Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Spēlētāju aptauja: izšķirošajos brīžos priekšroka Krosbijam, labākais - Makdeivids

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Spēlētāju aptauja: izšķirošajos brīžos priekšroka Krosbijam, labākais - Makdeivids
Sidnijs Krosbijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Spēlētāju asociācija veikusi ikgadējo spēlētāju aptauju, kurā piedalījušies 588 hokejisti, pārstāvētas visas komandas.

Spēlētājiem tika uzdoti dažādi jautājumi – gan par to, kurš ir konkrētās pozīcijas labākais hokejists, gan par ģerbšanās stilu pirms mačiem, gan par labākajām hallēm. Tāpat NHL spēlētāji izteica viedokli, kura ir pasaulē labākā hokejiste. Kanādas kapteine Marī Filipa Pulēna savāca 39,9% balsu, bet Hilarija Naita bija otrā ar 36,3%.

Par labāko uzbrucēju tika iebalsots Edmontonas "Oilers" kapteinis Konors Makdeivids, kurš savāca 68,35% balsu, aiz muguras atstājot Sidniju Krosbiju ar 14,93%. Pēc pašu spēlētāju domām, labākais aizsargs ir zviedrs Viktors Hedmans (37,88%), bet atpaliek Vašingtonas "Capitals" aizsardzības līderis Džons Karlsons (21,35%). Par labāko vārtsargu ar lielu pārsvaru iebalsots Kerijs Praiss – 41,55% pret Andreja Vasiļevska 17,09%.

Ja labākā uzbrucēja balsojumā Krosbijs palika aiz Makdeivida, tad citos jautājumos hokejisti devuši priekšroku Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējam. Viņš bija pārāks jautājumā par to, kuru hokejistu izvēlētos, ja obligāti jāuzvar viena spēle (44,03% pret 30,53% Makdeividam). Tāpat Krosbijs tika nosaukts par vispusīgāko hokejistu (45,56%), aiz muguras atstājot Patrīsu Beržeronu (25,44), bet Makdeivids nebija starp labākajiem četriem – viņam priekšā atradās arī Aleksandrs Barkovs un Raiens O'Railijs.

Interesanti, ka balsojumā par to, kurš NHL ir labākais un sliktākais trash talk speciālists, pirmās divas vietas ieņēma vieni un tie paši hokejisti. Breds Maršāns no Bostonas "Bruins" visvairāk balsu savāca gan labākā, gan sliktākā runātāja kategorijā, bet otrais abās bija Losandželosas "Kings" aizsargs Drū Dautijs.

NHL spēlētāji pauda atbalstu idejai, ka apģērbam spēles dienā nevajadzētu būt tik strikti noteiktam, drīzāk vajadzētu iet NBA pēdās. Halle ar labāko ledus kvalitāti pieder Monreālas "Canadiens", vislabākās viesu ģērbtuves ir Edmontonas "Oilers", bet skaistākās formas pieder Čikāgas "Blackhawks".

Izmantotie resursi:
https://www.nhlpa.com/news/1-21812/...