaju kreklu medības, tur tiešām netiek respektēts neviens.

  +9 [+] [-]

, 2015-05-31 12:09, pirms 9 gadiem
fake/ironija rakstīja: Pēc spēles atkal sāksies nīderlandes spēlētaju kreklu medības, tur tiešām netiek respektēts neviens.
dienas koments,labi nosmeejos

  +3 [+] [-]

, 2015-05-31 12:11, pirms 9 gadiem
pēc spēles radīsies autoritātes...

  +5 [+] [-]

, 2015-05-31 12:13, pirms 9 gadiem
Prāta nav a ne autoritāšu.Ceru ka vismaz ne 6:0 ,savādāk tāda mutes pavirinšana tik sanāk .

  +3 [+] [-]

, 2015-05-31 12:25, pirms 9 gadiem
fake/ironija rakstīja: Pēc spēles atkal sāksies nīderlandes spēlētaju kreklu medības, tur tiešām netiek respektēts neviens.
hahahaha

  +4 [+] [-]

, 2015-05-31 12:28, pirms 9 gadiem
Skaļi vārdi, lai parāda sevi laukumā!

  +3 [+] [-]

, 2015-05-31 12:38, pirms 9 gadiem
Nu, it kā pareizā attieksme, tik pēc 0:6 tas skan tā drusku rēcīgi. Lai notur kaut vai 0:2 iesākumā.
Slēpts komentārs: T.G.H.

  +6 [+] [-]

, 2015-05-31 12:48, pirms 9 gadiem
Kārtējā "zvaigzne". Domāt var visu ko, bet izteikties nav pieklājīgi.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-31 18:20, pirms 9 gadiem
Bla bla bla, tas pats Van Persi spele Man U, viena no labakajiem komandam pasaule, un kur spele TU ARTURS?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja