Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pogodins: "Ticiet man, pēc 2-3 gadiem mums būs ļoti spēcīga komanda"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pogodins: "Ticiet man, pēc 2-3 gadiem mums būs ļoti spēcīga komanda"
Deniss Bezuščonoks, Sergejs Pogodins, Aleksandrs Isakovs
Foto: bfcdaugava.lv

BFC "Daugavpils" pirms pirmās SynotTip futbola Virslīgas sezonas mājas spēles sarīkoja preses konferenci, kurā informēja Daugavpils žurnālistus par jaunumiem gaidāmajā sezonā, kā arī komandas mērķiem, sastāvu un budžetu.

Jau svētdien BFC "Daugavpils" aizvadīs pirmo mājas spēli, kurā tiksies ar Rīgas Futbola skolu. Spēles sākums plkst. 15:00 un visiem līdzjutējiem būs iespēja iegūt arī vērtīgas balvas. Atskaitot jau ierasto balvu izlozi puslaika pārtraukumā, pie vērtīgām piemiņas balvām tiks pirmo 50 biļešu īpašnieki, kuri savā rīcībā iegūs 2016. gada sezonas programmiņu. Tāda apjoma programmiņa Daugavpils futbolā nav redzēta jau tuvu 10 gadiem, jo tajā būs iespēja iepazīties ar visiem komandas futbolistiem, pretinieku komandām, izlasīt treneru viedokļus un daudz ko citu. Jau ierasti, ka sezonas atklāšanā sanākušo publiku gaidīs arī citi pārsteigumi, kā arī iespēja sasildīties ar siltu tēju.

Preses konferencē BFC "Daugavpils" kluba valdes loceklis Aleksandrs Isakovs uzsvēra, ka šī sezona komandai nesolās būt viegla: "Čempionāts ir iesācies, taču mums neveiksmīgi. Pirmajās divās spēlēs piedzīvoti divi zaudējumi. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu komandu atstājuši vairāki vietējie futbola skolas audzēkņi kā Vladislavs Kurakins, Ņikita Kaļiņins (spēlēs tieši RFS sastāvā), Viktors Litvinskis, Verners Zalaks, par savējo varam saukt arī Rjotaro Nakano. Skaidrs, ka katrs meklē iespējas progresēt un arī nopelnīt. Šobrīdējā realitāte ir tāda, ka mēs finansiālo iespēju ziņā atrodamies pēdējā vietā. Tā nav nekāda traģēdija, jo mums ir jāstrādā ar to, kas mums ir. Skaidrs, ka atļauties futbolistiem maksāt nopietnas algas mēs neesam spējīgi.

Kluba galvenais finansiālais atbalstītājs joprojām ir Daugavpils pašvaldība, kas futbolam ik gadu atvēl ap 100 tūkstošiem eiro. Šeit gan jāņem vērā, ka šis finansējums ir paredzēts visas akadēmijas darbībai, nevis Virslīgas komandai. Pārējos līdzekļus mēs meklējam caur sponsoriem, cenšamies veikt savu saimniecisko darbību. Nav viegli, bet līdzekļus pastāvēšanai un spēlēšanai Virslīgā izdodas piesaistīt. Šogad sastāvu centāmies papildināt, īrējot futbolistus no citām komandām. Klāt nāca divi Azerbaidžās kluba "Neftchi" jaunieši Mirabdula Abasovs un Orhans Kurbanli, kā arī no "Ventspils" ieguvām Anastasiju Mordatenko un Denisu Bezuščonoku. Prieks, ka komandā atgriezās portugālis Migels Sids.

Kāda noteikta uzdevuma komandai pirms sezonas nav bijis. Puišiem lūdzām pacīnīties par ceturto vietu, kas varētu dot ceļazīmi uz Eirokausiem. Esmu reālists, paskatoties citu komandu sastāvus, tas nebūs viegls uzdevums. Neskatoties uz to visu, mums ir jācīnās katrā spēlē, sākot ar martu līdz pat novembrim."

Komandas galvenais treneris Sergejs Pogodins: "Komandas sastāvs ir gados jauns. Jau šobrīd pamatsastāvā spēlē 18 gadus jauni puiši. Ticiet man, pēc 2-3 gadiem mums būs ļoti spēcīga komanda. Es runāju tieši par Daugavpils puišiem. Diemžēl 1998. gads mums bijis tukšais gads, jo no tā sastāva nav izdevies saglabāt nevienu spēcīgu spēlētāju. Pamazām komandā iesaistām 1999. gadu, kurš mums ir ļoti labs. Perspektīvs izskatās arī 2000., 2001. dzimšanas gads.

Nelielo pārtraukumu starp Virslīgas spēlēm esam izmantojuši lietderīgi. Ļoti žēl, ka no līdzsvara mūs ir izsituši savainojumi. Pamazām kopējā grupā atgriežas Edgars Vērdiņš, Abasovs, apslimis ir Kaspars Kokins, arī Vitālijam Dubrovskim un Kurbanli bija veselības problēmas. Viena no mūsu galvenajām problēmām ir aizsardzības līnija, kur pietrūkst konkurences. Daudzās kļūdas aizsardzībā pagaidām arī nav ļāvušas mums iegūt punktus."

Pēc vairāku gadu pārtraukuma uz savu dzimteni ir atgriezies aizsargs Deniss Bezuščonoks: "Man ir liels prieks atgriezties Daugavpilī. Šobrīd mūs ir iegāzušas kļūdas aizsardzībā. Daļēji tā ir bijusi arī mana vaina, to es atzīstu [Bezuščonokam tās bija pirmās spēles Virslīgā viņa karjerā] un negrasos attaisnoties. Domāju, ka mēs progresēsim ar katru spēli un kļūdas novērsīsim. Uzskatu, ka aizsardzības līnijā ļoti svarīga ir sapratne. Vismaz starp centra aizsargiem. Lai arī ar Dmitriju Klimaševiču mums ir tikai viena gada atšķirība, kopā ar viņu mēs neesam spēlējuši. Jā, esam bijuši kopā Latvijas jaunatnes izlasē, bet īsti kopā neesam spēlējuši. Nākotnē tādas kļūdas vairs nepieļausim."

Izmantotie resursi:
bfcdaugava.lv

  +7 [+] [-]

, 2016-03-31 11:57, pirms 8 gadiem
Sezonas programmiņas vajadzētu arī pārējām Virslīgas komandām! Arī uz katru maču šādas programmiņas piesaistītu papildus līdzjutējus, jo vieglāk būtu sekot līdzi spēlei arī tiem, kuri ikdienā Virslīgu neskatās!

  +3 [+] [-]

, 2016-03-31 12:19, pirms 8 gadiem
m. scofield rakstīja: Sezonas programmiņas vajadzētu arī pārējām Virslīgas komandām! Arī uz katru maču šādas programmiņas piesaistītu papildus līdzjutējus, jo vieglāk būtu sekot līdzi spēlei arī tiem, kuri ikdienā Virslīgu neskatās!
pilniba piekritu, gan bukleti, gan programmas, gan ari kautvai parasti plakaati pirms speeleem loti palielinaatu interesi par virsliigas speeleem

  -4 [+] [-]

, 2016-03-31 12:22, pirms 8 gadiem
Daugavpils ir vilšanās
Visus gadus Daugavpilī bija komandas, kas cīnās par medaļām
Iznīcināja toto sērgu, bet vietā nekas neatnāca. Šī brīža BFC ir vairāk 1. līgas komanda. Finanses piesaistīt neizdodas un nez vai šī brīža vadība to spēs izdarīt nākotnē
pagaidām viss iet uz to, ka virslīga paliks bez Daugavpils. Tas būs visai smags trieciens Latvijas futbolam
Par jaunatni tā ir vairāk atrunāšanās. Ne visi jaunie izaugs par patiesi meistarīgiem spēlētājiem. Un tos kas izaugs, tāpat nopirks bagātākie klubi
BFC būtu jāpameklē iespējas piesaistīt kādus sponsorus no Krievijas, kā to darīja Dinaburga un Daugavpils Daugava
Tīra spēle ir laba lieta, bet ar to vien nepietiek konkurētspējīgai virslīgas komandai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-03-31 12:32, pirms 8 gadiem
4. vieta?
Lai iekļūtu Eirokausos, ir jāspēj piesaistīt spēcīgus futbolistus
Kādi BFC ir argumenti pret Riga FC un RFS?

  -3 [+] [-]

, 2016-03-31 12:34, pirms 8 gadiem
amiks rakstīja: galvenais atstaat met-teljus aiz sevis
Divas komandas, kas virslīgas līmeni velk uz leju
Ja RFS un Riga FC spēja piesaistīt sponsorus, kāpēc BFC to nespēja?
Kā to spēja iepriekšējie Daugavpils klubi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-03-31 14:06, pirms 8 gadiem
neticu šim klubam - kā sāka atkal ņemt sastāvā netīros toto večus, tā paši nogrieza sev nākotni .. ja pacietīgi audzinātu un iespēlētu savus jaunos, tad ilgtermiņa būtu nākotne ..

     [+] [-]

, 2016-03-31 15:24, pirms 8 gadiem
Jo vairāk līdzīgu komandu jo labāk ! lai izdodas

     [+] [-]

, 2016-03-31 15:25, pirms 8 gadiem
zigiss rakstīja: neticu šim klubam - kā sāka atkal ņemt sastāvā netīros toto večus, tā paši nogrieza sev nākotni .. ja pacietīgi audzinātu un iespēlētu savus jaunos, tad ilgtermiņa būtu nākotne ..
es domaju ka viņiem nav izejas, jo ar jauniem var izkrist 1.līgā, un tāpēc laika viņi ņem stiprākos, bet ar "pagatni"

     [+] [-]

, 2016-03-31 16:13, pirms 8 gadiem
Bez naudas nebūs spēcīgs profesionàls klubs...jāmeklē sponsori, vai tad nav tādā lielā pilsētà bagātas firmas?

     [+] [-]

, 2016-03-31 17:28, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Bez naudas nebūs spēcīgs profesionàls klubs...jāmeklē sponsori, vai tad nav tādā lielā pilsētà bagātas firmas?
Šaubos arī par lielu gribēšanu
BFC par brīvu ir dabūjuši labākās Latgales komandas statusu, bet vienīgais ar ko viņi lepojas, ka nespēlē toto