Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Rudņevs: "Poznaņa zvanīja, bet atgriešanās Polijā būtu solis atpakaļ"

Agris Suveizda

Rudņevs: "Poznaņa zvanīja, bet atgriešanās Polijā būtu solis atpakaļ"
Artjoms Rudņevs
Foto: LFF.lv

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs pēc uzvaras Gibraltārā (5:0) dalījās pārdomās ar Latvijas žurnālistiem par aizvadīto spēli, atgriešanos Bundeslīgas laukumos un iespējamo nākotni.

- Kas neizdevās pirmajā puslaikā, kāpēc tikai otrajā salauzāt pretiniekus?
- Pirmo puslaiku aizvadījām labi un pārbaudījām, kā pretinieki aizsargājās. Daudz kas sanāca un daudz kas, protams, arī nesanāca, bet otrajā puslaikā veicām pārmaiņas, treneris izlaida svaigus spēlētājus un komanda sāka gūt vārtus. Sāka parādīties [brīvās] zonas, un panācām rezultātu.

- Galvenais iemesls daudzajiem gūtajiem vārtiem otrajā puslaikā bija mūsu labais sniegums vai tas, ka pretinieki salūza?
- Protams, arī mēs no savas puses ļoti labi aizvadījām šo spēli, un šis mačs parādīja, ka varam gūt vārtus. Tagad centīsimies panākt, lai gūtu vārtus arī pret nopietnākām komandām.

- Izveidoji ļoti daudz momentu, bet pašam bumba galīgi negāja iekšā vārtos.
- Protams, ka žēl [ka pats neguvu vārtus], bet, kā vienmēr, centāmies spēlēt komandas labā un radīt momentus. Man bija ļoti daudz iespēju, bet neizdevās tās realizēt. Galvenais, ka guvām piecus vārtus, uzvarējām mums ļoti svarīgu spēli un tagad turpināsim gatavoties Baltijas kausam.

- Vai šī spēle pierādīja, ka tā bija nepieciešama?
- Domāju, ka jā. Ne tik bieži savācamies kopā uz nometnēm, un mums katra spēle ir svarīga, lai saliedētu kolektīvu, noslīpētu kombinācijas un atlases ciklā šādas iespējas izmantotu. Man patika šī nometne, tāpat kā mums visiem. Otrajā spēlē panācām ļoti pozitīvu rezultātu gan treneru štābam, gan komandai, gan arī visiem Latvijas izlases līdzjutējiem.

- Iepriekš vienu gadu nespēlēji Latvijas izlasē. Kāpēc?
- Grūti uz to atbildēt, tādi bija apstākļi. Kopā ar treneri šo jautājumu apspriedām, un tagad esmu šeit – tas ir galvenais. Treneris vēlreiz deva man iespēju, un es centīšos to izmantot.

- Tagad, kad esi sācis vairāk spēlēt klubā, pats jūti, ka esi daudz labākā sportiskajā formā nekā rudenī?
- Protams. Tas viss ļoti ietekmē. Ilgu laiku nespēlēju, bet janvārī sāku vairāk vai mazāk spēlēt, guvu pāris vārtu. Gan man, gan Hamburgai tas bija ļoti svarīgi, lai es būtu formā. Un tas viss atsaucas arī izlasē.

- Janvārī pats gaidīji, ka atgriezīsies [Hamburgas] sastāvā, vai neticēji tam?
- Nebiju gatavs [spēlēt], bet vienmēr zināju, ka savu iespēju iegūšu. Šo iespēju saņēmu un izmantoju.

- Vai tev jau ir kāda skaidrība par nākotni?
- Tagad grūti pateikt. Sezonā palikušas septiņas spēles, un gan man, gan Hamburgai katrā spēlē nepieciešams ļoti labi izskatīties un gūt vārtus. Palikušas ļoti svarīgas spēles, un mums ir jāpaliek Bundeslīgā.

- Sezonas pirmajā pusē, kad netiki pat pieteikumā, nenožēloji, ka vasarā nepārgāji uz Saloniku PAOK?
- Nē, nepārdzīvoju par to, jo, kā jau visi zina, ļoti ņemu vērā arī to, lai ģimenei būtu nodrošināti visi apstākļi un lai arī viņiem būtu ērti.

- Cik lielu iespēju dotu, ka Hamburga piedāvās pagarināt līgumu?
- Redzēsim, vēl palikuši divi mēneši. Domāju, ka mani aģenti veic dažādas pārrunas un jau ir vairāki varianti, bet vēl pāragri par tiem runāt.

- Janvārī Polijas medijos bija daudz runu, ka Poznaņas "Lech" vēlas tevi atpakaļ. Tās bija tikai baumas vai bija arī reālas sarunas?
- Zvanīja "Lech" prezidents, arī treneris, un viņi prasīja par manu situāciju, prasīja, lai atgriežos. Teicu, ka pagaidām neesmu gatavs atgriezties Polijā, jo esmu noskaņojies Bundeslīgai un man tajā sevi jāpierāda.

- Tad jau jāprasa, kā sievai, ģimenei patīk Poznaņā.
- (Iesmejas) Šobrīd atgriezties būtu grūti, jo saprotu, ka tas, protams, būtu solis atpakaļ. Iespējams, ka vasarā, ja nespēlētu, būtu gatavs atgriezties, spert soli atpakaļ un mēģināt atkal no jauna atgūt formu. Taču tagad esmu atguvis to formu, kuru neizdevās iegūt rudenī.

- Teici, ka janvārī nebiji gatavs. Fiziski vai psiholoģiski?
- Fiziski biju gatavs. Bija grūti, jo nebiju spēlējis ļoti ilgu laiku. Pats palūdzu trenerim, lai varētu uzspēlēt dublieros. Aizvadīju tur piecas spēles. Aizvadīju tās it kā normāli, guvu, ja nemaldos, trīs vārtus un izdarīju divas rezultatīvas piespēles. Sajutu pārliecību par sevi. Tāpat daudz spēļu aizvadīju nometnēs.

- Pats lieliski zini, cik vārtu esi guvis izlasē. Tas netraucē psiholoģiski?
- Galvā tāda doma, protams, ir, taču komanda spēlēja ļoti labi un izveidoja ļoti daudz vārtu gūšanas iespēju. Man, protams, ir pienākums šādā spēlē gūt vārtus. Nepieciešams tikt pāri šai barjerai un iesist, bet nekas – komanda uzvarēja, ļoti labi pastrādāju komandas labā.

Sportacentrs.com no Gibraltāra.

     [+] [-]

, 2016-03-31 08:16, pirms 8 gadiem
Nu tad jau šajās septiņās Bundeslīgas spēlēs obligāti jāsit ieksā!
Tik pat labi Ikauniekam varētu pārmest kāpēc 5cus pret Gibraltāru neiesita

 +12 [+] [-]

, 2016-03-31 09:06, pirms 8 gadiem
Cerams, ka karjeras melnakais posms ir aiz muguras. Labāk lai gūst vārtus kvalifikācijas spēlēs, nekā sasit 10 pret Gibraltāru.

     [+] [-]

, 2016-03-31 09:51, pirms 8 gadiem
Kārtējais futbolists, kura spožo karjeru sačakarēja sieva...nepareizi izvēlētā sieva...mans viedoklis, ka smukā beibe ejot par sievu pie Artjoma, redzēja tikai naudu, bet nemīlēja...varbūt labāk šķirties kà Verpakovskim ar Sesku, jo Māris tad atsāka labāk spēlēt un sist golus?
Slēpts komentārs: JimBim

 +12 [+] [-]

, 2016-03-31 11:23, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kārtējais futbolists, kura spožo karjeru sačakarēja sieva...nepareizi izvēlētā sieva...mans viedoklis, ka smukā beibe ejot par sievu pie Artjoma, redzēja tikai naudu, bet nemīlēja...varbūt labāk šķirties kà Verpakovskim ar Sesku, jo Māris tad atsāka labāk spēlēt un sist golus?
Ja nemaldos, tad viņš ar sievu(pirms tam draudzeni) ir kopā ļoti sen - no Daugavpils laikiem, kad vēl bija pliks un nabags. Šis noteikti nav tas gadījums, kad ir alkatīga beibe, kura savāc bagātu sportistu.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-31 11:52, pirms 8 gadiem
Lai veicas! Varbūt ar spītību vēlreiz panāks regulāru spēlēšanu Bundeslīgā! Tiesa par mazākām naudiņām nekā šobrīd...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-03-31 13:16, pirms 8 gadiem
Nevajadzīga intervija , skat , ka nesanāk spert atpakaļ divus soļus .

  -1 [+] [-]

, 2016-03-31 15:56, pirms 8 gadiem
Ceru, ka paliks Hamburg SV, vai sliktākajā gadījumā citā Bundeslīgas klubā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-03-31 18:02, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Ceru, ka paliks Hamburg SV, vai sliktākajā gadījumā citā Bundeslīgas klubā!
Kāpēc sliktākajā gadījumā? HSV ir naudīga, bet citādi - ļoti abrazīva vide.

     [+] [-]

, 2016-03-31 18:32, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Ceru, ka paliks Hamburg SV, vai sliktākajā gadījumā citā Bundeslīgas klubā!
Es nez vai Bundeslīga ir viņa stila līga. ok ja ir labā klubā kur viņam dala piespēles utt, tad jā, bet tāds klubs ar labiem centriem viņu tagad neņemtu. domāju viņam ietu labi Angllijā, bet EPL klubi ar viņu neņems un šaubos vai pa otro līgu viņš gribētu sisties.Tāpēc, pēc manām domām un vēlmēm es viņu gribētu redzēt Itālijas A sērijā, jo normāls līmenis un ar savu spēles stilu varētu tur gūt arī vārtus un domāju ja sevi parāda, tad tur kāda vidusmēra klubā var arī ielausties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja