Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pačko: "Nedrīkstam būt vājāki nekā "Jelgava" un "Metta/LU""

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pačko: "Nedrīkstam būt vājāki nekā "Jelgava" un "Metta/LU""
Vladimirs Pačko
Foto: Mārtiņš Jankovskis (Sportacentrs.com)

Piedāvājam treneru Vladimira Pačko ("Ilūkste") un Viktora Terentjeva ("Spartaks") komentārus pēc 1. kārtas spēles, kas starp viņu trenētajām komandām noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2. Jāpiebilst, ka "Spartaka" galvenais treneris Oļegs Kubarevs uz preses konferenci neieradās, atnākot viņa palīgam.

"Ilūkstes" galvenais treneris Vladimirs Pačko: "Bija dramaturģija. Ja kāds man līdz spēlei pateiktu, ka būs punkts, es būtu ļoti apmierināts. Jāsaka, ka novācāmies tikai pirms divām nedēļām - tikai februāra beigās man piedāvāja kļūt par treneri. Kad ierados ar visu iepazīties, komandas kā tādas praktiski nebija. Tāpēc bija grūti - puiši ieradās ar dažādu sagatavotības līmeni. Četri ārzemju futbolisti joprojām nav paspējuši ierasties, bet, piemēram, Sokoļskis tikai nedēļu ir trenējies, Gongadze arī vien 2-3 treniņus aizvadījis, vēl vairāki slimoja. Mūsu fizisko stāvokli vērtēju uz procentiem 30.

Tāpēc baidījos - uz tik plaša laukuma nemaz vēl nebijām spēlējuši. Tikai ar "Audu" un "Ekranas-2". Skatījos Ventspils un Liepājas 4:0 uzvaras, dvēselē uztraucos, kaut mums pietiktu spēka fiziski... Atklāti sakot, mums paveicās ar Tvumasi muļķīgo noraidījumu. Vienādos sastāvos plašajā laukumā mums fiziski klātos smagi. 1. puslaikā "Spartaks" mums pāris reizes piedeva. 2. puslaikā guvām labus vārtus, izvirzījāmies vadībā, bet atslēgas brīdis bija, kad [Dmitrijs] Kozlovs nerealizēja 11 metru soda sitienu pie 1:0. Kozlovs labi piespēlēja Kokinam, un puiši tur velti strīdējās - bija 100% pendele. Diemžēl tā netika realizēta - tā notiek aptuveni 20% gadījumos, un šoreiz Pavlovs pārspēja Kozlovu. Arī tad taču saglabājām vadību un nemaz tik daudz nebija jāspēlē.

"Spartaks" ir malači - spēlējot mazākumā, parādīja raksturu un ar savu meistarību un vēlmi lauza cīņas gaitu. Kompensācijas laiks man atgādināja pagājušā gada 1. kārtu starp "Jūrmalu" [Pačko toreiz trenēja šo komandu - aut.piez.] un "Skonto" - spēlējām 10 vīru sastāvā un no 2:3 dabūjām 3:3. Arī šodien parādījām raksturu un izrāvām neizšķirtu. Protams, jāatzīst, ka "Spartaks" nenospēlēja pareizi - paliekot 40 sekundēm, uzskatīja, ka uzvara jau rokā. Bet mēs izspēlējām autu, ātrs Kokina skrējiens, Halvitovs ar rikošetu vārtos un finālsvilpe. Protams, dramaturģija - skatītājiem bija interesanti, kaut gan kvalitātes ziņā varētu būt labāk.

"Spartakam" ir laba komanda, un viņi vēl pieliks, un arī mēs uzņemsim formu ar katru treniņu. Mums ir savi mērķi, tiesa, pieticīgāki - gribas atdarīt Ilūkstei, tur ir ļoti labs mērs, viņi iegulda stadionā, aptuveni 100 tūkstošus eiro. Jau jūnijā ceram mājas spēles aizvadīt Ilūkstē. Gribas Ilūkstē atstāt par sevi labas atmiņas. Centīsimies no sevis atkarīgo izdarīt.

Kuras komandas būs mūsu tiešās konkurentes par palikšanu Virslīgā? Tagad nebūtu korekti tā runāt, jāpaskatās, taču, domāju, neatklāsim nekādu Ameriku. Pat no 1. kārtas spēlēm iezīmējas, ka Rīgas "Daugava" atstāj patīkamu iespaidu un noteikti cīnīsies par medaļām, Daugavpils neaizvadīja savu labāko spēli, bet tur būs noteiktas korekcijas. Protams, "Daugavām" klāt jāskaita "Ventspils", ambiciozais "Skonto", Liepāja, arī "Spartaks", ja viss būs stabili, cīnīsies par diezgan augstām vietām. "Jūrmalu" īpaši daudz neesmu redzējis, taču no kausa mačā redzētā secinu, ka tā atpaliek no vadošajām komandām un drīzāk ir otrā viļņa komanda. Nu un mēs kā minimums nedrīkstam būt vājāki par "Jelgavu" un "Metta/LU". Mums, protams, vajadzēs laiku - jā, uzvārdi mums nav slikti, taču uzvārdi nespēlē.

Svārups jauns puisis. Bija pārbaudē Minskas "Dinamo" - viņš tur varēja palikt, taču tur neizdevās sarunāt ar īpašnieci "Ventspili". Futbolista aģents mums piedāvāja Svārupu, sak, lai iegūst spēļu praksi. Puisim 18 gadi [patiesībā 19 - aut.piez.], teikšu, viņam ir labs potenciāls. Latvijas futbolam viņš var būt labs ieguvums, ja vien pats ar sevi nopietni strādās. Spēlētāji mums ir, tikai jāsaliek pa vietām. Mums ir labi uzbrūkošie spēlētāji, bet būs jāatrod zelta vidusceļš. Minimālais uzdevums - noturēties Virslīgā.

Aizsarga Sokoļska nomainīšana pret uzbrucēju Gongadzi pie rezultāta 1:1? Jā, godīgi sakot, gribējās uzvarēt. Ar Mamuku uzreiz sarunājām - viņš teica, ka gatavs uz aptuveni 20 minūtēm. Viņš pēc pauzes atbrauca trenēties un uzreiz guva savainojumu. Tikai tagad viņš pamazām ieiet ritmā. Uzbrūkošie spēlētāji mazliet nosēdās un gribējās uzbrukumu atsvaidzināt, turklāt Sokoļskis sajutās slikti. Gribējās uzvarēt. Pie 1:1 domāju, ka vairs neielaidīsim. Ivaško pietrūka pacietības - izdarīja izklupienu, neaizsniedzās un ielaidām otros. Tobrīd bija tukšuma sajūta - tādās situācijās treneris vienmēr vaino sevi, nodomāju, ka nepareizi maiņu izdarīju. Tāds ir futbols. Latvijas čempionātā tādas spēles nevienu neatstāj vienaldzīgu, intriga bija līdz pat beigām."

"Spartaka" treneris Viktors Terentjevs: "Mums, protams, daudz ko sabojāja noraidījums. Par tiesāšanu neko neteikšu, bet diezgan apšaubāms noraidījums. Par spēli - abām tā bija pirmā, daudz haosa, puiši uztraucas, kaut kas sanāk, kaut kas nē. Laukums liels un labs, taču slidens - visi krīt un slīd. Jā, dramaturģija, protams, ir labi, bet minūti līdz finālsvilpei bija tīrākā mūsu kļūda - nedrīkst tādas uzvaras izlaist. Esam sarūgtināti - var teikt, ka uzdāvinājām šo neizšķirtu. Noraidījums lai paliek uz tiesneša sirdsapziņas.

Vai arī citās spēlēs būs tik maz leģionāru un kas noticis ar Kastanjedu? Leģionāri un viņu skaits nav mana kompetence - pagaidām ir, cik ir. Savukārt Kastanjeda guva traumu burtiski trīs dienas pirms spēles. Nolēmām viņu nepieteikt. Nākamajā mačā varbūt jau spēlēs."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-31 19:08, pirms 11 gadiem
Var nojaust ka Ilukstes treneris ir pilns apnemibas izveidot labu komandu un jut no vadibas puses uzticibu.Ceresim ka vina komanda pakutinas nervus ari grandiem un speles godigu futbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 19:20, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: no apraksta spriežot nesaprotu, kapēc Tvumasi bija janoraida
Cik noprotu,tad Ilukstes speletais trauceja Tvumasi iemest bumbu no auta un par to Tvumasi meta tam speletajam bumbu virsu.Rezultata provokators dabuja dzeltenu,bet Tvumasi sarkano.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-31 20:10, pirms 11 gadiem
Nedaudz par Twumasi.Iepriekšējā kausa spēlē pret FK Ventspili diezgan uzmanīgi sekoju šim spēlētājam.Nezinu ,kas bija par iemeslu,bet puika bija ļoti uzvilkts.Diezgan bieži centās kaut ko apstrīdēt,viņam tā pagrūti ,jo valodu nezin,provocēja pretiniekus un bija diezgan nekaunīgs savā uzvedībā laukumā.Es saprotu,ka spēlētājam nav jābūt nekādam paipuisītim,tomēr kā redzam,galarezultāts viens.Var atpūsties un kādu laiku un paārstēt nervus.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-31 22:13, pirms 11 gadiem
kanvit rakstīja: Cik noprotu,tad Ilukstes speletais trauceja Tvumasi iemest bumbu no auta un par to Tvumasi meta tam speletajam bumbu virsu.Rezultata provokators dabuja dzeltenu,bet Tvumasi sarkano.
Tvumasi centās ātri izmest autu, pretinieks ne tikai ar roku nobloķēja garām skrienot bumbu, bet izskatījās, ka tīri smuki iebrauca arī Tvumasi sejā. Tvumasi šim atbildēja, iemetot ar bumbu. Normāli būtu dzeltenā kartiņa par nesportisku rīcību.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-31 22:57, pirms 11 gadiem
Jūtu, ka Ilūkstei Pačko būs īstais cilvēks. Apņēmības pilns, sarunā pieticīgs, bet dzīvē ambiciozs. Ja kāds cits aizietu un spēlētu tikai spēlēšanas pēc, tad Pačko pat no mazumiņa mēģinās izspiest maksimumu. Būs labs paraugs komandai.