Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Grebis: "Nejūtos kā tētis vai kā vecākais komandā - varbūt kā vecākais brālis"

Agris Suveizda

Grebis: "Nejūtos kā tētis vai kā vecākais komandā - varbūt kā vecākais brālis"
Kristaps Grebis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pieredzējušais uzbrucējs Kristaps Grebis 86. minūtē guva ļoti svarīgus vārtus, nodrošinot "Liepājai" uzvaru pār tiešo konkurentu Jūrmalas "Spartaku" (2:1). 34 gadus vecais futbolists sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka sezonas sākums veselības problēmu dēļ bija sarežģīts, taču cer, ka tagad maisam gals būs vaļā.

- Kādas ir pirmās emocijas pēc laimīgi izrautas uzvaras?
- Protams, sanāca grūta spēle. Zinājām, ka tā būs. Beigās izrāvām uzvaru un visi esam priecīgi un laimīgi. Viss kārtībā.

- Pakomentē savu vārtu guvumu!
- Kā vienmēr, mans standarts – piespēle no malas un ar galvu iekšā.

- Tie tev bija tikai pirmie vārti sezonā. Vai pats jūti, ka sezonas sākumā ar vārtu gūšanu gājis diezgan grūti?
- Jā, protams. Vēl bija arī savainojums – neiegāju formā, tad atkal netrenējos, tas radīja nervozitāti. Protams, bija grūti, un ceru, ka tagad pēc pirmajiem vārtiem viss aizies. Taču sezonas sākumā tiešām man īsti negāja. Kā jau teicu, traumas – tad tas sāpēja, tad tas sāpēja, un tā visu laiku. Tagad esmu ļoti priecīgs.

- Provokatīvs jautājums, bet ko vari teikt par šodienas tiesāšanu?
- Neko neteikšu [smaida].

- Tavuprāt, pret Antonu Tumanovu bija 11 metru soda sitiens?
- [Domā] 50 pret 50. Viņam pēc tās epizodes vēl bija asinis, taču tas atkarīgs, kā kurš tiesnesis traktē. Grūti spriest.

- Esat atgriezušies 1. vietā. Vai tas, ka bijāt nedaudz noslīdējuši tabulā, komandā radīja nervozitāti?
- Protams. Šogad visas komandas ir ļoti līdzīgas, nav vairs kā pagājušajā gadā, kad varēja kādā spēlē izlīst, spēlējot uz vienas kājas. Visi džeki zina, ka jāgatavojas katrai spēlei un ka neviena no tām nav viegla. Treneris mūs noskaņo, ejam un cīnāmies – tad jau jāskatās, vai mums tas izdodas vai neizdodas.

- Starp "Top 6" komandām no 19 spēlēm tikai trīs beigušās ar vairāk nekā vienu vārtu starpību. Ar ko, tavuprāt, skaidrojama tik izteikta vienlīdzība – pavājinājies augšgals vai apakšgals pievilcis klāt?
- Grūti teikt. Protams, no "Skonto" aizgājis daudz labu spēlētāju, savukārt "Liepāja" varbūt kļuvusi labāka – visi jaunie tomēr kļuvuši par gadu vecāki. Tā pati "Jelgava". Grūt teikt par iemesliem, taču čempionāts katrā ziņā ir ļoti interesants – gan skatītājiem, gan arī pašiem spēlētājiem ir interesantāk.

- Šodien jums laukumā izgāja trīs 18 gadus veci spēlētāji. Vai jau brīžiem komandā nejūties kā tētis?
- Nē. Kā vecākais brālis? Kā vecākais brālis varbūt, taču kā vecākais komandā – nē.

- Līmenis noteikti kļuvis vienlīdzīgāks, taču vai pati kvalitāte ir augusi?
- Salīdzinājumā ar pagājušo gadu līmenis kvalitātes ziņā varētu būt audzis. Tomēr tik daudz komandu ir cita citai līdzās un ir vairāk cīņas. Domāju, ka arī līmenis ir audzis.

- Ziemā aizgāja Jānis Ikaunieks un Deniss Ivanovs, ļoti svarīgi spēlētāji. Kā pats skaties uz "Liepājas" sezonas sākumu un izredzēm pacīnīties par titulu?
- Sezonas vidū redzēsim. Jā, sezonas sākums ir labs, taču mēs vienkārši ejam uz katru spēli un cīnāmies par uzvaru. Kā būs un kuru vietu būsim nopelnījuši, redzēsim sezonas beigās.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-31 22:28, pirms 9 gadiem
Kristaps savus 10 sasitīs līdz NOV